Adama
Vinasa Rompak

DECLARAŢIE ŞOC! Mihai Banu spune că fermierii nu aveau ce să caute în organizarea Camerelor Agricole

Publicat: 07 iunie 2011 - 22:59
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Contactat telefonic de redacţia Ferma, Mihai Banu, preşedintele Comitetului Naţional de Iniţiativă pentru Camerele agricole, a declarat că organizarea Camerelor Agricole se face pe banii statului, prin urmare doar reprezentanţii statului ar fi trebuit să facă parte din birourile care se ocupă de alegeri.

Mihai Banu spune că motivele pentru care cei cinci reprezentanţi ai fermierilor s-au retras din Comitetul Naţional de Iniţiativă sunt nejustificate şi că, oricum, Camera Agricolă se adresează doar fermierilor mici şi mijlocii, care nu au „după ce bea apă”, şi nu marilor agricultori. Redăm în continuare fragmente din dialogul pe care redactorul Ferma l-a avut cu preşedintele Comitetului Naţional de Iniţiativă.

Mihai Banu: „Ştiţi de ce nu-mi pun probleme? Pentru că, atunci când am elaborat legea am făcut o greşeală. Această organizaţie (n.r. - camera agricolă) se face pe banii statului, cheltuielile sunt ale statului şi ar fi trebuit ca numai reprezentanţii statului să facă parte din aceste birouri care se ocupă de alegeri (...) Fermierii intră în joc în momentul alegerilor, pentru că ei îşi depun candidaturile (...) Am zis să fie democraţie, să fie şi ei prezenţi şi n-am făcut bine”.

Reporter: Dar e normal, dacă e vorba de o Cameră pentru agricultori, să nu participe şi ei la organizare?
Mihai Banu: „Aici este o înţelegere greşită. Statul produce o instituţie... ei (n.r. - fermierii) după aceea (n.r. - după alegeri) pot să facă ce doresc cu ea, că nu-i opreşte nimeni. (...) Chiar dacă ar fi participat, n-ar fi modificat nimic, nu puteau modifica legea, fiindcă trebuie să o respecte, oricine ar fi intrat în acest joc nu avea altă posibilitate decât să respecte legea. Asta facem noi astăzi... E treaba lor, nu ştiu, nu mă interesează, orice fel de motive au, sunt nejustificate. Dacă cineva vrea să-şi facă o Cameră, n-are decât să şi-o facă. Să şi-o facă singuri, cine-i opreşte? Noi aceste camere agricole le facem pentru ăla care n-are după ce bea apă astăzi, cel care are un hectar, două, cinci, şapte, nu pentru marii fermieri. Asta nu s-a înţeles. Îmi pare rău că în lege n-am scris că este Camera agricolă a fermierilor mici şi mijlocii. Nu marii antreprenori au nevoie de această cameră. Nu ştiu de ce s-au înghesuit în conducerea camerelor marile organizaţii, că LAPAR-ul n-are nevoie de cameră. În LAPAR sunt mari fermieri...”

Reporter: Nu e vorba numai de LAPAR...
Mihai Banu: „Nu contează, ceilalţi care sunt nu schimbă cu nimic filozofia, structura legii, oricine ar fi fost nu trebuia decât să respecte legea. Ce fac ei acuma, de ce fac... pentru că mai democratică decât această structură n-am văzut alta... Nu-i înţeleg absolut deloc (n.r. - pe reprezentanţii fermierilor), fac asta numai aşa, să se afle-n treabă. Eu nu sunt nedemocratic, eu respect legea. (...) Am rezolvat o cerinţă de 20 de ani. Acuma, după ce am făcut-o, vin fel şi fel de mofturoşi, care ce să invoce? Daţi-mi o întrebare serioasă!”


Vizualizat: 2585 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
EMA
|
06. 08, 2011. Wednesday 23:22
va pun eu o intrebare serioasa d-le Banu. Nu v-au solicitat modelul de camera agricola tari ca, Franta ,Danemarca,Austria, Germania, sau alta tara din UE, ca prea e perfect si fara cusur.
Pentru ceea ce va doriti d-voastra, pt. mici fermieri, fara spor, aveti asa zisele camere agricole cu efincienta zero, la ce bun sa mai cheltuiti niste bani cu niste alegeri, de unde ce sa iasa? daca viitoarea camera agricola v-a cuprinde aceiasi ingineri de la actuala camera agricola?ACEIASI MARIE, CU ALTA PALARIE. S O S- CAND VOM AVEA SI NOI O CAMERA AGRICOLA CUM EXISTA IN TOATE CELELALTE TARI ALE UE? CEI CARE AVETI PUTERE SI V-A MAI RAMAS MACR PUTINA DEMNITATE INCERCATI SA LUATI MASURI.
VA MULTUMIM ANTICIPAT.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii