Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Însămânţările de primăvară din Brăila, finalizate în proporţie de 40%

Publicat: 01 mai 2014 - 19:29
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Însămânţările au fost finalizate în proporţie de 40% din totalul suprafeţelor programate pentru acest sezon agricol din Judeţul Brăila.

Mai exact, 86.200 de hectare, dintr-un total de 226.200 de hectare. Cifrele sunt furnizate de directorul Direcţiei de agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Brăila, Traian Cişmaş.

Cel mai mare randament a fost înregistrat la culturile de mazăre boabe, unde 2.765 de hectare, adică 98% din suprafaţa programată, au fost însămânţate. Şi culturile de orzoaică de primăvară sunt avansate într-o proporţie de 73%, adică 4.700 de hectare. Iar cele de soia, pe 72% din suprafaţă, adică 6.621 de hectare cultivate.

Terenurile cu floarea-soarelui sunt însămânţate în proporţie de 45%, suprafaţa pe care s-a lucrat până acum fiind de 40.000 de hectare. Iar la porumb, 29% din suprafaţa totală, ceea ce înseamnă 25.800 de hectare, faţă de 87.900 de hectare estimate.
Pentru principalele culturi de primăvară din Brăila, cantităţile necesare de sămânţă ajung la 1.700 tone de orez, 1.800 tone porumb, 1.000 tone orzoaică de primăvară, 930 tone soia, 440 tone de floarea soarelui, 380 tone de leguminoase boabe. DADR Brăila a precizat pentru Agerpres că  suprafaţa totală ocupată în toamna anului 2013 a fost de 144.708 de hectare, respectiv 41,2% din suprafaţa arabilă a judeţului.

terrasem_c8_b

Vizualizat: 2435 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play MECANICA CEAHLAU la Indagra 2013

MECANICA CEAHLAU la Indagra 2013

27 noiembrie 2013
3.
Play IPSO la Agritechnica 2013

IPSO la Agritechnica 2013

18 decembrie 2013
4.
Play CLAAS la Agritechnica 2013

CLAAS la Agritechnica 2013

18 decembrie 2013
5.
Play BEDNAR la Agritechnica 2013

BEDNAR la Agritechnica 2013

07 decembrie 2013

Citeste si:

Hunedoara: Semănăturile de primăvară au fost încheiate pe mai mult de 90% din suprafeţele planificate

Hunedoara: Semănăturile de primăvară au fost încheiate pe mai mult de 90% din suprafeţele planificate

Cu toate că în ultimele săptămâni au căzut precipitaţii abundente, rezerva de apă din sol nu s-a refăcut complet în zonele agricole ale judeţului Hunedoara, spun specialiştii. Însămânţările de primăvară sunt, însă, în grafic.

Cererile pentru subvenţia la motorină se depun în perioada 5 mai - 10 iunie inclusiv

Cererile pentru subvenţia la motorină se depun în perioada 5 mai - 10 iunie inclusiv

În perioada 5 mai 2014 - 10 iunie 2014 inclusiv, producătorii agricoli sunt aşteptaţi la APIA pentru a depune cererea de acord prealabil aferentă anului 2014, pentru acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură.

Federaţia Naţională Cartoful are o nouă conducere

Federaţia Naţională Cartoful are o nouă conducere

Federaţia Naţională Cartoful din România are o nouă conducere. Structura a fost aleasă în cadrul Adunării generale care s-a desfăşurat în data de 29 aprilie 2014 la INCDCSZ Braşov. 

Bulgarii au adoptat noi restricţii pentru vânzarea terenurilor către străini

Bulgarii au adoptat noi restricţii pentru vânzarea terenurilor către străini

Parlamentarii bulgari au adoptat noi restricţii menite să facă mai dificilă achiziţionarea de terenuri agricole de către străini.

Baciu (LAPAR): Agricultura rudimentară ne plasează pe ultimul loc în Europa

Baciu (LAPAR): Agricultura rudimentară ne plasează pe ultimul loc în Europa

Sectorul agricol este "rudimentar", iar agricultura se face cu utilaje foarte vechi, ceea ce ne plasează pe ultimul loc în Europa, consideră preşedintele Ligii Asociaţiei Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu.

APIA: Patru milioane de hectare de teren agricol au fost solicitate la plată

APIA: Patru milioane de hectare de teren agricol au fost solicitate la plată

Timp de o lună şi jumătate, peste 695.000 de cereri pentru plata pe suprafaţă au fost depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), astfel fiind solicitate la plată aproape patru milioane de hectare, anunţă Agenţia.

Bursa de cereale din Corabia va fi deschisă în vara acestui an

Bursa de cereale din Corabia va fi deschisă în vara acestui an

Bursa de cereale din Corabia, județul Olt, va începe să funcționeze din vara acestui an, anunţă autorităţile locale. Actul constitutiv al societății care va administra instituția a fost deja redactat, iar Consiliul Județean Olt face demersurile pentru selecția primilor angajați.

Buletin agrometeorologic 29 aprilie – 05 mai 2014

Buletin agrometeorologic 29 aprilie – 05 mai 2014

Perioada 29 Aprilie – 05 Mai 2014 se va caracteriza printr-o vreme în general normală sub aspect termic, pe  aproape întreg teritoriul agricol al ţării.

MADR a publicat lista produselor de protecție a plantelor care vor putea fi utilizate prin pulverizare aeriană

MADR a publicat lista produselor de protecție a plantelor care vor putea fi utilizate prin pulverizare aeriană

Pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost publicat Proiectul de Ordin privind aprobarea listei produselor de protecție a plantelor care vor putea fi utilizate pe teritoriul României, prin pulverizare aeriană.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Romantism

Romantism
- De ce plângi? Detalii