Adama
Agreena
AGRICOVER

Rusia ar putea reintroduce cota de export la cereale

Publicat: 24 octombrie 2022 - 12:30
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Deşi au existat discuții anterioare privind anularea cotelor de export pentru cereale, Rusia ia din nou în considerare stabilirea unei cote de export de 25,5 milioane de tone începând din februarie și până la sfârșitul sezonului acutual, conform declaraţiilor ministrului agriculturii Dmitriy Patrushev, apărute în presa rusă. Decizia finală urmează să fie aprobată de guvernul rus.

Cota de export pentru cereale va fi introdusă de la 15 februarie până la 30 iunie 2023 şi include o cantitate separată de 500.000 de tone pentru export doar către regiunile din Orientul îndepărtat. Încă nu se cunosc detalii privind produsele individual, cum ar fi grâul, porumbul şi orzul în cadrul cotei generale, dar se apreaciază că această măsură nu va avea un efect semnificativ asupra pieței interne deoarece cota de cereale de anul trecut, de 11 milioane de tone, nu a fost utilizată în totalitate.

Noua cotă de export este de două ori mai mare decât cea stabilită anul trecut și este în concordanță cu propunerea făcută de Uniunea Rusă a Exportatorilor de Cereale. Ministrul Patrușev a mai spus că nu vede necesitatea de a modifica taxa de export a Rusiei, întrucât acesta este un mecanism de autoreglementare care se modifică în funcție de condițiile de piață.

Port export grau_b

Producţie record de cereale, exporturi în scădere

Măsura anunţată vine în contextul în care Rusia a recoltat o cantitate record de cereale în acest an, doar producția de grâu ajungând deja la 104 milioane de tone, în timp ce producția totală de cereale se așteaptă să ajungă până la 150 de milioane de tone.

În același timp, se constată că ritmul exporturilor de cereale al Rusiei este mai lent decât în aceeaşi perioadă a sezonului trecut, în mare parte pe fondul sancțiunilor impuse și al problemelor conexe cu care se confruntă țara de la invadarea Ucrainei în februarie, chiar dacă în ultimele luni exporturile au crescut şi s-a redus decalajul față de anul trecut.

De la începutul sezonului (1 iulie) şi până la 18 octombrie, Rusia a reușit să exporte doar 14,3 milioane de tone de cereale, din care 11,8 milioane de tone de grâu, în scădere cu 11% față de aceeaşi perioadă a sezonului trecut.

Vizualizat: 1866 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

DALBO are noi proprietari

DALBO are noi proprietari

Din 13 octombrie, noul proprietar al DALBO este compania italiană Persefone S.r.l, deţinută la rândul ei de către firma de investiţii cu capital privat Alcedo SGR S.p.A., din Italia. Grupul Alcedo deține şi compania Demetra care operează brandurile BreviAgri și AgriMaster.

Document MADR: Fermele ovine/caprine de până-n 500 capete, cel mai mic profit, cele mai ridicate cheltuieli!

Document MADR: Fermele ovine/caprine de până-n 500 capete, cel mai mic profit, cele mai ridicate cheltuieli!

"În România, exploatațiile de ovine/caprine de până în 500 capete au cele mai ridicate cheltuieli în raport cu valoarea producției, cel mai scăzut profit, cele mai scăzute rate ale venitului, cea mai ridicată rată a riscului de exploatare și cel mai scăzut indice de securitate. De asemenea, au cea mai scăzută productivitate a muncii," precizează Planul Național Strategic 2023-2027, document al Ministerului Agriculturii, transmis pe 18 octombrie 2022 Comisiei Europene.

Noua subvenție APIA ovine/caprine maxim 24 euro/cap!

Noua subvenție APIA ovine/caprine maxim 24 euro/cap!

Sprjin cuplat pentru venit ovine/caprine este subvenția de care vor beneficia, începând de la anul, crescătorii de oi și capre din România, conform Planului Național Strategic 2023-2027, transmis pe 18 octombrie 2022 Comisiei Europene. Cuantumul maxim al acestei subvenții, precizat în PNS, este de 24 euro/cap animal.

Subvenție APIA bunăstare vaci de lapte 100,18 euro!

Subvenție APIA bunăstare vaci de lapte 100,18 euro!

Creșterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte este o eco-schemă care poate fi accesată de crescătorii de vaci de lapte în perioada 2023-2027, conform Planului Național Strategic, transmis Comisiei Europene de Ministerul Agriculturii în data de 18 octombrie 2022. Cuantumul ajutorului este de 100,18 euro/cap.

Franţa va exporta mai mult grâu şi mai puţin porumb

Franţa va exporta mai mult grâu şi mai puţin porumb

Agenția agricolă FranceAgriMer a majorat prognoza pentru exporturile de grâu moale francez în afara UE, în timp ce exporturile către statele UE au fost revizuite ușor în scădere. Exporturile franceze de grâu către țările din afara UE sunt estimate la 10,1 milioane de tone, cu 100 mii tone mai mult decât în raportul precedent şi cu 15,1% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, exporturile către statele membre ale UE au fost revizuite în creștere cu 60 mii de tone, până la 7,07 milioane de tone, cu 11,9% mai puţin față de aceeași perioadă a anului trecut. Datele au fost publicate în raportul lunar FranceAgriMer, din 12 octombrie.

Lovitură pentru fermierii români de la vârful Comisiei Europene!

Lovitură pentru fermierii români de la vârful Comisiei Europene!

Comisarul european pentru agricultură Janusz Wojciechowski susține că nu există un impact negativ al exporturilor de cereale din Ucraina pe piețele din UE.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Drenatorul Apache de la Pastò Agriculture

Drenatorul Apache de la Pastò Agriculture

APACHE prelucrează terenul în profunzime, până la o adâncime de 65cm şi permite drenarea apei, eliminând băltirile. Drenatorul Apache ajută la refacerea porozităţii solului şi creştrea fertilităţii acestuia. Prezentarea drenatorului Apache - Marius Mitra, reprezentant PASTÓ Agricultură în România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

După nuci

După nuci
- Scuze, mi-aţi văzut ţestoasa? Detalii