Clubul Fermierilor Români îşi adaptează mecanismele de funcţionare şi conducere la nivel naţional, pentru a asigura democratizarea conducerii asociaţiei şi pentru mai buna reprezentare a intereselor regiunilor în agenda de lucru a Clubului.
Astfel, începând cu 1 ianuarie 2022, Laszlo Becsek a preluat funcţia de preşedinte al Clubului Fermierilor Români pentru o perioadă de şase luni. Preşedinţia rotativă este asigurată de fiecare regiune timp de şase luni, iar pentru continuitate şi desfăşurarea în bune condiţii a coordonării Clubului, se constituie un grup decizional de tip troică, format din preşedintele în exerciţiu, fostul şi viitorul preşedinte (desemnaţi de regiune). Dan Hurduc a fost primul preşedinte desemnat la conducerea rotativă a Clubului, mandatul acestuia desfăşurându-se în perioada 1 iulie 2021 - 31 decembrie 2021.
"Sunt onorat să preiau mandatul preşedinţiei rotative a Clubului Fermierilor Români. Voi urmări cu prioritate consultările pentru elaborarea PNS şi a Strategiei naţionale de gestiune integrată a apei pentru agricultură, implementarea Proiectului Concorde, derularea programelor de pregătire organizate de Club, proiectele specifice regiunii Centru, precum şi activarea Comitetelor executive regionale ale asociaţiei", a declarat Laszlo Becsek, care este membru fondator al Clubului Fermierilor Români şi membru în Consiliul Director.
Fermă cu o mie de hectare
Absolvent al Facultăţii de Agricultură din Cluj-Napoca şi doctor în agronomie, Laszlo Becsek este administrator şi asociat unic al companiei BIOFARM SRL, cu sediul de activitate în Târgu Secuiesc. Ferma acestuia a fost înfiinţată în anul 1995, iar în prezent desfăşoară activitate agricolă pe o suprafaţă de 1.000 de hectare de teren arabil, având în asolament cartofi pentru consum, cartofi pentru sămânţă, grâu, rapiţă, porumb şi ceapă.
De-a lungul timpului, societatea a realizat investiţii semnificative în spaţii de depozitare, ambalare (cea mai mare de acest fel din ţară), dar şi în flota proprie de maşini frigorifice. Investiţiile au fost realizate prin programul SAPARD, dar şi prin credite şi fonduri proprii. Producţia de cartofi şi cea de ceapă sunt livrate în întregime în supermarketuri, îndeplinind toate cerinţele de calitate solicitate de acestea.