Adama
Vinasa Rompak

Beneficiarii PNDR pot derula achiziţiile private direct pe pagina de internet a APDRP

Publicat: 09 iunie 2013 - 22:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Beneficiarii fondurilor europene pe dezvoltare rurală pot derula achiziţiile private direct pe pagina de internet a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), informează APDRP.

În acest sens, APDRP pune la dispoziţia beneficiarilor pe pagina de internet a instituţiei www.aprdp.ro, o secţiune specială, intitulată ACHIZIȚII beneficiari privați ai PNDR, în care se pot publica on-line invitaţiile de participare şi anunţurile de atribuire pentru licitaţiile organizate în cadrul proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Noua secţiune poate fi accesată din 5 iunie 2013 şi va oferi informaţii şi documente necesare pentru achiziţiile de servicii, bunuri sau lucrări realizate de către beneficiarii privaţi ai fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR.

Apdrp_b

Beneficiarii privaţi ai PNDR pot opta pentru achiziţii direct pe pagina de internet a APDRP sau prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP)

Astfel, beneficiarii privaţi pot opta fie pentru desfăşurarea achiziţiilor conform prevederilor Manualului de Achiziţii pentru beneficiari privaţi ai APDRP, prin publicarea documentelor specifice pe pagina de internet a APDRP - www.apdrp.ro, fie pentru aplicarea legislaţiei naţionale în domeniul achiziţiilor publice prin publicarea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) - www.e-licitatie.ro.

„Fondurile nerambursabile se acordă beneficiarilor privaţi care încheie contracte de achiziţie de lucrări, bunuri sau servicii, doar dacă obiectul contractului de achiziţii corespunde cu parametrii de performanţă şi productivitate prevăzuţi în documentaţia tehnică şi financiară a proiectului. De asemenea, sunt o serie de condiţii foarte clar menţionate, inclusiv pe pagina noastră de internet în secţiunea nou creată, care au rolul de a asigura egalitatea de şanse, dar şi transparenţa necesară şi firească unui proces de achiziţii derulat cu fonduri europene”,  precizează George Turtoi, directorul general al APDRP, într-un comunicat transmis de Agenţie.

Cum se derulează achiziţiile pe pagina APDRP?

Pentru beneficiarii care optează pentru publicarea conform prevederilor Manualului de Achiziţii pentru beneficiari privaţi, APDRP pune la dispoziţie toate documentele necesare, respectiv invitaţia de participare pentru licitaţia de selecţie a ofertelor şi anunţul de adjudecare a ofertelor. De asemenea, va fi disponibil, pentru toate persoanele interesate, un modul de arhivare şi căutare facilă a tuturor invitaţiilor transmise, precum şi a anunţurilor de adjudecare.

Pentru a derula în mod corect procedura de achiziție privată, beneficiarii PNDR vor descărca, gratuit, de pe pagina de internet a APDRP, Invitația de participare, pe care o vor completa electronic, după care o vor tipări, semna și fotocopia în format electronic (scanare în format .pdf).

Invitația completată electronic și cea semnată, împreună cu Dosarul cererii de oferte, scanat în format .pdf, vor fi copiate pe un CD, care va fi depus, atât în format electronic, cât și tipărit, la Oficiul județean al APDRP.

Termenul limită de depunere a ofertelor este de minimum 10 zile lucrătoare de la publicarea pe site, iar termenul de verificare şi avizare este de maxim 5 zile lucrătoare

După verificare şi avizare, experţii Oficiului judeţean vor publica pe www.apdrp.ro, în secţiunea nou creată, invitaţia de participare şi dosarul cererii de oferte. Potrivit datelor APDRP, termenul limită de depunere a ofertelor este de minimum 10 zile lucrătoare de la publicarea pe site, iar termenul de verificare şi avizare este de maxim 5 zile lucrătoare. După ce a selectat oferta cu preţul cel mai scăzut, beneficiarul va completa Anunţul de adjudecare, după care va depune la Oficiul judeţean al APDRP, atât în format electronic pe CD, cât şi tipărit, Anunţul de adjudecare, împreună cu Raportul de selecţie şi Contractul.

Euro_b

Reguli pentru desfăşurarea achiziţiilor în funcţie de valoarea contractului

„Beneficiarii privaţi trebuie să respecte cerinţele APDRP stabilite prin Instrucţiunile privind achiziţiile publice pentru beneficiarii PNDR şi vor aplica procedurile de licitaţie prin cerere de ofertă, licitaţie deschisă etc., în funcţie de pragurile valorice impuse de legislaţia naţională”, precizează APDRP.

Contractele mai mari de 15.000 euro (valoarea fără TVA) trebuie adjudecate prin procedura de selecţie de oferte, cu condiţia publicării pe site-ul www.apdrp.ro a invitaţiei de participare şi a dosarului cererii de oferte şi a primirii de către beneficiarul privat a cel puţin 3 oferte conforme din punct de vedere tehnic şi financiar.

