Adama
Agreena
AGRICOVER

Rusia crește din nou TAXELE de export pentru grâu și porumb

Publicat: 01 iulie 2021 - 14:34
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul rus al agriculturii a anunțat că va crește din nou taxa de export pentru grâu și porumb, dar taxa pentru orz rămâne neschimbată în perioada perioada 30 iunie-6 iulie. Astfel, taxa de export pentru grâu va fi majorată cu încă 3,20USD/tonă şi ajunge la un total de 41,30USD/tonă, conform prețului indicelui mediu pe șapte zile publicat de bursa din Moscova (MOEX) de 259,10 USD / tonă.

Taxa pe exportul pentru porumb a continuat, de asemenea, să crească cu 0,30USD/tonă, până la 50,50USD/tonă, pe baza indicelui de șapte zile care a fost de 257,20 dolari/tonă. Taxa de export pentru orzul a rămas la 39,60 dolari/tonă, deoarece indicele a rămas neschimbat, la 241,70 dolari/tonă.

Taxa de export pentru cereale este calculată pe baza unei formule, prin care exportatorii vor trebui să plătească 70% din diferența dintre un preț minim și un preț variabil calculat de un grup de experți din industrie și publicat de MOEX. Taxa este actualizată în fiecare vineri și intră în vigoare în a treia zi lucrătoare după publicare. Nu se ştie dacă acest program de impozitare suplimentară va funcționa şi în anul de comercializare 2021/2022, care începe la 1 iulie.

bani-grau_b

Producţia de seminţe oleaginoase

Rusia are un sector de producție și prelucrare a semințelor oleginoase foarte bine dezvoltat și în ultimii ani s-a concentrat pe dezvoltarea producției în acest sector, iar în 2021 se așteaptă o recuperare semnificativă a producției de semințe oleaginoase din cauza prețurilor ridicate din a doua jumătate a anului 2020 şi 2021.

Pentru a asigura securitatea alimentară internă, statul a introdus măsuri de reglementare fără precedent: o cotă de export de cereale în prima jumătate a anului 2020 şi taxe de export pentru cereale și semințe oleaginoase din decembrie 2020.

USDA apreciază că, în sezonul 2021/2022, producția totală de semințe oleaginoase a Rusiei va crește până la 22,4 milioane tone, din care floarea-soarelui 15,5 milioane tone, soia 4,4 milioane tone și rapiță 2,5 milioane tone. De asemenea, se estimează că producția totală de ulei vegetal va ajunge la 7,2 milioane tone.

Vizualizat: 2192 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Fermierii să decidă cine este ministrul agriculturii!

Fermierii să decidă cine este ministrul agriculturii!

Orban ne pune un ministru al agriculturii, vine Cîțu și spune, îl dăm jos, că nu-i bun, vine altul și spune că altu-i bun și așa mai departe. Noi, fermierii, ar trebui să ne punem ministrul agriculturii, spune fermierul Dimitrie Muscă, președintele Combinatului Agroindustrial Curtici, Arad. Dimitrie Muscă a anunțat recent că vrea să înființeze un partid al agricultorilor. Anunțul a fost publicat de Agroinfo AICI.

Când încep verificările în fermele care cer subvențiile APIA! Anunțul directorului general APIA!

Când încep verificările în fermele care cer subvențiile APIA! Anunțul directorului general APIA!

Controalele pe teren pentru cererile depuse în acest an în vederea obţinerii plăţilor directe din fonduri europene vor începe pe 12 iulie, iar eşantionul de control va fi de 5%, mai mic decât anul trecut, a anunţat, miercuri, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, la Congresul Fondurilor Europene pentru Fermieri.

Importurile Chinei de PORUMB din mai au atins un nivel istoric

Importurile Chinei de PORUMB din mai au atins un nivel istoric

Importurile de porumb ale Chinei în luna mai au crescut cu 70,8% față de luna aprilie și au fost de patru ori mai mari față de aceeași lună din 2020, atingând astfel cel mai mare volum lunar şi un nou record istorc de 3,16 milioane de tone, au arătat datele furnizate de către Administrația Generală a Vămilor din China. Accelerarea ritmului achiziţiilor de furaje se datorează cererii venite din sectorul creşterii animalelor.

UE - Floarea-soarelui: suprafață constantă, producţie mai mare

UE - Floarea-soarelui: suprafață constantă, producţie mai mare

Potrivit estimărilor Comisiei UE, suprafaţa cultivată cu floarea-soarelui, în UE-27, în acest sezon este de aproximativ 4,4 milioane hectare. Dintre statele UE-27, cel mai mare producător din punct de vedere al suprafeței este în continuare România, cu aproximativ 1,23 milioane ha (1,22 milioane ha în 2020).

Producţie agricolă bună, STOCURI în SCĂDERE

Producţie agricolă bună, STOCURI în SCĂDERE

În ultimul raport, Consiliul Internațional pentru Cereale (IGC) a îmbunătăţit prognoza pentru producția mondială de cereale, în sezonul 2020/2021, până la 2.224 milioane tone. Această prognoză este cu 9 milioane tone mai mare faţă de raportul din luna februarie şi cu 2% în plus faţă de producţia realizată sezonul trecut. Chiar dacă Indicele preţului la cereale şi oleaginoase (GOI) a scăzut cu 3% în luna martie, prețurile medii ale produselor agricole au crescut brusc raportat la situaţia de anul trecut. Această scădere a GOI se datorează în principal preţurilor reduse din Argentina şi Brazilia.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Probabilitate...

Probabilitate...
Ce vor avea afişat la pompă, în 2015, benzinăriile: Detalii