Adama
Agreena
AGRICOVER

Daniel Botănoiu se retrage din funcţia de director executiv al FNPAR

Publicat: 08 iulie 2011 - 08:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Daniel Botănoiu se retrage din funcţia de director executiv al Federaţiei Naţionale a Producătorilor din România (FNPAR), ca urmare a lipsei de reacţie a preşedintelui federaţiei, Viorel Matei, în rezolvarea problemelor legate de participarea FNPAR la nivelul organizaţiilor europene.

„Consider că în condiţiile actuale în care rolul organizaţiilor profesionale devine din ce mai important în stabilirea politicilor agricole, implicarea celor care conduc aceste organizaţii este esenţială. Că lucrurile nu stau aşa, în cazul FNPAR, o arată ultimul eşec: excluderea federaţiei din organizaţia europeană a fermierilor şi structurilor cooperatiste de asociere în agricultură, Copa-Cogeca, pentru neplata cotizaţiei. Absenţa noastră de la această „masă”, în aceste momente în care se discută viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC) după 2014, nu este de bun augur”, a precizat Botănoiu.

FNPAR trebuia să plătească până la data de 1 iulie cotizaţia pe anul 2010 de 246.000 de euro către către Copa- Cogeca şi spera să obţină un ajutor din partea Ministerului Agriculturii în acest sens, dacă îşi va clarifica anumite probleme legate de statut şi de conducerea organizaţiei.

Însă, şeful de la MADR, Valeriu Tabără, a precizat că va sprijini participarea federaţiei la lucrările organizaţiei europene a fermierilor, dar nu va plăti cotizaţia datorată de FNPAR întrucât ar fi fost considerată ajutor de stat.
„(...) Vom putea suporta din buget anumite costuri legate de deplasare sau de traducerea unor documente, dar nu vom putea plăti cotizaţia datorată de FNAPR organizaţiei europene pentru că s-ar considera ajutor de stat”, a precizat ministrul Agriculturii.
Şeful MADR consideră că FNPAR trebuia, în primul rând, să îşi clarifice statutul, astfel încât să nu mai fie contestată de alte organizaţii ale producătorilor români.

Protocol-regional----FNPAR-_b

Contrar acestuia, Daniel Botănoiu a susţinut, pe baza documentelor pe care le deţine, că acest tip de sprijin nu este considerat ajutor de stat în cazul agricultorilor din Spania, Polonia, Ungaria sau Slovacia, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să fie o problemă nici în cazul producătorilor români.
„Dacă susţinerea agricultorilor din Spania, Polonia, Ungaria, Slovacia etc. nu este considerată ajutor de stat, aşa cum ne arată documentele pe care le deţinem, cum poate fi considerat ajutor de stat plata cotizaţiei agricultorilor români la Bruxelles? Nu se aplică aceeaşi legislaţie la nivel european?” , a spus Daniel Botănoiu.

Acesta solicită preşedintelui FNPAR, „tranşarea cu prioritate a acestei probleme, şi poate că un gest tratat cu seriozitate şi onoare nu ar fi lipsit de importanţă”.

Vizualizat: 2578 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ca-n poveşti...

Ca-n poveşti...
- Fiica mea, când ţi-am spus să vii acasă precum Cenuşăreasa, m-am gândit că vei veni la ora 24:00, nu că vei veni cu un singur pantof şi fără rochie! Detalii