Adama
Vinasa Rompak

India joacă în liga marilor producători mondiali de grâu

Publicat: 07 februarie 2022 - 19:10
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Producția de grâu a Indiei ar urma să ajungă la 110 milioane de tone în sezonul agricol 2021/2022, de la 108 milioane de tone în urmă cu un an, potrivit unui studiu realizat de S&P Global Platts. Deşi suprafaţa cultivată a scăzut, producţia de grâu este de aşteptat să crească, compensată fiind de randamentele mai mari.

Grâul, a doua cea mai importantă cultură cerealieră alimentară a Indiei, după orez, este semănat în perioada octombrie-noiembrie și recoltat în februarie-martie. Estimarea oficială a Ministerului indian al agriculturii arată că au fost semănate 34,24 milioane de hectare cu grâu, în scădere cu 3,5% față de sezonul trecut. Suprafața însămânțată a crescut în statele Madhya Pradesh și Bihar, s-a menţinut constantă în Punjab, Rajasthan și Gujarat şi a scăzut în Uttar Pradesh și Haryana. Precipitațiile recente din principalele regiuni cultivatoare au influenţat favorabil evoluţia culturilor de grâu.

Peste 5 milioane de tone de grâu exportate

India a exportat 4,1 milioane de tone de grâu în perioada aprilie-noiembrie 2021, de aproape șase ori mai mult față de anul precedent, potrivit datelor oficialităţilor indiene. Departamentul de Agricultură al SUA se așteaptă ca India să exporte, în total, aproximativ 5,25 milioane milioane de tone în timpul sezonul 2021/2022.

hindistan_grau_b

Pentru următorul an de comercializare, traderii anticipează o scădere a livrărilor la export ale Indiei, deoarece a crescut oferta din Australia și Argentina. Exporturile Indiei depind în mare măsură de prețurile internaţionale, iar livrările ar putea fi afectate de prețurile FOB ale grâului cu alte origini. Prețurile FOB la export ale grâului de la principalii exportatori Rusia, Ucraina și Australia, au scăzut cu 5-7% în ultimele două luni, potrivit datelor S&P Global Platts. În acelaşi timp, calitatea grâului indian nu se ridică la nivelul celui din regiunea Mării Negre şi Australia. Dar traderii indieni sunt încă optimişti din cauza producției mai slabe de grâu din America de Nord și a restrângerii ofertelor din Marea Neagră.

Vizualizat: 2413 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Noua subvenție de 30 euro/ha! Cine va beneficia de acest supliment la plată!

Noua subvenție de 30 euro/ha! Cine va beneficia de acest supliment la plată!

Clubul Fermierilor Români propune includerea în Planul Naţional Strategic (PNS), în eco-scheme, a unei sub-diviziuni aplicabile pentru zonele afectate de secetă şi arşiţă cu potenţial agricol scăzut, în valoare de 30 de euro/hectar, informează un comunicat al organizaţiei.

Avertisment dur de la Bruxelles: NU obligați fermierii să dea o cotă din subvenții pentru înființarea unui fond mutual!

Avertisment dur de la Bruxelles: NU obligați fermierii să dea o cotă din subvenții pentru înființarea unui fond mutual!

Statele membre nu trebuie să oblige fermierii să contribuie la constituirea unor fonduri mutuale peste voința lor, iar PNS-urile trebuie să fie ancorate în realitățile din teren! Avertizează europarlamentarul român Daniel Buda. Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat săptămâna trecută, într-un comunicat transmis Agroinfo că se ia în calcul constituirea unui Fond național de sprijin pentru fermieri pentru care aceștia ar trebui să achite o cotizație de 3% din subvențiile APIA care li se cuvin în fiecare an. 

Ministrul Chesnoiu: Nou ajutor pentru fermierii mici!

Ministrul Chesnoiu: Nou ajutor pentru fermierii mici!

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a detaliat duminică, la Viața satului, TVR1, noul program de ajutor pentru fermieri, Rural Invest. Șeful MADR a precizat că acest program este destinat și fermierilor mici. 

Sancțiunile propuse de SUA și UE ar putea reduce EXPORTURILE de cereale ale Rusiei

Sancțiunile propuse de SUA și UE ar putea reduce EXPORTURILE de cereale ale Rusiei

Statele Unite și aliații europeni au amenințat că vor impune sancțiuni suplimentare Rusiei dacă forțele acestei țări vor intra în Ucraina, ceea ce ar putea reduce şi exporturile de cereale. Sancţiunile cu cel mai mare impact asupra exporturilor rusești ar putea fi tăierea accesului Rusiei la "Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications" (SWIFT), un sistem global de comunicare care leagă instituțiile financiare, iar cealaltă măsură ar fi blocarea capacității țării de a utiliza dolarul american și euro.

Scade preţul grâului?

Scade preţul grâului?

Previziunile USDA privind reducerea cererii și creșterea ofertei mondiale de grâu au impulsionat scăderea preţurilor internaţionale. Astfel, după publicarea noului raport USDA şi pe fondul stocurilor mari și al încetinirii exporturilor din Statele Unite și UE, contractele futures pentru grâul livrat în martie la busa de la Chicago au scăzut cu 3,9%, la Kansas City cu 6,17%, la Minneapolis cu 5,8%, la Paris cu 5%, iar pentru grâul din regiunea Marea Neagră la bursa din Chicago cu 3,5%.

Rusia - Taxa de EXPORT pentru grâu şi porumb a crescut

Rusia - Taxa de EXPORT pentru grâu şi porumb a crescut

Guvernul Rusiei a majorat taxele de export pentru cereale, pentru ultima dată în acest an, noile valori acoperind perioada 29 decembrie-11 ianuarie. Taxa de export pentru grâu şi porumb a crescut până la 94,90 dolari/tonă, respectiv 69,0 dolari/tonă, în timp ce taxa pentru orz a scăzut. Urmează şi impunerea unei cote de export pentru perioada 15 februarie-30 iunie 2022.

Franţa exportă mai mult grâu şi orz către China

Franţa exportă mai mult grâu şi orz către China

Pe parcursul săptămâni care s-a încheiat la 15 decembrie, Franţa a exportat 142 mii tone grâu, cel mai mare volum de la jumătatea lunii octombrie. China a fost din nou principalul destinatar (în săptămâna de raportare) cu 96,1 mii tone, urmată de Maroc (32,9 mii tone) și Gabon (13,4 mii tone).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii