Adama
Vinasa Rompak

Cioloş: Camerele agricole vor putea funcţiona şi cu bani europeni, doar să fie făcute odată!

Publicat: 19 februarie 2012 - 22:13
Comenteaza   | Video 1 2   | Print | Trimite unui prieten

Înfiinţarea camerelor agricole va întări capacitatea de consultanţă agricolă în România, iar o parte din banii pentru finanţarea acestora ar putea veni şi din fonduri europene, numai să fie înfiinţate, a atras atenţia Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, prezent în perioada 16-17 februarie 2012 la Bucureşti.

Acesta a subliniat că ar fi bine ca aceste camere agricole “despre care se tot discută şi nu se mai realizează”, să fie funcţionale înainte de finalul anului 2013, pentru a putea primi fonduri din bugetul PAC 2014-2020.

“Eventuala constituire a camerelor agricole, care să dea agricultorilor un instrument de consultanţă eficient, ar fi bine să fie finalizată până la începerea următoarei perioade bugetare, pentru că inclusiv prin viitoarea Politică Agricolă Comună o parte din costurile funcţionării unor astfel de camere agricole pot fi acoperite şi din fonduri europene”, a explicat Dacian Cioloş.

dacian-ciolos-si-dorian-filote_b

"O parte din bugetul acestor camere agricole ar putea fi susţinut şi din fonduri europene, dacă aceste camere agricole vor exista şi vor funcţiona”, a subliniat comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Ministerul Agriculturii: Funcţionarea Camerelor Agricole ar costa 20-40 mil. euro

Ministerul Agriculturii anunţa la începutul acestui an că va propune modificarea Legii Camerelor Agricole, printr-o ordonanţă de urgenţă, deşi principala problemă rămâne finanţarea acestor entităţi, în condiţiile în care costurile sunt estimate a se situa între 20 şi 40 de milioane euro.

“Trebuie să reluăm discuţiile pe modificările aduse Legii Camerelor Agricole, întrucât costurile sunt extrem de mari aşa cum au fost făcute structurile, iar membrii Camerelor nu sunt în stare să le susţină prin cotizaţii sau contribuţii. Avem deja o ordonanţă de modificare a legii, dar principala problemă este de a găsi resursele financiare pentru susţinerea acestora cel puţin 1-2 ani. Costurile estimate sunt undeva între 20 şi 40 de milioane de euro, o sumă consistentă, şi nu ştim dacă fermierii ar fi de acord să susţină financiar nişte structuri care nu sunt foarte bine aşezate şi despre care nu ştim dacă o vom regăsi în rezultate palpabile”, afirma, în luna ianuarie 2012, fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără.

Vizualizat: 3219 | Video Video 1 2 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cioloş: Anul acesta nu există riscul de dezangajare de fonduri pe dezvoltare rurală

Cioloş: Anul acesta nu există riscul de dezangajare de fonduri pe dezvoltare rurală

Referitor la discuţiile privind reforma politicii agricole comune, aflat într-o vizită de lucru la Bucureşti, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş a spus că România ar trebui să fie prezentă activ în discuţiile care au loc acum la Parlamentul european pe marginea propunerilor pe care Comisia le-a făcut. 

Comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş vine în România

Comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş vine în România

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, vine în România în perioada 16 – 17 februarie 2012.

Ministrul Agriculturii vrea să creeze, în acest an, camerele agricole pentru fermieri

Ministrul Agriculturii vrea să creeze, în acest an, camerele agricole pentru fermieri

Avem obligaţia ca în acest an să le dăm fermierilor camerele agricole pentru a se organiza, a declarat Stelian Fuia, noul ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul ceremoniei de predare-primire a mandatului de ministru. 

Ministerul Agriculturii propune modificarea Legii Camerelor Agricole

Ministerul Agriculturii propune modificarea Legii Camerelor Agricole

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va propune modificarea Legii Camerelor Agricole, printr-o ordonanţă de urgenţă, astfel încât acestea să funcţioneze cu şi pentru agricultori.  

Modificarea Legii Camerelor Agricole, solicitată de FNPAR

Modificarea Legii Camerelor Agricole, solicitată de FNPAR

FNPAR a cerut, de urgenţă, modificarea Legii Camerelor Agricole. 

DECLARAŢIE ŞOC! Mihai Banu spune că fermierii nu aveau ce să caute în organizarea Camerelor Agricole

DECLARAŢIE ŞOC! Mihai Banu spune că fermierii nu aveau ce să caute în organizarea Camerelor Agricole

Contactat telefonic de redacţia Ferma, Mihai Banu, preşedintele Comitetului Naţional de Iniţiativă pentru Camerele agricole, a declarat că organizarea Camerelor Agricole se face pe banii statului, prin urmare doar reprezentanţii statului ar fi trebuit să facă parte din birourile care se ocupă de alegeri.

Acum ştim cine

Acum ştim cine "face legea” Camerelor Agricole!

Agricultura românească părea să intre într-un oarecare cadru normal, oarecum european, după ce Legea Camerelor Agricole a fost în sfârşit anunţată, redactată şi avizată favorabil. Numai că această structură, teoretic reprezentativă a fermierilor, a ajuns la un punct pe care noi cel puţin l-am prevăzut de la bun început: fermierii au „sărit” din schemă.

S-a elaborat bugetul de cheltuieli pentru alegerile din colegiile Camerelor agricole zonale

S-a elaborat bugetul de cheltuieli pentru alegerile din colegiile Camerelor agricole zonale

Deputatul PDL Mihai Banu, preşedintele Comitetului Naţional de Iniţiativă /CNI/ pentru constituirea Camerelor Agricole, a declarat, în exclusivitate pentru Agerpres, că „a fost finalizată elaborarea bugetului de cheltuieli necesar pentru organizarea alegerilor colegiilor Camerelor agricole zonale”.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii