Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3
Rezultate: [16306]  
Pagini: [816]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

DAEA, ÎN PRESA ARABĂ!

25 martie 2019 - 18:47 | Actualitate agricola | AgroInfo

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Petre Daea, apare în cotidianul Al Raya din Qatar. Șeful român de la Agricultură vorbește despre relațiile comerciale dintre Qatar și România. Ministerul Agriculturii ne-a transmis traducerea articolului apărut în cotidianul de limbă arabă.

ȘEF APIA: DIN 28 MARTIE, FĂRĂ RESTRICȚII pentru SUBVENȚIILE APIA!

25 martie 2019 - 18:02 | Actualitate agricola | AgroInfo

CRESCĂTORII DE ANIMALE, CHEMAȚI LA APIA! Fermierii români care exploatează peste 10 hectare și crescătorii de animale care solicită scheme de plată din zootehnie sunt programați să depună cererea unică la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din data de 28 martie 2019, anunță șeful APIA Mureș.

AFIR VĂ DĂ BANI CA SĂ VĂ ASIGURAȚI CULTURILE AGRICOLE ȘI ANIMALELE!

25 martie 2019 - 17:29 | Actualitate agricola | AgroInfo

PRIME DE ASIGURARE DIN BANI EUROPENI! Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina sa oficială Ghidul solicitantului pentru submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și plantelor. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile de care aveți nevoie pentru a cere acești bani.

OIER ROMÂN: NE MERITĂM SOARTA! ÎȚI AJUNGE CUȚITUL LA OS ȘI TU TACI! POATE NE TREZIM ȘI MERGEM LA BUCUREȘTI!

25 martie 2019 - 14:50 | Actualitate agricola | AgroInfo

VOCEA UNUI OIER! Îți ajunge cuțitul la os și tu taci. Situația e de râsu-plânsu. Nu-mi vine mie să cred că în anul 2019, anul Domnului, noi în loc să progresăm, noi mergem în regres. Și aplaudăm. Sunt, probabil, doi-trei (oieri n.r.) la care le merge bine, dar restul, miile, zecile de mii sunt în situația mea. Poate ne trezim, poate mergem iar la București în vizită, mai batem din palme acolo o zi-două câteva zeci de mii de oameni și să sperăm că va fi mai bine, spune crescătorul de ovine Loghin Stoicuța.

PLATA SUBVENȚIEI APIA! ANUNȚ IMPORTANT pentru CRESCĂTORII DE OVINE ȘI CAPRINE!

25 martie 2019 - 12:21 | Actualitate agricola | AgroInfo

OFICIAL! Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) anunță crescătorii de ovine și/sau caprine care vor să beneficieze de cea mai mare subvenție APIA acordată pe cap de animal, sprijinul cuplat, că eliberează adeverințe pentru animalele care nu sunt înscrise/înregistrate în registrele genealogice ale raselor.

EXPORTUL DE OVINE din ROMÂNIA, PE PLUS! EXPORTUL DE BOVINE, MINUS 40 DE MILIOANE DE EURO!

24 martie 2019 - 20:39 | Actualitate agricola | AgroInfo

DATE MINISTERUL AGRICULTURII! România a înregistrat în 2018 un deficit de 1,153 miliarde de euro în comerţul cu produse agroalimentare, în creştere cu 35,1% faţă de 2017, când a consemnat 853,9 milioane de euro, conform datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Vestea bună este că a crescut exportul de carne de ovine și caprine și animale vii din speciile ovine și caprine.

DIRECTOR ADJUNCT DG AGRI, COMISIA EUROPEANĂ: CREȘTE PLATA pe HECTAR pentru FERMIERII ROMÂNI!

24 martie 2019 - 19:32 | Actualitate agricola | AgroInfo

SUBVENȚII FERMIERI! România va câştiga la nivelul mediu al subvenţiilor, suntem în acel proces de convergenţă externă, în sensul că cei care sunt sub media plăţilor pe hectar în Uniunea Europeană vor avea o creştere, România încadrându-se în această categorie, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, Mihail Dumitru, director general adjunct Directoratul General Agricultură şi Dezvoltare Rurală al Comisiei Europene (CE).

APIA: LISTA CULTURILOR AGRICOLE EXCEPTATE de la APLICAREA REGULILOR pentru PLATA pe ÎNVERZIRE!

24 martie 2019 - 18:37 | Actualitate agricola | AgroInfo

SUBVENȚII APIA 2019! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează fermierii care solicită subvenții pentru anul 2019 care sunt culturile agricole care se iau în calcul pentru excepțiile de la aplicarea practicilor agricole benefice pentru climă și mediu.

ȘEFUL ANZ, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA, ALĂTURI DE UN EUROPARLAMENTAR, ÎNTR-UN DOSAR DE FRAUDĂ CU BANI EUROPENI!

24 martie 2019 - 10:48 | Actualitate agricola | AgroInfo

COMUNICAT DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE! Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat pe 21 martie 2019 că l-au trimis în judecată pe europarlamentarul Laurențiu Rebega, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene. Alături de europarlamentarul român, în același dosar, este trimis în judecată și directorul Agenției Naționale de Zootehnie, Lelior Iacob, pentru comiterea infracțiunii de neîndeplinire a obligației de sesizare.

LISTA DE PLATĂ APIA! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE S-A STABILIT VALOAREA PE HECTAR ȘI CAP DE ANIMAL!

24 martie 2019 - 09:55 | Actualitate agricola | AgroInfo

CUANTUM SUBVENȚII APIA 2018! INIȚIATIVĂ AGROINFO! Publicația noastră v-a informat mereu, la zi, despre lista subvențiilor din agricultură pentru care s-au stabilit valorile pe hectar și pe cap de animal și care sunt incluse la plată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Vă punem la dispoziție lista subvențiilor APIA aflate la plată și valorile aferente acestor subvenții pentru anul de cerere 2018.

CREDITE DE UN MILION DE EURO, ACORDATE FERMIERILOR!

24 martie 2019 - 08:18 | Actualitate agricola | AgroInfo

COMUNICAT! Printr-un acord de finanțare încheiat între Ministerul Agriculturii și Fondul European de Investiții (FEI), până la sfârșitul lunii februarie 2019, au fost acordate fermierilor români 13 credite în valoare de un milion de euro, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

SCRISOARE DESCHISĂ FERMIERI: NU MAI PLĂTIM COTIZAȚIA LAPAR!

22 martie 2019 - 07:19 | Actualitate agricola | AgroInfo

VOCEA FERMIERULUI! Conducerea Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice (ACCPT) din județul Ialomița ne-a transmis o scrisoare deschisă. Organizația cere un audit la Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), unde este membră, suspendarea președintelui LAPAR și anunță că sistează plata cotizației către LAPAR.

APIA ANUNȚĂ FERMIERII CĂ A ÎNCEPUT AUTORIZAREA LA PLATĂ!

21 martie 2019 - 20:15 | Actualitate agricola | AgroInfo

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 20.03.2019, a demarat autorizarea la plată a beneficiarilor Măsurilor 14 şi 14T (fosta Măsura 215) – Plăți privind bunăstarea animalelor - pachet a) porcine și pachet b) păsări, Campania 2018.

LISTĂ FIRME CARE FAC EXPORT BOVINE! PREȚUL PE KILOGRAM!

21 martie 2019 - 19:17 | Actualitate agricola | AgroInfo

EXPORT BOVINE TURCIA, ISRAEL ȘI ARABIA SAUDITĂ! Fermierii au asaltat AGROINFO cu mesaje în urma publicării listei cu firmele care cumpără ovine pentru export. Crescătorii de animale ne-au rugat insistent să publicăm și o listă a firmelor acreditate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) care fac export de bovine. AGROINFO a întreprins o documentare și vă putem pune la dispoziție o listă.

SISTEMUL APIA, PARALIZAT! FERMIERII TRIMIȘI ACASĂ!

21 martie 2019 - 15:35 | Actualitate agricola | AgroInfo

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM LA APIA! Sistem blocat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Fermierii care au fost programați astăzi, 21 martie, să depună cererea unică de plată au fost trimiși acasă de angajații APIA. Sistemul IPA nu a funcționat de la ora 8 până la ora 15.

CUM SE FACE CROTALIEREA ANIMALELOR! CE PLĂTESC FERMIERII?

21 martie 2019 - 14:34 | Actualitate agricola | AgroInfo

ORDIN ANSVSA! AGROINFO a publicat cazul crescătorilor de animale din comuna Ileana, județul Călărași, care să plătească manopera de montare a crotaliului la animale, chiar dacă vârsta acestora nu depășește termenul legal stabilit prin lege pentru manopera gratuită. Pentru că avem multe întrebări de la fermieri în legătură cu ce se plătește pentru crotaliere, revenim cu lămuriri astfel încât să fie cât mai clar pentru crescătorii de animale.

APELUL UNUI FERMIER DISPERAT: NE CER MII DE LEI PE CROTALIILE CARE SUNT GRATUITE!

21 martie 2019 - 09:11 | Actualitate agricola | AgroInfo

CROTALIILE SUNT GRATUITE, DAR TREBUIE PLĂTITE! Fermierii vor să respecte legea. Să identifice și să înregistreze animalele noi din exploatație. Pentru respectarea legii, crescătorii de animale din comuna Ileana, județul Călărași, sunt nevoiți să scoată mii de lei din buzunar ca să achite crotaliile și montarea acestora. Și asta în condițiile în care crotaliile și manopera sunt gratuite pentru mieii până-n 6 luni și pentru vițeii până-n 20 de zile. Costurile sunt asigurate printr-un program național.

PĂSTORITUL TRADIȚIONAL, ÎN PERICOL! AMENINȚAREA SĂLBĂTICIUNILOR!

20 martie 2019 - 21:39 | Actualitate agricola | AgroInfo

FERME PĂGUBITE! Prezenţa crescută a speciilor protejate a carnivorelor mari a dus la daune economice semnificative pentru crescătorii de animale şi pune în pericol păstoritul tradiţional, economia locală şi biodiversitatea, se atrage atenția în comunicatul transmis de una dintre cele mai mari organizații de fermieri din Europa, COPA COGECA.

BANI MAI PUȚINI DIN SUBVENȚII ÎN BUZUNARELE CELOR MAI MULȚI CRESCĂTORI ROMÂNI DE ANIMALE!

20 martie 2019 - 19:20 | Actualitate agricola | AgroInfo

CU CÂT A SCĂZUT AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU! Ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie (ANTZ), aferente anului 2018, atât de așteptate de majoritatea crescătorilor de animale din România au un cuantum mai mic pe cap de animal prin comparație cu valoarea acestor ajutoare pentru anul 2017. ANTZ se acordă în sistem regresiv. Cuantumul pe cap de animal scade, în fiecare an, cu aproximativ 5%.

DAEA, la TÂRGUL DE LA DOHA! PRODUSE ROMÂNEȘTI DIN OAIE, CURCAN ȘI PUI, EXPUSE LA TÂRG!

20 martie 2019 - 17:21 | Actualitate agricola | AgroInfo

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Petre Daea, participă, zilele acestea, la Târgul AGRITEQ de la Doha, Qatar. România este prezentă la târg cu produse tradiționale românești din carne de oaie, curcan, pui, produse lactate, conserve din legume și fructe, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii, transmis pentru AGROINFO.

Rezultate: [16306]  
Pagini: [816]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Sorin Chelmu, în vizita la INDAGRA

Sorin Chelmu, în vizita la INDAGRA

Fost secretar general în MADR, Sorin Chelmu, considera ca românii nu ar mai trebui sa se laude cu productiile record, pentru ca interesul nostru ar fi sa vindem marfa procesata, nu materie prima...

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În 'pole position' cu BASF Învatamântul profesional dual, experimentat la Miroslava Tractorul Kubota M5091, o premiera la INDAGRA

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii