Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Igienizarea terenurilor agricole revine pe lista priorităţilor MADR

Publicat: 14 martie 2012 - 15:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Încă din 2011 Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a elaborat un proiect de ordonanţă privind igienizarea terenurilor agricole, actul normativ urmând să fie obligatoriu după aprobare, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru deţinătorii publici de terenuri, acum proiectul revine pe lista priorităţilor.

Propunerile noastre în ceea ce priveşte taxarea terenurilor nelucrate vor fi trimise către Parlament în această săptămână, a declarat miercuri ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, la Forumul Naţional de Agricultură. „Vom merge în Parlament în această săptămână cu propunerile noastre în ceea ce priveşte igienizarea terenurilor agricole. Cred că este fals spus „taxa pe pârloagă” deoarece terenurile trebuie menţinute practic într-o igienă fito-sanitară. Normele europene le permit oamenilor să nu le lucreze, cu condiţia ca acestea să fie menţinute într-o stare de igienă”, a precizat Fuia.

În opinia şefului MADR, acest proiect vizează creşterea suprafeţei cultivate în România. La ora actuală avem înregistrate mai puţin de un milion de hectare nelucrate, faţă de 2,5- 3 milioane hectare în urmă cu 2-3 ani.

Pârloagă_b

Conform proiectului, deţinătorii de terenuri care nu vor respecta măsura de igienizare a terenurilor agricole vor risca sancţiuni între 200 şi 400 de lei pe hectar. Excepţii de la această măsură vor face deţinătorii ale căror terenuri şi-au pierdut capacitatea de producţie pentru culturi agricole sau silvice prin degradare şi poluare, deţinătorii terenurilor afectate de calamităţi naturale, deţinătorii care şi-au pierdut capacitatea de muncă, dovedită pe bază de documente medicale, din cauză de bătrâneţe, forţă majoră sau alte motive neimputabile deţinătorilor de teren.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 5236 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA la Agromalim 2019

Cons DDA la Agromalim 2019

Maşina de erbicidat autopropulsată Grim, încărcătorul telescopic Faresin şi bineînţeles semănătorile Monosem au fost principalele noutăţi expuse de către Cons DDA la Agromalim 2019.
Dan Goldiş, administratorul Cons DDA, ne-a prezentat portofoliul companiei şi impresii privind campania de toamnă şi piaţa utilajelor agricole.

Interviu cu Dan Goldiş - administrator Cons DDA.

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Valabri la Agromalim 2019

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii