Adama
Vinasa Rompak

UE - Floarea-soarelui: suprafață constantă, producţie mai mare

Publicat: 10 iunie 2021 - 08:44
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit estimărilor Comisiei UE, suprafaţa cultivată cu floarea-soarelui, în UE-27, în acest sezon este de aproximativ 4,4 milioane hectare. Dintre statele UE-27, cel mai mare producător din punct de vedere al suprafeței este în continuare România, cu aproximativ 1,23 milioane ha (1,22 milioane ha în 2020).

În Ungaria suprafața cultivată cu floarea soarelui a crescut cu 6,3% față de 2020, ajungând la 643.000 ha. De asemenea, se așteaptă o creștere și mai semnificativă a suprafeţei cultivate cu floarea soarelui în Spania, cu până la 8,1% comparativ cu anul precedent, iar în Germania, cu 3,6% în plus faţă de 2020, până la 29 mii de hectare.

Practic, fermierii români au semănat aproape o treime (27,95%) din suprafaţa totală cultivată cu floarea soarelui în statele UE-27.

Conform datelor statistice ale Comisiei UE, scăderea suprafeței cultivate cu floarea soarelui în Franța (-14,4%) și Italia (-6,5%) este compensată de creşterile din celelalte țări producătoare. Prin urmare, suprafața totală de cultivare rămâne constantă.

Floarea soarelui_Plasmopara halstedii_b

Randamentul mediu creştere cu peste 20%

În prognoza pentru 2021, Comisia UE apreciază că se va obţine un randament mediu total de 2,39 tone/ha, în creștere cu 20,2% comparativ cu sezonul precedent. Această creştere semnificativă prognozată a producţiei de floarea soarelui se datorează, în special, redresării situaţiei culturilor din Bulgaria și România unde randament mediu a fost scăzut în ultimul an datorită secetei.

Comisia UE se aşteaptă ca fermierii germani să obţină o producţie medie de floarea soarelui de aproximativ 2,1 tone/ha în acest an (2,21 tone/ha în 2020). Cea mai mare producție medie naţională prognozată de Comisia UE se va obţine în Ungaria, cca. 3,18 tone/ha, cu peste 15% mai mult decât în anul precedent.

Vizualizat: 2666 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cinci lei pe vacă e subvenție, domnule ministru?! Țin de 32 de ani animale și mai rău ca acum nu a fost niciodată!

Cinci lei pe vacă e subvenție, domnule ministru?! Țin de 32 de ani animale și mai rău ca acum nu a fost niciodată!

Replici acide la declarația ministrului agriculturii! Oricâți bani, oricâte subvenții sau scheme de sprijin ai da unui fermier mic, niciodată nu o să reziste pe piață decât dacă se asociază, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, citat de Agroinfo pe 8 iunie 2021. Micii fermieri și crescători de animale îi răspund cu revoltă și furie șefului MADR.

Comisia Europeană: Banii pentru plata subvențiilor fermierilor pentru anul 2022!

Comisia Europeană: Banii pentru plata subvențiilor fermierilor pentru anul 2022!

Comisia a propus în data de 8 iunie 2021 un buget anual al UE pe 2022 în valoare de 167,8 miliarde EUR, care va fi completat de granturi cu o valoare estimată de aproximativ 143,5 miliarde EUR din cadrul instrumentului NextGenerationEU, anunță Comisia Europeană, într-un comunicat transmis pentru Agroinfo.

Când intră la plată ajutorul Covid pentru crescătorii de bovine! Anunțul ministrului Oros!

Când intră la plată ajutorul Covid pentru crescătorii de bovine! Anunțul ministrului Oros!

Crescătorii de bovine așteaptă de mult timp să încaseze acești bani care sunt o completare a ajutorului național tranzitoriu, ANT. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în această seară, la Agro TV, că săptămâna viitoare ar urma să fie aprobat de Guvern ajutorul Covid pentru acest an pentru crescătorii de bovine.

Primesc oierii anul acesta un ajutor Covid? Răspunsul ministrului agriculturii!

Primesc oierii anul acesta un ajutor Covid? Răspunsul ministrului agriculturii!

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat în această seară, la Agro TV, dacă oierii vor primi anul acesta un ajutor Covid 19, așa cum au primit anul trecut.

Producţie agricolă bună, STOCURI în SCĂDERE

Producţie agricolă bună, STOCURI în SCĂDERE

În ultimul raport, Consiliul Internațional pentru Cereale (IGC) a îmbunătăţit prognoza pentru producția mondială de cereale, în sezonul 2020/2021, până la 2.224 milioane tone. Această prognoză este cu 9 milioane tone mai mare faţă de raportul din luna februarie şi cu 2% în plus faţă de producţia realizată sezonul trecut. Chiar dacă Indicele preţului la cereale şi oleaginoase (GOI) a scăzut cu 3% în luna martie, prețurile medii ale produselor agricole au crescut brusc raportat la situaţia de anul trecut. Această scădere a GOI se datorează în principal preţurilor reduse din Argentina şi Brazilia.

Germania - Vânzările record de BIODISEL în 2020

Germania - Vânzările record de BIODISEL în 2020

Aproape 2,8 milioane de tone de biocombustibili au fost încorporate în amestecurile de motorină comercializate în Germania, în 2020, cel mai înalt nivel de la introducerea cotelor în 2007. Informațiile au fost furnizate de Union zur Förderung von Oel- und Proteinpflanzen (UFOP) e.V. (Uniunea pentru promovarea plantelor oleaginoase și proteice) şi provin din statisticile publicate de Oficiul federal pentru afaceri economice și controlul exporturilor (BAFA), Germania.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii