Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Ne tratăm singuri cu... dublu standard!

Publicat: 17 august 2017 - 20:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nimic din aşa-zisul scandal al dublului standard alimentar nu mă atinge. Absolut nimic! Ba mai mult, pot spune că mi se rupe de acest dublu standard. Atâta timp cât în România încă mai pot găsi alimente corecte, naturale chiar, pe toate cărările!

Produse cu gust, cu textură sau cu mai ştiu eu ce altă dimensiune măsurabilă cumva, aduse spre consum din pământ românesc.

Nu o să mă apuc aici să fac o listă cu ce avem noi mai bun. O să vă aduc însă un argument palpabil, de necontestat. Absolut toţi străinii cu care vin în contact în lumea agriculturii româneşti rămân fani ai produselor consumate în România! De la pălincă până la cea mai banală telemea. De curând am fost alături de cei 31 de jurnalişti agrarieni străini, invitaţi în România de către Asociaţia Presei Agricole. Timp de o săptămână am privit reacţia din ochii acestor ziarişti care au vizitat lumea şi au degustat mii de produse din zeci de ţări. Nu am cuvinte să pot ilustra adecvat sentimentele trăite de aceştia. Dar vă pot relata câteva exclamaţii de satisfacţie. Naturale, precum tot ceea ce au mâncat. Abia aceşti oameni ne pot acuza pe noi de un dublu standard alimentar! Pentru că nu le oferim şi lor din minunăţiile pe care le-au savurat pe la noi. De la pâinea de casă proaspăt scoasă din cuptorul de la Mila 23, în Delta Dunării, până la produsele din peşte marca Deltaica de la Miadmar şi prăjiturile de la Angelo. Despre icre jurnaliştii exclamau „five stars” şi „caviar”.

Europenii ne pot acuza de dublu standard în orice moment. Nicăieri mămăliga nu candidează mai mult cu soarele decât pe plaiul mioritic. Fiecare zi în care aceşti jurnalişti s-au aflat în România i-a transformat iremediabil. Au devenit calzi şi au înţeles altfel îmbrăţişarea. Chiar şi din acest punct de vedere ne bănuiesc de dublu standard. Nu prea pot înţelege de unde avem atâta căldură sufletească, dar au învăţat să o primească.

Aşa că, dragii mei cititori, nu vă lăsaţi purtaţi într-o ură seacă. Încercaţi să nu mai căutaţi vinovaţi, de dublu sau de triplu standard, nicăieri! Mergeţi la piaţă şi încurajaţi producătorii de alimente autohtoni. Mâncaţi brânză de burduf, sloi, pastramă şi nelipsita mămăligă. Apoi beţi un vin adevărat, stors din soare şi din pământul generos al acestei naţii. Nu mai căutaţi noduri în papura nimănui. Alegeţi să mâncaţi româneşte! Cu acel dublu standard al savoarei mioritice. Nu căutaţi cârnaţi de grătar importaţi ci încurajaţi-i pe ai noştri să-i producă şi să crească porci în continuare. Să mulgă vacile care au păscut iarba de pe dealuri şi pajişti montane şi nu au consumat nutreţuri de standard îndoielnic sau ştiu eu ce alte găselniţe culinare pentru mărirea cantităţii de lapte pe cap de vacă furajată.

Vă asigur că tinerii noştri se vor întoarce la vatra lor dacă veţi lua cărarea spre fermele lor şi veţi renunţa la cărucioarele împinse prin supermarket pline ochi de alimente cu cea mai nasoală calitate din dublul standard. Hai să nu ne mai plângem de un dublu standard absurd care este, dincolo de realităţile de pe raft, mult prea adânc înfipt în orgoliul nostru naţional. Hai să le arătăm că nu avem nevoie de produsele lor alimentare atâta timp cât noi putem produce suficientă hrană. De ce să importăm bacon, peşte sau parizer de la dracu-n praznic şi apoi să ne văităm că suntem trataţi cu dublu standard?!