Contractele mai mici de 15.000 euro (valoarea fără TVA) pot fi adjudecate folosind procedura cu o singură ofertă sau, dacă beneficiarul doreşte să asigure o transparenţă mai mare, poate aplica procedura de selecţie de oferte menţionată.

APDRP precizează că beneficiarii nu au voie să divizeze achiziţiile de acelaşi tip a căror valoare depăşeşte 15.000 euro fără TVA în contracte mai mici, pentru a evita procedura de selecţie de oferte.

Vizualizat: 4109 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APDRP a lansat un sistem de consiliere on-line pentru fermierii care vor fonduri europene

APDRP a lansat un sistem de consiliere on-line pentru fermierii care vor fonduri europene

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a lansat un sistem interactiv de consiliere on-line a potenţialilor beneficiari şi a beneficiarilor privind accesarea şi derularea fondurilor europene acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 - 2013.

APDRP: Peste 9.500 de tineri fermieri au semnat contracte de finanţare pentru instalare în mediul rural

APDRP: Peste 9.500 de tineri fermieri au semnat contracte de finanţare pentru instalare în mediul rural

Peste 9.500 de tineri fermieri au semnat contracte de finanţare pentru instalare în mediul rural, în valoare de 211,6 milioane euro, informează Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). 

APDRP, prima instituţie certificată ISO 20000 pentru sistemul de management IT

APDRP, prima instituţie certificată ISO 20000 pentru sistemul de management IT

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a obţinut certificarea internaţională pentru standardul de calitate ISO 20000-1:2011, aplicabilă sistemului de management al serviciilor IT, devenind prima instituţie publică din România certificată astfel de către un auditor extern.

APDRP: Plăţi efective către beneficiarii PNDR de circa 5 miliarde de euro

APDRP: Plăţi efective către beneficiarii PNDR de circa 5 miliarde de euro

Potrivit unui comunicat de presă, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a plătit până la jumătatea lunii martie a.c. suma de 4,81 miliarde de euro din fondurile comunitare alocate pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie a eurofondurilor de 54 la sută.

APDRP: Peste 330 de milioane de euro au fost solicitate pentru noi investiţii în agricultură

APDRP: Peste 330 de milioane de euro au fost solicitate pentru noi investiţii în agricultură

În cadrul celei mai recente sesiuni de primire a proiectelor de finanţare pentru Măsura 121 “Modernizarea exploataţiilor agricole” şi Măsura 123 “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), au fost depuse 783 de solicitări de finanţare nerambursabilă în valoare de 338,2 milioane de euro, anunţă APDRP într-un comunicat de presă. 

Alte articole in aceasta categorie

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

Bruxelles: Consiliul Agricultură și Pescuit, 9-10 decembrie 2024

Bruxelles: Consiliul Agricultură și Pescuit, 9-10 decembrie 2024

08 decembrie 2024 - 08:16

O politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri. Consiliul va informa noul comisar pentru agricultură și sectorul alimentar cu privire la rezultatul discuțiilor care au avut loc în octombrie cu privire la o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri și la concluziile aferente ale președinției.

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

06 decembrie 2024 - 19:06

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a virat fonduri nerambursabile în valoare de 154,4 milioane de euro (154.484.414 €) în conturile a 310.262 de fermieri, beneficiari unici ai intervențiilor de mediu și climă din Planul Strategic 2023 – 2027. Din această sumă, 131,2 milioane de euro reprezintă contribuția Comisiei Europene prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), iar 23,2 milioane de euro sunt asigurate de la Bugetul de Stat.

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

04 decembrie 2024 - 15:56

În ședința Guvernului din 4 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

România a exportat în primele opt luni din 2024 cereale de 2,4 miliarde de euro

România a exportat în primele opt luni din 2024 cereale de 2,4 miliarde de euro

02 decembrie 2024 - 13:52

România a exportat, în primele opt luni din 2024, cereale şi preparate pe bază de cereale în sumă de 2,398 miliarde euro, cu 18% mai puţin comparativ cu perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS), conform Agerpres.

Comunicat ACUM! Noi plăți pe cap animal și hectar făcute de APIA!

Comunicat ACUM! Noi plăți pe cap animal și hectar făcute de APIA!

28 noiembrie 2024 - 16:26

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cadrul Campaniei de plată în avans aferentă anului de cerere 2024, a autorizat la plată suma totală de 1.283.042.988 euro (6.383.586.787 lei).

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

28 noiembrie 2024 - 10:02

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat miercuri bugetul Uniunii Europene din 2025, care prevede un sprijin consistent pentru soluţionarea problemelor din domenii precum sănătate, ajutor umanitar, gestionarea frontierelor şi climă. Bugetul total pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, cu 6% mai mare decât cel pentru 2024 (o creştere cu 10 miliarde de euro).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii