Adama
Vinasa Rompak

Importurile Chinei de PORUMB din mai au atins un nivel istoric

Publicat: 21 iunie 2021 - 09:48
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Importurile de porumb ale Chinei în luna mai au crescut cu 70,8% față de luna aprilie și au fost de patru ori mai mari față de aceeași lună din 2020, atingând astfel cel mai mare volum lunar şi un nou record istorc de 3,16 milioane de tone, au arătat datele furnizate de către Administrația Generală a Vămilor din China. Accelerarea ritmului achiziţiilor de furaje se datorează cererii venite din sectorul creşterii animalelor.

Conform datelor statistice, în primele cinci luni ale anului 2021, totalul importurilor de porumb ale Chinei au ajuns la 11,73 milioane tone, în creștere de peste trei ori față de totalul importurilor din 2020.

Efectivul de porci din China a crescut cu 23,5% în luna mai față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale, iar porumbul este unul dintre principalele furaje utilizate în aceast sector.

porumb si grau_b

În luna mai, importurile de grâu au scăzut cu 3% față de aceeaşi lună a anului trecut, până la 790 mii tone, dar în primele cinci luni ale anului curent au fost importate în total 4,61 milioane de tone grâu, în creștere cu 88,9% față de aceeaşi perioadă din 2020. Şi importurile de orz au crescut cu 115,7% în primele cinci luni ale anului curent faţă de aceeaşi perioadă a 2020, ajungând la 1,11 milioane tone, chiar dacă în luna mai a fost o uşoară scădere (3%) a importurilor faţă de luna precedentă. Importurile de sorg ale Chinei au fost de 3,69 milioane de tone în perioada ianuarie-aprilie 2021.

Ca urmare a creşterii producţiei interne, în luna mai, China a importat 370 mii de tone de carne de porc, în scădere cu 2,2% față de aceeași lună a anului precedent, ceea ce atestă uşoara redresare a industriei de carne de porc din China în acest an.

Vizualizat: 2590 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

George Scarlat: Încercăm să resuscităm fermele mici, dar cu ferma mare reducem deficitul pe balanța comercială!

George Scarlat: Încercăm să resuscităm fermele mici, dar cu ferma mare reducem deficitul pe balanța comercială!

George Scarlat, preşedintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară şi dezvoltare rurală din Senat consideră că România are nevoie de o politică coerentă pentru a reduce deficitul comercial cu produse agroali­mentare, gândită pe o perioadă de 20-25 de ani, care să aibă ca obiectiv creşterea cantităţii de materii prime procesate.

Ferma cu 3.680 de bovine și o instalație de muls unică în România!

Ferma cu 3.680 de bovine și o instalație de muls unică în România!

Ferma de bovine Lacto Agrar din satul Vaidei, județul Hunedoara, un model de bune practici în zootehnie, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, care a vizitat sâmbătă, 19 iunie 2021, această fermă.

UE - Floarea-soarelui: suprafață constantă, producţie mai mare

UE - Floarea-soarelui: suprafață constantă, producţie mai mare

Potrivit estimărilor Comisiei UE, suprafaţa cultivată cu floarea-soarelui, în UE-27, în acest sezon este de aproximativ 4,4 milioane hectare. Dintre statele UE-27, cel mai mare producător din punct de vedere al suprafeței este în continuare România, cu aproximativ 1,23 milioane ha (1,22 milioane ha în 2020).

Producţie agricolă bună, STOCURI în SCĂDERE

Producţie agricolă bună, STOCURI în SCĂDERE

În ultimul raport, Consiliul Internațional pentru Cereale (IGC) a îmbunătăţit prognoza pentru producția mondială de cereale, în sezonul 2020/2021, până la 2.224 milioane tone. Această prognoză este cu 9 milioane tone mai mare faţă de raportul din luna februarie şi cu 2% în plus faţă de producţia realizată sezonul trecut. Chiar dacă Indicele preţului la cereale şi oleaginoase (GOI) a scăzut cu 3% în luna martie, prețurile medii ale produselor agricole au crescut brusc raportat la situaţia de anul trecut. Această scădere a GOI se datorează în principal preţurilor reduse din Argentina şi Brazilia.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii