Adama
Vinasa Rompak

Alegerile pentru camerele agricole, în 7 octombrie

Publicat: 22 august 2012 - 16:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Membrii Comitetului Naţional de Iniţiativă (CNI) pentru Camerele Agricole şi-au ales preşedintele şi au stabilit calendarul acţiunilor pentru înfiinţarea camerelor agricole.

Gheorghe Glăman este preşedintele Comitetului Naţional de Iniţiativă pentru Camerele Agricole

Gheorghe Glăman, vicepreşedinte al Secţiei de Horticultură a ASAS şi preşedintele Societăţii Române a Horticultorilor, reprezentant al Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Legume Fructe PRODCOM, a fost ales preşedinte al Comitetului Naţional de Iniţiativă (CNI) pentru Camerele Agricole, în şedinţa din 22 august 2012.

Tot în şedinţa din 22 august a.c., membrii Comitetului Naţional de Iniţiativă au stabilit şi calendarul acţiunilor care trebuiesc întreprinse pentru a înfiinţa camerele agricole, ne-a spus secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Gheorghe Albu, care face parte din CNI.

10 octombrie, termenul maxim prevăzut în lege pentru desfăşurarea alegerilor: "Am vrea şi am fi fericiţi să ne putem ţine de calendarul ăsta"

Potrivit acestui calendar, întocmit pe baza Legii 122 de modificare a Legii 283 a camerelor agricole, şi pe care l-am primit din partea Ministerului Agriculturii, alegerile pentru camerele agricole trebuie organizate până cel târziu în 10 octombrie 2012. Astfel, primele alegeri pentru camerele agricole ar putea avea loc în 7 octombrie 2012, cea mai apropiată duminică înainte de termenul prevăzut de lege.

Deşi susţine că este foarte mult de lucru până atunci, mai ales în teritoriu, şi că după părerea sa de practician data alegerilor ar putea fi decalată, secretarul de stat Gheorghe Albu ne-a spus totuşi că „luaţi termenele din calendar, pe considerentul că noi vrem să recuperăm timpul pierdut şi mă gândesc că poate ne vom încadra în acel termen”.

„N-avem voie să facem altceva decât ce este în lege. Am vrea şi am fi fericiţi să ne putem ţine de calendarul ăsta. Dar deocamdată a fost un proiect, iar data viitoare, după ,ce ne înscriem la judecătorie, în 2-3 zile, ne vom întâlni din nou, ca să discutăm pe proiectul ăsta”, ne-a declarat Gheorghe Glăman, preşedintele Comitetului Naţional de Iniţiativă pentru Camerele Agricole.

Primele acţiuni din calendarul stabilit de CNI pe baza legii sunt constituirea Comitetelor Judeţene de Iniţiativă şi înregistrarea Camerelor Agricole Judeţene ca instituţii private de interes public, non-profit în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor de la grefa judecătoriilor, precum şi întocmirea listelor electorale, acţiune ce trebuia finalizată până la 11 august 2012, urmând ca acestea să fie afişate la secţiile de votare cu 45 de zile înainte de data alegerilor.

Vizualizat: 4174 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Camere agricole: Comitetul Naţional de Iniţiativă este stabilit, mai trebuie să-şi aleagă (din nou!) preşedintele

Camere agricole: Comitetul Naţional de Iniţiativă este stabilit, mai trebuie să-şi aleagă (din nou!) preşedintele

O nouă componenţă, de data aceasta finală, a Comitetului Naţional de Iniţiativă pentru Camerele Agricole a fost stabilită în 13 august a.c.. După publicarea Ordinului de Ministru care va valida această componenţă, membrii Comitetului se vor întruni, din nou, pentru a-şi alege un preşedinte, după care vor începe efectiv demersurile pentru înfiinţarea camerelor agricole.

Camere agricole: Neînţelegeri şi nemulţumiri încă de la formarea Comitetului Naţional de Iniţiativă

Camere agricole: Neînţelegeri şi nemulţumiri încă de la formarea Comitetului Naţional de Iniţiativă

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a cerut organizaţiilor agricole să depună documentele privind reprezentativitatea în Comitetul Naţional de Iniţiativă pentru Camerele Agricole până pe 8 august 2012, urmând ca pe 9 august să aibă loc întâlnirea de constituire a CNI. LAPAR afirmă însă că asociaţile profesionale şi-au ales deja reprezentanţii şi aşteaptă Ordinul de ministru şi începerea activităţii CNI.

Camere Agricole: Laurenţiu Baciu (LAPAR) a fost ales preşedinte al Comitetului Naţional de Iniţiativă

Camere Agricole: Laurenţiu Baciu (LAPAR) a fost ales preşedinte al Comitetului Naţional de Iniţiativă

Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a fost ales, de reprezentanţii a 25 de asociaţii profesionale, preşedinte al Comitetului Naţional de Iniţiativă (CNI) pentru camerele agricole, informează LAPAR, printr-un comunicat.

Camere Agricole: Cei 21 de reprezentanţi ai formelor asociative din CNI nu au fost încă decişi

Camere Agricole: Cei 21 de reprezentanţi ai formelor asociative din CNI nu au fost încă decişi

Şedinţa de constituire a Comitetului Naţional de Iniţiativă (CNI) pentru camerele agricole, care a avut loc în data de 1 august 2012, la Ministerul Agriculturii, s-a încheiat fără să îşi atingă scopul, din cauză că nu a putut fi stabilită lista cu cei 21 de reprezentanţi ai formelor asociative.

Camere agricole: 42 judeţene şi una naţională, din septembrie

Camere agricole: 42 judeţene şi una naţională, din septembrie

Camerele agricole vor fi doar 42 judeţene şi una naţională şi ar putea funcţiona de la începutul lunii septembrie, după ce proiectul de lege pentru modificarea Legii 283/2010 privind înfiinţarea şi funcţionarea camerelor agricole a fost adoptat în 14 iunie 2012 de plenul Camerei Deputaţilor (for decizional), urmând a fi trimis Preşedintelui spre promulgare în 5 zile de la adoptare, ne-a spus deputatul Adrian Rădulescu, preşedintele Comisiei de Agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii