SYNGENTA
Adama

Scad nivelurile de reziduuri de medicamente veterinare în alimente!

Publicat: 06 martie 2022 - 11:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reziduurile de medicamente de uz veterinar şi alte substanţe găsite în animale şi alimente de origine animală continuă să scadă în Uniunea Europeană, arată cele mai recente date.

Potrivit Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), care în 2020 a monitozizat peste 600.000 de eşantioane raportate de statele membre plus Islanda şi Norvegia, procentul de probe care au depăşit nivelurile maxime permise legal a fost de 0,19%. Acesta este practic cel mai mic procent din ultimii 11 ani (când neconformitatea a variat de la 0,25% la 0,37%). Cifra pentru 2019 a fost de 0,30%.

alimente-corona_bUn total de 620.758 de eşantioane pentru aproape 13 milioane de rezultate analitice unice au fost raportate Comisiei Europene de către cele 27 de state membre ale UE, Islanda şi Norvegia. Dintre aceste eşantioane, 331.789 au fost eşantioane vizate şi 4.259 probe suspecte raportate conform Directivei Consiliului 96/23/CE, în timp ce 2.551 de eşantioane au fost recoltate la import iar 282.159 probe testate în cadrul programelor dezvoltate în temeiul legislaţiei naţionale.

Comparativ cu 2017, 2018 şi 2019, acum doi ani frecvenţa rezultatelor neconforme a fost scăzută pentru agenţii antitiroidieni, steroizi şi lactone ale acidului rezorcilic. Pentru substanţele interzise, comparativ cu 2019, frecvenţa neconformităţii în 2020 a fost mai mare, deşi mai mică faţă de 2017 şi 2018. Pentru elementele chimice (inclusiv metale), comparativ cu 2017 şi 2019, frecvenţa neconformităţii în 2020 a fost mai mică, însă mai mare faţă de 2018. Scăderi au fost observate la antihelmintice, compuşi organocloruraţi, compuşi organofosforici, coloranţi şi "alte substanţe", comparativ cu rezultatele din 2017, 2018 şi 2019.

Vizualizat: 633 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Suma aprobată ACUM pentru plățile APIA pe cap animal!

Suma aprobată ACUM pentru plățile APIA pe cap animal!

24 ianuarie 2025 - 07:32

Ministerul Agriculturii are în 2025 un buget de aproape 5 miliarde de euro credite bugetare și 27 de miliarde de lei credite de angajament, pentru că în continuare va sprijini dezvoltarea zootehniei din România și va lansa proiecte importante, atât în sectorul de creștere a porcilor, cât și în sectorul avicol și în cel al creșterii bovinelor, oilor și caprelor, dezvoltarea fermelor zootehnice, a declarat, joi, ministrul agriculturii, Florin Barbu, citat de Agerpres.

Cea mai mică recoltă din ultimii 10 ani!

Cea mai mică recoltă din ultimii 10 ani!

23 ianuarie 2025 - 20:36

România înregistrează cea mai mică recoltă de cartofi din ultimii 10 ani, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). Situația a atins un record negativ, nemaivăzut din 2015, din cauza reducerii suprafețelor cultivate și a randamentelor tot mai scăzute.

Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ASTĂZI fermierilor, crescătorilor!

Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ASTĂZI fermierilor, crescătorilor!

23 ianuarie 2025 - 20:22

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat astăzi, într-un comunicat transmis Agroinfo, stadiul autorizării plăților finale aferente anului de cerere 2024.

Bani de la AFIR pentru fermieri!

Bani de la AFIR pentru fermieri!

23 ianuarie 2025 - 15:43

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că a selectat 43 de proiecte de investiții, în sumă totală de 20 milioane euro. De asemenea, AFIR a încheiat 186 de contracte de finanțare cu beneficiari publici.

Fermierii au blocat cu tractoarele intrarea în Parlamentul European!

Fermierii au blocat cu tractoarele intrarea în Parlamentul European!

23 ianuarie 2025 - 15:18

Protest în faţa Parlamentului European de la Strasbourg. Fermierii au blocat miercuri cu utilaje intrarea principală în instituție, dar şi mai multe străzi şi bulevarde din oraşul francez. Ei nu sunt de acord cu intenţia Uniunii Europene de a importa produse ieftine din America de Sud.

APIA anunță fermierii!

APIA anunță fermierii!

23 ianuarie 2025 - 06:51

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un anunț important pentru fermierii români, producătorii din România despre măsura de promovare a produselor agricole. 

Ministrul Barbu, întâlniri cu fermierii, crescătorii de animale!

Ministrul Barbu, întâlniri cu fermierii, crescătorii de animale!

22 ianuarie 2025 - 17:56

Ministrul Florin-Ionuț Barbu a avut miercuri, 22 ianuarie 2025, la sediul MADR, o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanții asociațiilor și federațiilor de fermieri din sectoarele pescăresc, suin și vegetal pentru a stabili împreună măsuri de sprijin și soluții pentru provocările cu care aceștia se confruntă.

Stână prefăcută-n cenușă! Animalele au ars de vii!

Stână prefăcută-n cenușă! Animalele au ars de vii!

22 ianuarie 2025 - 14:15

Un incendiu de proporții a cuprins azi-dimineață o stână din comuna Balta Doamnei, satul Lacul Turcului, județul Prahova. Focul s-a extins rapid, afectând întreaga construcție și lăsând în urmă pierderi semnificative. Sute de animale, inclusiv capre și păsări, se aflau în interior în momentul izbucnirii focului.

APIA: Urmează la plată ajutoarele naționale tranzitorii, ANT cap animal și hectar!

APIA: Urmează la plată ajutoarele naționale tranzitorii, ANT cap animal și hectar!

22 ianuarie 2025 - 11:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a răspuns fermierilor, crescătorilor de animale la întrebările legate de plata subvențiilor APIA, aferente anului de cerere 2024.

Ajutor de 200.000 euro/fermier pentru Prima seră!

Ajutor de 200.000 euro/fermier pentru Prima seră!

22 ianuarie 2025 - 06:01

Fermierii ar putea obține în viitorul apropiat finanțări nerambursabile de până la 200.000 de euro pentru modernizarea agriculturii prin construirea de sere și solarii noi. Proiectul de lege care reglementează programul „Prima Seră” a fost aprobată deja de Senat.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ce este curajul...

Ce este curajul...
Întrebare: Ce este curajul? Detalii