Laptele nu e nicăieri mai bun decât cel muls de la vacile care pasc în libertatea câmpului românesc. Şi tocmai acest lapte este tratat cu dublu standard de NOI! Abia aici ar trebui să ne fie un pic ruşine. Că ne tratăm fermierii cu DUBLU STANDARD!

Vizualizat: 959 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

29 septembrie 2020 - 20:07

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Crescătorul de bovine Ștefan Muscă din județul Giurgiu spune că a chemat mașina de la abator să ducă vacile. Nu mai putem să fim sclavi, nu că nu mai vrem, că ne-am obișnuit să fim sclavi, dar nu mai putem, nimeni nu ne mai dă pe datorie, spune cu amărăciune crescătorul. A vândut laptele în februarie, dar nu și-a primit nici acum banii. Ștefan Muscă a trimis deja o parte din bovinele din fermă la abator.

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

29 septembrie 2020 - 11:22

PREGĂTIM O NOUĂ GENERAȚIE DE LIDERI ÎN AGRICULTURĂ! Grupul Agricover continuă strategia de responsabilitate socială și lansează programul “Burse Agricover 2020” în cadrul căruia vor fi oferite 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie și să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

29 septembrie 2020 - 09:49

AJUTOARE PENTRU FERMIERI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor, în această perioadă, ajutorul de stat pentru culturile însămânțate în toamna anului 2019 și distruse de secetă. Ajutorul este plătit în procent de 81%, deci nu integral. Ministerul Agriculturii le-a promis agricultorilor un ajutor și pentru culturile de primăvară afectate grav de secetă. Când vor fi plătite diferența de 19% pentru culturile de toamnă și ajutorul pentru culturile de primăvară?

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

29 septembrie 2020 - 07:58

TERMEN LIMITĂ CERERE. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță tinerii fermieri că termenul limită pentru depunerea cererii pentru obținerea ajutorului de 50.000 de euro la instalarea ca șefi de exploatație agricolă este 15 octombrie 2020, ora 15:59.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

29 septembrie 2020 - 07:21

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-o vreme normală sub aspect termic, în aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 8...21°C, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul întregii țări. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...27°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

SUBVENȚII APIA 2020! NUMĂRUL DE CROTALII CARE TREBUIE SĂ FIE APLICAT ANIMALELOR!

SUBVENȚII APIA 2020! NUMĂRUL DE CROTALII CARE TREBUIE SĂ FIE APLICAT ANIMALELOR!

29 septembrie 2020 - 07:01

SUBVENȚII PENTRU ZOOTEHNIE. Animalele din ferme pentru care crescătorii beneficiază anul acesta de ajutorul național tranzitoriu (ANT) și de sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) trebuie să fie identificate cu crotalii. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile furnizate nouă de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu privire la crotaliile pe baza cărora sunt înregistrate și identificate animalele din ferme.

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 06:32

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care au solicitat anul acesta subvenția APIA pentru pășune că trebuie să prezinte până la data de 15 octombrie 2020 documentele în baza cărora vor încasa banii. Informațiile de care au nevoie fermierii, pentru a respecta acest termen, au fost comunicate de APIA pentru AGROINFO.

CÂȚI CRESCĂTORI DE BOVINE IAU AJUTORUL DE 100 DE EURO PE CAP DE ANIMAL!

CÂȚI CRESCĂTORI DE BOVINE IAU AJUTORUL DE 100 DE EURO PE CAP DE ANIMAL!

28 septembrie 2020 - 17:45

TERMEN APIA 29 SEPTEMBRIE 2020. O singură zi a mai rămas pentru depunerea cererilor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat crescătorilor de bovine care dețin minim 91 de capete bovine femele. Cuantumul ajutorului este de 100 de euro/cap de bovină femelă cu vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020.

SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

28 septembrie 2020 - 10:59

GERMANIA. Guvernul german ia în considerare acordarea unui ajutor fermierilor, după scăderea preţurilor cărnii de porc, în urma descoperirii a 32 de mistreţi infectaţi cu pestă porcină africană, în landul Brandenburg, din estul ţării, a anunţat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, transmite Reuters.

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii