Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3
Rezultate: [16033]  
Pagini: [802]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

FERMIERI pentru FERMIERI!

18 ianuarie 2019 - 11:33 | Actualitate agricola | AgroInfo

EVENIMENT! Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) organizează cea de-a patra ediție a Congresului Fermieri pentru Fermieri, Trofeul Porumbul de Aur 2018, sub sloganul Mândri că suntem fermieri.

URGENT LA APIA! TERMEN AJUTOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

18 ianuarie 2019 - 11:11 | Actualitate agricola | AgroInfo

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, termenele pentru depunerea decontului în vederea obținerii ajutorului pentru bunăstarea animalelor. Fermierii care vor să beneficieze de acești bani trebuie să ducă urgent documentele la APIA!

ORDINUL SUBVENȚIILOR A APĂRUT ASTĂZI ÎN MONITORUL OFICIAL!

17 ianuarie 2019 - 20:17 | Actualitate agricola | AgroInfo

MODIFICĂRILE PENTRU SUBVENȚII APIA, ÎN VIGOARE! Ordinul 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi, Ordinul subvențiilor, a fost modificat în decembrie 2018 de Ministerul Agriculturii. Schimbările vizează criterii de eleigibilitate pentru anumite scheme de plată. Astăzi, Ordinul subvențiilor cu toate modificările operate a apărut în Monitorul Oficial. Deci, este în vigoare.

Hugo Boss vinde pantofi din 'piele' de ananas

17 ianuarie 2019 - 17:25 | Actualitate agricola | AgroInfo

Veganismul pare să capete noi forme! Hugo Boss a lansat recent o colecţie de încălţăminte pentru bărbaţi în care pielea a fost înlocuită cu Piñatex, un material textil ţesut din fibrele de ananas.

LEGE! ATRIBUIREA DIRECTĂ A PĂȘUNILOR! CE CONDIȚII TREBUIE SĂ ÎNDEPLINEASCĂ CRESCĂTORII DE ANIMALE?

17 ianuarie 2019 - 15:24 | Actualitate agricola | AgroInfo

CINE ARE DREPTUL LA PĂȘUNI? Noua lege a zootehniei, Legea nr.32/2019, promulgată de președintele României, obligă primăriile și Agenția Domeniilor Statului (ADS) să atribuie direct și cu prioritate pășunile crescătorilor de animale. Ce condiții trebuie să îndeplinească însă crescătorii de animale ca să beneficieze de terenuri?

ESTE LEGE! AMENZI URIAȘE pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

17 ianuarie 2019 - 14:26 | Actualitate agricola | AgroInfo

LEGEA ZOOTEHNIEI, ÎN VIGOARE! Legea zootehniei nr.32/2019, promulgată pe data de 16 ianuarie 2019 de președintele României, Klaus Iohannis, stabilește amenzi uriașe pentru crescătorii de animale. Pentru ce pot fi amendați crescătorii români de animale?

LEGEA ZOOTEHNIEI INTRĂ ÎN VIGOARE! IOHANNIS A SEMNAT DECRETUL DE PROMULGARE!

17 ianuarie 2019 - 13:37 | Actualitate agricola | AgroInfo

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 16 aprilie 2019, decretul nr. 76/2019 pentru promulgarea Legii zootehniei. AGROINFO v-a informat deja, în câteva rânduri ce conție această lege. De la înregistrarea, identificarea animalelor până la pedepse cu închisoarea pentru crescătorii de animale care falsifică acte de origine pentru animale.

APIA VĂ ANUNȚĂ!

17 ianuarie 2019 - 11:51 | Actualitate agricola | AgroInfo

COMUNICAT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), informează cu privire la organizarea în data de 07 februarie 2019 a unei zile de informare privind apelul pentru depunerea propunerilor de programe, destinată potenţialilor beneficiari ai programelor de informare și promovare a produselor agricole, eveniment denumit generic INFO DAY.  AGROINFO este singura publicație care v-a informat deja că sunt disponibile 191,6 milioane de euro, sprijin acordat de Comisia Europeană pentru promovarea produselor din ferme.

Se întâmplă în China: controlul artificial al vremii!

17 ianuarie 2019 - 11:06 | Actualitate agricola | AgroInfo

Deşi poate suna a subiect de film ştiinţifico-fantastic, totul este cât se poate de real! Regiunea Autonomă Xinjiang Uygur din nord-vestul Chinei a adoptat practici de modificare a vremii pentru a-şi proteja vastul teren agricol de dezastre naturale.

ȘEFUL AFIR, ÎNTÂLNIRE CU BENEFICIARII BANILOR EUROPENI pentru IRIGAȚII!

16 ianuarie 2019 - 19:49 | Actualitate agricola | AgroInfo

OFICIAL! Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, s-a întâlnit marți, 15 ianuarie 2019, cu reprezentanții Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigat din județul Brăila pentru a discuta stadiul implementării proiectelor aferente submăsurii 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea  sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta infrastructură de irigații, anunță un comunicat AFIR transmis pentru AGROINFO.

AFIR: SPRIJIN DE LA 500.000 DE EURO LA 4 MILIOANE DE EURO!

16 ianuarie 2019 - 19:32 | Actualitate agricola | AgroInfo

COMUNICAT! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiții în arealul ITI – Delta Dunării (Instrumentul Teritorial Integrat – Delta Dunării) pentru dezvoltarea infrastructurii de bază și pentru protejarea patrimoniului cultural, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, anunță AFIR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

DAEA: DATA DE LA CARE ÎNCEPE DEPUNEREA CERERII UNICE APIA 2019!

16 ianuarie 2019 - 13:30 | Actualitate agricola | AgroInfo

VIDEOCONFERNȚĂ MINISTRUL AGRICULTURII! Șeful de la Agricultură, Petre Daea, a anunțat ieri, 15 ianuarie 2019, într-o videoconferință cu directorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din toată țara, data de la care se va demara campania de depunere a cererilor unice pentru subvențiile aferente anului 2019.

DAEA: PÂNĂ LA 31 MARTIE 2019 TOȚI FERMIERII SĂ ÎȘI PRIMEASCĂ SUBVENȚIILE CUVENITE!

16 ianuarie 2019 - 13:07 | Actualitate agricola | AgroInfo

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a avut marți, 15 ianuarie 2019, o videoconferință cu directorii direcțiilor agricole județene (DAJ) din întreaga țară, alături de care s-au aflat și directorii structurilor județene din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! ANUNȚ PLATĂ AJUTOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

16 ianuarie 2019 - 12:35 | Actualitate agricola | AgroInfo

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele obligatorii pentru depunerea cererilor de plată pentru crescătorii de animale care vor să beneficieze de ajutorul pentru bunăstarea animalelor. APIA a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

DE LA 1 IANUARIE 2019! ADIO SUBVENȚII APIA pentru CEI CARE NU DEMONSTREAZĂ CĂ SUNT FERMIERI ACTIVI!

16 ianuarie 2019 - 12:15 | Actualitate agricola | AgroInfo

DOAR FERMIERUL ACTIV BENEFICIAZĂ DE SUBVENȚII APIA! Modificare valabilă din acest an pentru cererea unică APIA. Agricultorii care vor să beneficieze de subvenții vor trebui să demonstreze că sunt fermieri activi. Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, a fost modificată anul trecut prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.4. Una dintre cele mai importante modificări vizează demonstrarea calității de FERMIER ACTIV.

URGENT APIA! DOCUMENTE SUBVENȚII, OBLIGATORIU DEPUSE LA APIA ÎN ACEASTĂ LUNĂ!

16 ianuarie 2019 - 11:13 | Actualitate agricola | AgroInfo

TERMEN LIMITĂ 31 IANUARIE 2019! Fermierii români care vor să beneficieze de ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2018 (perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2018) trebuie să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), până la 31 ianuarie 2019 inclusiv, o cerere de plată, însoțită de mai multe documente. Cererea se depune la Centrele județene APIA. AGROINFO vă ajută cu lista integrală de documente care trebuie atașate cererii de plată.

IPOTEZĂ ȘOCANTĂ ÎN CAZUL PESTEI PORCINE AFRICANE!

15 ianuarie 2019 - 22:01 | Actualitate agricola | AgroInfo

CINE E VINOVAT DE DEZASTRU? Alimentele și deșeurile contaminate de la aeronave sau nave internaționale au fost identificate drept principala metodă de deplasare a virusului Pestei Porcine Africane (PPA). Nu este o boală răspândită de animale. Oamenii răspândesc această boală în întreaga lume, a declarat dr. Egan Brockhoff, analist și consultant în industria creșterii porcului, săptămâna trecută, la Seminarul de porcine Banff 2019., organizat la Banff, în Canada.

COMISIA EUROPEANĂ: AJUTOR DE 191,6 MILIOANE DE EURO pentru FERME ÎN 2019!

15 ianuarie 2019 - 20:24 | Actualitate agricola | AgroInfo

OFICIAL! Comisia Europeană a lansat astăzi cererile de propuneri de programe pentru promovarea produselor agricole europene în întreaga lume și în cadrul UE. În 2019, Comisia Europeană a crescut ajutorul acordat fermierilor pentru promovarea produselor, de la 179 de milioane de euro, cât a fost în 2018, la 191,6 milioane de euro, din care 181,6 milioane de euro pentru cofinanțarea programelor și alte 10 milioane de euro în caz de perturbare a pieței, anunță un comunicat al Comisiei Europene, transmis pentru AGROINFO.

DAEA, ÎN VIDEOCONFERINȚĂ! SUBIECTUL FIERBINTE: NOUL REGULAMENT EUROPEAN pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

15 ianuarie 2019 - 16:46 | Actualitate agricola | AgroInfo

SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a avut astăzi o videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, precum și directori generali din structurile implicate în procesul de exercitare a Președinției Consiliului UE. A fost analizat și agreat noul regulament european care modifică două regulamente privind condițiile de acordare a subvențiilor din agricultură.

ANUNȚ IMPORTANT pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE! AJUTOR PENTRU BUNĂSTAREA ANIMALELOR!

15 ianuarie 2019 - 14:00 | Actualitate agricola | AgroInfo

TERMEN LIMITĂ 15 FEBRUARIE! Ministerul Agriculturii a modificat ordinul care privește sistemul de sancțiuni aplicate pentru ajutorul acordat pentru bunăstarea animalelor. Potrivit proiectului de act normativ, cererile de plată se depun din 15 ianuarie până-n 15 februarie. Nu sunt sancționați sau excluși de la plată fermierii care au anunțat APIA și ANSVSA că s-au confruntat cu un caz de forță majoră. La acest capitol, sunt incluse și epidemiile, cum e pesta africană.

Rezultate: [16033]  
Pagini: [802]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Real Deal la Agro Oltenia

Real Deal la Agro Oltenia

Una dintre premierele consemnate anul acesta la Agro Oltenia a fost prezenta companiei Real Deal, care a venit cu o serie de utilaje specializate pe domeniul viticulturii si cel al pomiculturii, reprezentând marci consacrate precum CIMA, Agrofer si Mipe Viviani.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGRIN la Agro Oltenia Rose Story, 100% ecologic Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Bancul zilei

Cugetări

Cugetări
Întrebare: Ce este iubirea? Detalii