KWS+
Reclama header after big part 2

Ne tratăm singuri cu... dublu standard!

Publicat: 17 august 2017 - 20:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nimic din aşa-zisul scandal al dublului standard alimentar nu mă atinge. Absolut nimic! Ba mai mult, pot spune că mi se rupe de acest dublu standard. Atâta timp cât în România încă mai pot găsi alimente corecte, naturale chiar, pe toate cărările!

Produse cu gust, cu textură sau cu mai ştiu eu ce altă dimensiune măsurabilă cumva, aduse spre consum din pământ românesc.

Nu o să mă apuc aici să fac o listă cu ce avem noi mai bun. O să vă aduc însă un argument palpabil, de necontestat. Absolut toţi străinii cu care vin în contact în lumea agriculturii româneşti rămân fani ai produselor consumate în România! De la pălincă până la cea mai banală telemea. De curând am fost alături de cei 31 de jurnalişti agrarieni străini, invitaţi în România de către Asociaţia Presei Agricole. Timp de o săptămână am privit reacţia din ochii acestor ziarişti care au vizitat lumea şi au degustat mii de produse din zeci de ţări. Nu am cuvinte să pot ilustra adecvat sentimentele trăite de aceştia. Dar vă pot relata câteva exclamaţii de satisfacţie. Naturale, precum tot ceea ce au mâncat. Abia aceşti oameni ne pot acuza pe noi de un dublu standard alimentar! Pentru că nu le oferim şi lor din minunăţiile pe care le-au savurat pe la noi. De la pâinea de casă proaspăt scoasă din cuptorul de la Mila 23, în Delta Dunării, până la produsele din peşte marca Deltaica de la Miadmar şi prăjiturile de la Angelo. Despre icre jurnaliştii exclamau „five stars” şi „caviar”.

Europenii ne pot acuza de dublu standard în orice moment. Nicăieri mămăliga nu candidează mai mult cu soarele decât pe plaiul mioritic. Fiecare zi în care aceşti jurnalişti s-au aflat în România i-a transformat iremediabil. Au devenit calzi şi au înţeles altfel îmbrăţişarea. Chiar şi din acest punct de vedere ne bănuiesc de dublu standard. Nu prea pot înţelege de unde avem atâta căldură sufletească, dar au învăţat să o primească.

Aşa că, dragii mei cititori, nu vă lăsaţi purtaţi într-o ură seacă. Încercaţi să nu mai căutaţi vinovaţi, de dublu sau de triplu standard, nicăieri! Mergeţi la piaţă şi încurajaţi producătorii de alimente autohtoni. Mâncaţi brânză de burduf, sloi, pastramă şi nelipsita mămăligă. Apoi beţi un vin adevărat, stors din soare şi din pământul generos al acestei naţii. Nu mai căutaţi noduri în papura nimănui. Alegeţi să mâncaţi româneşte! Cu acel dublu standard al savoarei mioritice. Nu căutaţi cârnaţi de grătar importaţi ci încurajaţi-i pe ai noştri să-i producă şi să crească porci în continuare. Să mulgă vacile care au păscut iarba de pe dealuri şi pajişti montane şi nu au consumat nutreţuri de standard îndoielnic sau ştiu eu ce alte găselniţe culinare pentru mărirea cantităţii de lapte pe cap de vacă furajată.

Vă asigur că tinerii noştri se vor întoarce la vatra lor dacă veţi lua cărarea spre fermele lor şi veţi renunţa la cărucioarele împinse prin supermarket pline ochi de alimente cu cea mai nasoală calitate din dublul standard. Hai să nu ne mai plângem de un dublu standard absurd care este, dincolo de realităţile de pe raft, mult prea adânc înfipt în orgoliul nostru naţional. Hai să le arătăm că nu avem nevoie de produsele lor alimentare atâta timp cât noi putem produce suficientă hrană. De ce să importăm bacon, peşte sau parizer de la dracu-n praznic şi apoi să ne văităm că suntem trataţi cu dublu standard?!

Laptele nu e nicăieri mai bun decât cel muls de la vacile care pasc în libertatea câmpului românesc. Şi tocmai acest lapte este tratat cu dublu standard de NOI! Abia aici ar trebui să ne fie un pic ruşine. Că ne tratăm fermierii cu DUBLU STANDARD!

Vizualizat: 977 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

21 ianuarie 2021 - 17:47

DISPARIȚIE. O turmă de circa 70 de ovine a fost găsită înecată într-un pârâu din județul Olt. Ciobanul este căutat de Poliție. Familia de crescători de ovine pentru care lucra deține 500 de oi și 100 de capre.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

21 ianuarie 2021 - 14:15

MESAJUL UNUI FERMIER PENTRU MINISTRUL AGRICULTURII! Claudia Elena Matei, fermier din județul Satu Mare, i-a scris ministrului agriculturii, Adrian Oros, un mesaj prin care îi solicită ca fermierii români să beneficieze de un ajutor financiar pentru înființarea culturilor agricole de primăvară.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii