Adama
Vinasa Rompak

India importă pentru prima dată şrot din soia modificată genetic

Publicat: 25 august 2021 - 13:48
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul indian a anunțat oficial că va permite importul a până la 1,2 milioane de tone de şrot din soia modificată genetic, într-o încercare menită să reducă deficitul de furaje şi creşterea preţurilor la produsele alimentare. Hotărârea se aplică produselor clasificate sub codurile ITC HC 23040020 și 23040030 care sosesc în porturile Nhava Sheva și LCS Petrapole înainte de 31 octombrie.

Anunțul urmează unei declarații publicate pe 9 august de către asociaţia crescătorilor de păsări (All India Poultry Breeders Association - AIPBA) prin care Bahadur Ali, președintele AIPBA, a mulțumit primului ministru din India pentru faptul că a permis pentru prima dată importurile de şrot de soia modificată genetic.

Guvernul a reacționat prompt după o perioadă de lobby intens din partea reprezentanților din sectorul creşterii animalelor, în special avicultură şi acvacultură, dar a întârziat să emită o confirmare oficială. Potrivit reprezentanților industriei, criza furajelor a contribuit la creșterea prețurilor şi reducerea marjele de câştig.

Într-o raport recent, USDA aprecia că musonul din sud-vestul ţării a contribuit, de asemenea, la volatilitatea prețurilor furajelor deoarece precipitaţiile abundente din statele producătoare au diminuat producţia și disponibilitatea de soia.

Boabe de soia_b 

India a reduce taxele de import pentru soia şi subproduse

Pe platforma de tranzacționare futures NCDEX, prețurile la şrotul de soia au atins un maxim de 1.370 dolari/tonă (pe 5 august 2021), în creștere cu 157% față de prețul de închidere de 530 dolari/tonă) pe 1 august 2020. Apoi preţul şrotului de soia a variat între 1213-1281 dolari/tonă şi a crescut la 1.308 dolari/tonă în 24 august.

Guvernul indian a confirmat că va reduce taxa de import pentru soia şi subproduse din soia cu 7,5%, întrucât își continuă eforturile de a menține sub control preţul furajelor şi al uleiului alimentar. După reducerea taxelor de import, importurile de soia  vor fi supuse unei cote efective de impozitare de 30,25%.

Într-un an "normal" India importa cca 500 mii de tone de şrot de soia şi aproximativ 300 mii de tone de semințe seminţe oleaginoase nemodificate genetic.

Guvernul indian a redus deja taxa de import pentru uleiul de palmier (CPO) și uleiul de palmier rafinat (RBD) încă din 30 iunie.

Vizualizat: 1456 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Echipamente CLAAS și HORSCH vor fi asamblate în Kazahstan

Echipamente CLAAS și HORSCH vor fi asamblate în Kazahstan

Doi dintre cei mai mari constructori de utilaje agricole din lume, CLAAS și HORSCH au demarat construirea unei unităţi de producţie în Kazahstan. Implementarea proiectului de investiții se va face cu ajutorul Ministerului Industriei și Dezvoltării Infrastructurii din Kazahstan şi suportul companiei Kazakh Invest SA.

Raport devastator pentru Comisia Europeană: Strategiile care lovesc fermierii!

Raport devastator pentru Comisia Europeană: Strategiile care lovesc fermierii!

Un raport publicat recent de Centrul Comun de Cercetare (CCR) al Comisiei Europene arată că efectul strategiilor „Farm to Fork” şi Biodiversitate va fi o reducere fără precedent a capacității de producție a UE și a veniturilor fermierilor europeni.

Ziua Porumbului Orezu, ediţia a XII-a, pe 16 septembrie 2021

Ziua Porumbului Orezu, ediţia a XII-a, pe 16 septembrie 2021

Unul din cele mai importante evenimente din agricultura românească, ZIUA PORUMBULUI OREZU, va avea loc anul acesta pe 16 septembrie, de la ora 10.00, în ferma lui Nicolae Sitaru din judeţul Ialomiţa.

Atenţie, fermieri! Greşeala care vă poate costa toţi banii!

Atenţie, fermieri! Greşeala care vă poate costa toţi banii!

Care este greşeala pentru care vă puteţi trezi în situaţia ca AFIR să vă declare proiectul neconform şi să nu primiţi nici un ban.

CREŞTE producţia de floarea-soarelui în regiunea Mării Neagre

CREŞTE producţia de floarea-soarelui în regiunea Mării Neagre

Analiştii pieţei agricole internaţionale se așteaptă ca recolta de floarea soarelui din regiunea Mării Negre să revină după pierderile de anul trecut, producția urmând să crească cu mai mult de 6 milioane de tone (peste 16%) faţă de anul trecut. Condiţiile meteo favorabile din regiune au permis o evoluţie mai bună, în comparație cu anul trecut, a culturii de floarea-soarelui care ar putea totaliza peste 41-42 milioane de tone. Din acest total, se preconizează că peste 32 de milioane de tone vor proveni din Ucraina și Rusia.

Precipitaţiile din Europa influenţează PRODUCŢIA şi PREŢUL cerealelor

Precipitaţiile din Europa influenţează PRODUCŢIA şi PREŢUL cerealelor

Participanții la piața europeană și-au exprimat îngrijorarea cu privire la problemele logistice și întârzierea campaniei de recoltare în principalele regiuni producătoare, în special Germania, care a fost afectată de furtuni puternice.

Egiptul a cumpărat 240 mii tone de grâu românesc şi rusesc

Egiptul a cumpărat 240 mii tone de grâu românesc şi rusesc

Autoritatea generală egipteană pentru achiziția de bunuri (GASC) a rezervat 240.000 de tone de grâu de panificaţie din România şi Rusia după încheierea unei licitații şi pentru care a plătit, în medie, 269,83 USD/tonă CFR și 238,38 USD/tonă FOB.

Rusia crește din nou TAXELE de export pentru grâu și porumb

Rusia crește din nou TAXELE de export pentru grâu și porumb

Ministerul rus al agriculturii a anunțat că va crește din nou taxa de export pentru grâu și porumb, dar taxa pentru orz rămâne neschimbată în perioada perioada 30 iunie-6 iulie. Astfel, taxa de export pentru grâu va fi majorată cu încă 3,20USD/tonă şi ajunge la un total de 41,30USD/tonă, conform prețului indicelui mediu pe șapte zile publicat de bursa din Moscova (MOEX) de 259,10 USD / tonă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii