Adama
Vinasa Rompak

Fiscalizarea agriculturii

Publicat: 04 decembrie 2011 - 22:19
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Îmi pare rău că unii au fost pe la şcoală degeaba. Au memorat doar schema dar nu au înţeles şi esenţa. Tot auzim din ce în ce mai des, cum lipsa fiscalizării agriculturii aduce prejudicii bugetului statului de nu-ştiu-câte miliarde. 



Pe baza acestui principiu, s-au găsit unii deştepţi care au şi adoptat tot felul de măsuri legislative pentru a impozita cucuruzul primit de la arendaş, banii de pe munca la prăşit cu ziua şi alte măsuri nastruşnice le dau ghes să controleze prin buzunarele tuturor izmenelor.


Tipii  nu înţeleg că vor să impoziteze pe cei mai săraci dintre muritori, fapt atestat la ochi, dar şi prin statistici oficiale.


Ei nu înţeleg că nu are rost ca statul să cheltuie 2 lei pentru a aduna 10 lei de la săraci. Nu înţeleg că pe urmă, mai cheltui încă 2 lei din cei 10, pentru a le da înapoi ce mai rămâne din bani, prin ajutoare sociale. Pe acest drum, s-au cheltuit deja administrativ 4 lei, fără să socotim ce se fură. Rămâne să returnăm săracului doar 6 lei, după ce am stresat inutil oamenii şi am au fost completate  mai mult de 20 de formulare în fiecare caz în parte...


Cea mai bună politică fiscală pentru săraci este să fie lăsaţi întâi să se îmbogăţească, evident prin muncă cinstită.  Dacă nu îi poţi ajuta, trebuie măcar să nu îi stresezi inutil!
Asta pentru că opoziţia pe care o vei întâmpina (şi deci evaziunea) va fi imensă când vrei să impozitezi sărăcia. Pentru că nu se justifică administrativ să te ocupi de redistribuirea sărăciei ci a bogăţiei. Şi nu în ultimul rând, pentru că cei săraci şi nefiscalizaţi, dacă vor atinge prosperitatea, vor face statul român în ansamblu său mai bogat, ceea ce reprezintă însăşi esenţa guvernării.


Din acest motiv, cred că peste 70% dintre persoanele fizice şi juridice ocupate în prezent agricultură nici nu ar trebui să facă obiectul atenţiei fiscului.

Stimabililor,
Vă rog trageţi o linie mediană a prosperităţii în România după nivelul veniturilor şi averii şi ocupaţi-vă de cei plasaţi în partea superioară. Lăsaţi cloştile să stea liniştite pe ouă!

Consultant dr.
Cosmin Popa


Vizualizat: 4457 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ministerul Finanţelor ar putea renunţa, de anul viitor, la obligativitatea plăţii anuale a impozitului pe profit

Ministerul Finanţelor ar putea renunţa, de anul viitor, la obligativitatea plăţii anuale a impozitului pe profit

Ministerul Finanţelor Publice ar putea renunţa, de anul viitor, la obligativitatea plăţii anuale a impozitului pe profit, lăsând firmelor posibilitatea de a opta între plata trimestrială şi plata anuală, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal. Măsura, însă, nu va fi aplicată şi contribuabillor care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură, care vor utiliza, în continuare, sistemul de plată anuală a impozitului pe profit, fără efectuarea de plăţi anticipate.

Impozite mai mari pe terenurile agricole

Impozite mai mari pe terenurile agricole

„Terenurile agricole sunt impozitate. Există un impozit, dar vreau să-l facem consistent”, a explicat Vlădescu. În prezent, proprietarii de terenuri arabile situate în extravilan plătesc un impozit anual cuprins între 36 şi 43 lei pe hectar, banii ajungând la bugetele locale.

Agrostar: “Agricultorul român plăteşte impozite şi taxe la stat”

Agrostar: “Agricultorul român plăteşte impozite şi taxe la stat”

"Agricultorul român, indiferent de forma de organizare (persoană fizică, persoană juridică, asociaţii, grupuri de producători, societăţi comerciale), plăteşte impozite şi taxe la stat: impozit pe terenul agricol, 2% impozit pe venitul agricol, impozit pe profit, impozitul forfetar, taxe şi impozite pentru societăţile comerciale, conform legislaţiei", se precizează într-un comunicat al Agrostar, semnat de preşedintele Federaţiei, Ştefan Niculae.
Agricultorii cer amânarea impozitului agricol

Agricultorii cer amânarea impozitului agricol

Potrivit prevederilor art. 74 alin. 4 din Codul Fiscal, contribuabilii ”care realizează venituri băneşti din agricultură, potrivit prevederilor art. 71 lit. d), prin valorificarea produselor vândute către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi pentru utilizare ca atare, impozitul se calculează prin reţinere la sursă prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate, începând cu data de 1 ianuarie 2009, impozitul fiind final”.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Bucur Dinu
|
12. 06, 2011. Tuesday 12:37
Cu asemenea "programe" inteleg inca odata (daca mai era cazul )cit de destepti pot fi acesti DERMENTI care pot sa emita asemenea " teze " magnifice .
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii