Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

România - primul IMPORT de floarea soarelui din Argentina

Publicat: 10 martie 2021 - 11:10
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

După un an agricol dificil, România - unul dintre principalii producători de seminţe de floarea soarelui din Europa, urmează să importe, pentru prima dată, floarea soarelui din Argentina. Nava Ephiphania, încărcată cu 35.000 de tone de semințe de floarea soarelui este programată să plece către România din portul argentinian Necochea în 14 martie.

Conform datelor din registrul de export al Argentinei, încă 60.000 de tone de floarea soarelui din Argentina au mai fost deja alocate livrării către România, ceea ce va ridica volumul total al exporturilor de floarea soarelui argentiniană în acest an de comercializare până la 95.000 de tone. Exportator este Amaggi (Grupo André Maggi), o companie braziliană deosebit de activă în producția, prelucrarea și comercializarea produselor agricole. Amaggi are o prezență importantă în Brazilia, Argentina și Paraguay, dar și în Olanda, Norvegia și Polonia. Compania are trei unităţi pentru prelucrarea de soia cu o capacitate anuală de producție de peste 2 milioane de tone.

Producţie mică - preţ mare

Anul trecut s-a înregistrat o scădere de 28% a producţiei de floarea soarelui, până la 2,24 milioane de tone, arată datele USDA, reducând exporturile României cu 37% în acest an de comercializare. Seceta de anul trecut a afectat puternic şi recolta de floarea soarelui a celorlalţi mari producători europeni, Franţa şi Ucraina.

floarea-soarelui-afectata-de-seceta_b

Cu o recoltă de 3,4 milioane tone în 2019, România s-a plasat pe primul loc în Uniunea Europeană atât în ceea ce priveşte producţia de floarea soarelui, cât şi suprafaţa cultivată.

Scăderea producţiei ţării noastre de floarea soarelui a făcut ca preţul pentru livrările de floarea soarelui din porturile Constanța, Varna sau Burgas să ajungă până la 728 USD/tonă FOB, comparativ cu 400 USD/tonă FOB cât era în aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, floarea soarelui din Argentina este tranzacționată la cca 660 USD/tonă FOB în porturile argentiniene.

Un transport de 51.600 tone de soia din Brazilia este programat să plece către Ucraina în 20 martie.

Vizualizat: 3665 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

SUBVENȚII APIA PENTRU CARE S-A STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR PENTRU ANUL 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU CARE S-A STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR PENTRU ANUL 2021!

INFORMAȚII APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lista subvențiilor pentru care se cunoaște deja cuantumul pe hectar pentru acest an. Este vorba de plățile compensatorii acordate în cadrul Măsurii 11 Agricultură ecologică. Cuantumul pe hectar al acestor plăți ajunge la peste 600 de euro. Cine beneficiază anul acesta de plățile compensatorii M11?

ORDIN MADR ÎN VIGOARE! CRESCĂTORII DE ANIMALE SCUTIȚI DE PLATA IMPOZITULUI PE TEREN!

ORDIN MADR ÎN VIGOARE! CRESCĂTORII DE ANIMALE SCUTIȚI DE PLATA IMPOZITULUI PE TEREN!

OFICIAL! Crescătorii de animale sunt scutiți de plata impozitului pe terenul agricol cultivat cu soiuri de plante pentru producția destinată furajării animalelor, precizează Ordinul nr. 294/2020 privind stabilirea metodologiei de calcul al suprafețelor de terenuri cultivate cu soiuri de plante pentru producția destinată furajării animalelor corespunzătoare numărului de animale deținute de contribuabili, persoane fizice/membri ai asocierilor fără personalitate juridică, care nu generează venit impozabil.

CUM OBȚINE UN TÂNĂR FERMIER UN AJUTOR DE 70.000 DE EURO/FERMĂ! CE CONDIȚII TREBUIE ÎNDEPLINITE!

CUM OBȚINE UN TÂNĂR FERMIER UN AJUTOR DE 70.000 DE EURO/FERMĂ! CE CONDIȚII TREBUIE ÎNDEPLINITE!

BANI EUROPENI. Ajutorul pentru tinerii fermieri rămâne la maxim 50.000 de euro/fermă. Suma poate să crească la 70.000 de euro, dar tânărul fermier trebuie să se încadreaze unor condiții greu de îndeplinit, a anunțat consultantul fonduri europene Florin Istrate, care participă în grupurile de lucru de la Ministerul Agriculturii pentru stabilirea măsurilor de dezvoltare rurală care se vor deschide anul acesta, în seara aceasta la Agricultura la raport TV.

Perspective bune pentru viitoarea recoltă de rapiţă

Perspective bune pentru viitoarea recoltă de rapiţă

Cotaţiile futures pentru rapița tranzacţionată la Euronext (Paris) au atins un prag record, pe fondul creșterii cererii globale de uleiuri vegetale, a preţului petrolului, a cereri de biodiesel, precum și pe fondul conflictului comercial dintre China şi Australia. Astfel, cotaţia futures pentru luna mai la rapiță pe bursa Matif a atins 528,75 euro/tonă, depăşind maximul istoric (526,25 euro/tonă) stabilit în 2012. De asemenea, slăbirea euro în raport cu dolarul american şi marjele mai bune pentru biodiesel sunt alte motive pentru care preţul viitoarei recolte de rapiţă a crescut.

„Made in Romania”: Malagrow premiază ideile creative

„Made in Romania”: Malagrow premiază ideile creative

Malagrow lansează, în premieră şi în exclusivitate pentru producătorii din sectorul horticol din România, un concurs cu premii în valoare de mii de euro. Iată cum puteţi participa!

myKWS extinde serviciul digital

myKWS extinde serviciul digital

Mereu preocupată de inovare, compania KWS pune la dispoziția fermierilor, pe lângă seminţele de înaltă valoare genetică, și o varietate de instrumente și servicii digitale. Astăzi, KWS a reușit să le concentreze, într-o singură aplicație: „myKWS”, ce poate fi ușor descărcată pe telefonul mobil.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere