Adama
Vinasa Rompak

Germania importă 40% din necesarul de rapiţă

Publicat: 03 septembrie 2020 - 16:49
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

În sezonul 2019/2020, Germania a importat în total 5,4 milioane de tone de rapiță, cu 7% mai puțin decât în sezonul precedent. Reducerea producţie în unele dintre țările UE, care sunt şi importante furnizoare de rapiţă pentru Germania, a fost principala cauză a acestei scăderi a importurilor, se arată într-un raport al Uniunii pentru promovarea plantelor oleaginoase şi proteice (Ufop).

Franța este în mod tradițional cel mai important furnizor de rapiță pentru Germania. În medie, în anii de comercializare 2014/2015 şi până în 2018/2019, Franţa a expediat peste 1,5 milioane de tone de rapiță către Germania, adică un sfert din totalul importurile germane de rapiță. Dar 2019 a fost un an cu o producţie foarte slabă de rapiţă pentru multe state europene, inclusiv pentru Franța, iar oportunitățile de export au fost limitate. Astfel că, în 2019, Germania a importat doar 870 mii tone de rapiţă din Franţa, cu 44% mai puţin față de anul precedent și media ultimilor cinci ani. În 2019 au scăzut mult şi importurile germane de rapiţă din alte state UE, inclusiv din România, Cehia şi Belgia. În total, Germania a importat 3,7 milioane de tone de rapiţă din țările UE în sezonul 2019/2020, cu 15% mai puțin decât în sezonul precedent.

Necesarul de rapiţă a fost compensat parţial prin importuri suplimentare din Ucraina și Canada. Dealtfel, în ultimii ani, Ucraina a câștigat în mod constant importanță ca furnizor de rapiță pentru Germania. Numai în sezonul 2019/2020, Ucraina a exportat cca. 992 mii tone de rapiţă către Germania, cu o treime mai mult decât în sezonul precedent.

Rapiţă_b

În acelaşi timp, importurile germane de rapiţă din Canada au înregistrat cea mai puternică creștere. Aproximativ 372 mii tone de rapiţă a importat Germania din Canada în sezonul 2019/2020, de cinci ori mai mult decât în sezonul precedent. Pe fondul conflictului comercial cu China, în următorii ani este posibil ca Europa să devină destinaţia preferată pentru rapiţa din Canada.

Vizualizat: 1024 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Aproape de final în RUSIA

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Aproape de final în RUSIA

Campania de recoltare la grâu se apropie de final în Rusia. La 1 septembrie, grâul de pe 73,6% din suprafaţa cultivată (21,7 milioane hectare) era în hambare, iar vremea favorabilă îi ajută pe fermieri să se apropie de finalul campaniei de anul acesta. Randamentul mediu a continuat să scadă săptămâna trecută cu 4,5%, acesta ajungând la 3,4 tone grâu/ha, deoarece s-a intrat la recoltat şi în regiunile mai puțin productive din Ural şi Siberia.

COVID-19 într-un CENTRU APIA. Mai mulţi ANGAJAŢI, TESTAŢI PENTRU NOUL CORONAVIRUS!

COVID-19 într-un CENTRU APIA. Mai mulţi ANGAJAŢI, TESTAŢI PENTRU NOUL CORONAVIRUS!

ALERTĂ. Un angajat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Olt, de la centrul local din oraşul Balş, a fost testat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus SARS CoV-2, informează instituţia.

ACT OFICIAL: CÂND VIN BANII de SECETĂ pentru FERMIERI!

ACT OFICIAL: CÂND VIN BANII de SECETĂ pentru FERMIERI!

PLĂŢI DESPĂGUBIRI. Fermierii ale căror culturi agricole de toamnă au fost afectate de secetă nu pot primi banii promişi de Ministerul Agriculturii mai devreme de finalul lunii septembrie 2020, deşi ministrul agriculturii îi duce cu vorba. De fapt, Adrian Oros una spune, şi alta scrie în documentele oficiale.

CINE FACE PREŢURILE CEREALELOR în ROMÂNIA?

CINE FACE PREŢURILE CEREALELOR în ROMÂNIA?

PRODUCŢII MICI, PREŢURI MICI. Preţurile pe care le oferă traderii de cereale fermierilor români sunt aproape identice şi mult prea mici, se plâng mulţi fermieri. Chiar şi anul acesta, în care producţia de cereale este, în multe zone, foarte slabă, din cauza secetei, preţurile au rămas aproape la fel ca în anii trecuţi.

START CERERI la APIA! CUM SOLICITAŢI DESPĂGUBIRILE de SECETĂ! DOCUMENTE NECESARE

START CERERI la APIA! CUM SOLICITAŢI DESPĂGUBIRILE de SECETĂ! DOCUMENTE NECESARE

TERMEN LIMITĂ 15 SEPTEMBRIE! Ministerul Agriculturii anunţă că Ordonanţa de Urgenţă aşteptată de fermieri a fost, în sfârşit, publicată în Monitorul Oficial şi fermierii ale căror culturi agricole înfiinţate în toamna anului 2019 au fost calamitate de secetă pot depune la centrele APIA cererile pentru a primi despăgubiri.

Alte articole in aceasta categorie

Grâul s-a ieftinit și cu 15%, spun fermierii!

Grâul s-a ieftinit și cu 15%, spun fermierii!

24 iunie 2024 - 07:16

Fermierii au început să strângă recoltele de cereale mai devreme decât in alti ani, chiar si cu trei săptămâni înainte. Orzul, grâul și alte plante au crescut mai repede pentru ca au avut parte de vreme bună în timpul sezonului rece. Dar, în unele zone, producțiile la hectar sunt și de șase ori mai mici, din cauza condiţiilor meteorologice din ultima perioadă.

Preţul cerealelor scade înainte de recoltare. Turcia interzice importurile de grâu

Preţul cerealelor scade înainte de recoltare. Turcia interzice importurile de grâu

10 iunie 2024 - 10:46

Contractele futures pe grâu la bursele din Chicago și Paris şi-au extins vineri (7 iunie 2024) pierderile până la minimele ultimelei luni, deoarece vestea interzicerii importurilor de către Turcia a slăbit perspectivele cererii și chiar a eclipsat îngrijorările cu privire la daunele cauzate culturilor din Rusia.

RECORD de mărfuri din UCRAINA prin portul Constanţa

RECORD de mărfuri din UCRAINA prin portul Constanţa

15 decembrie 2023 - 12:10

Aproape 3 milioane de tone de mărfuri agricole au fost expediate prin portul Constanța în noiembrie 2023, din care 900 mii de tone mărfuri în tranzit, în principal din Ucraina. Noiembrie a fost a doua cea mai bună lună din acest sezon după ce în octombrie s-au înregistrat livrări record de 3,97 milioane de tone.

SOIA: Piața sub influența vremii sud-americane

SOIA: Piața sub influența vremii sud-americane

15 decembrie 2023 - 11:16

Piața de soia și de făină își găsește sprijin din condițiile dificile de semănat din America de Sud, pe fondul unei cereri destul de slabe.

Va fi eliminată interdicția privind importurile de floarea-soarelui din Ucraina?

Va fi eliminată interdicția privind importurile de floarea-soarelui din Ucraina?

08 septembrie 2023 - 14:01

Surse din piaţă europeană apreciază că a crescut probabilitatea ca interdicția privind importul de floarea-soarelui din Ucraina să fie anulată din 15 septembrie, ținând cont de scăderea estimărilor privind producţia de floarea-soarelui în Bulgaria și România.

Cu ce preț se vinde grâul din România în Egipt!

Cu ce preț se vinde grâul din România în Egipt!

24 august 2023 - 13:26

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a cumpărat o cantitate de 60.000 de tone de grâu din România, la o licitaţie internaţională.

România, cel mai mare exportator de grâu din UE în acest sezon! Ce cantitate a exportat

România, cel mai mare exportator de grâu din UE în acest sezon! Ce cantitate a exportat

23 august 2023 - 23:29

România este cel mai mare exportator de grâu moale din Uniunea Europeană de la începutul acestui sezon, cu 1,17 milioane tone exportate până la 20 august 2023, arată datele Comisiei Europene.

Rusia nu vrea să prelungească acordul privind coridorul cerealelor la Marea Neagră

Rusia nu vrea să prelungească acordul privind coridorul cerealelor la Marea Neagră

05 iulie 2023 - 11:09

Rusia nu va accepta o propunere de compromis şi cere ca banca agricolă de stat - Rosselhozbank să fie reconectată la sistemul global de plăți SWIFT pentru a preveni sistarea acordului privind coridorul pentru cereale la Marea Neagră. Cu 13 zile rămase până la expirarea acordului prin care a permis Ucrainei să exporte cereale din porturile sale de la Marea Neagră, Moscova declară că nu s-au înregistrat progrese în niciuna dintre cererile sale, inclusiv problema bancară.

Turcia - principalul importator de grâu rusesc

Turcia - principalul importator de grâu rusesc

04 iulie 2023 - 13:09

În actualul sezon, în perioada 1 iulie 2022-30 iunie 2023, exporturile rusești de grâu au raportat o creștere de 51% față de aceeaşi perioadă a sezonului trecut, potrivit datelor analizate de Agricensus. În ciuda situaţiei geo-politice dificile, Rusia a exportat cel puțin 44,7 milioane de tone de grâu, deoarece țara a beneficiat de stocuri uriaşe, o producție record şi logistica pentru trasportul maritim a unui volum mare. În ciuda lipsei de date oficiale privind livrările ruse de cereale, şi alte surse confirmă datele privind livrările mari la export, pe fondul prețurilor internaţionale scăzute.

Statele UE au fost principala

Statele UE au fost principala "destinaţie" a porumbului din Ucraina

19 iunie 2023 - 19:51

În perioada septembrie 2022-mai 2023, exporturile de porumb din Ucraina s-au ridicat la 24,24 milioane de tone, cu 20% mai mult faţă de perioada similară (de 9 luni) din sezonul 2021/2022. În ciuda numeroaselor obstacole, exporturile lunare pe tot parcursul sezonului curent au depășit în mod constant 2 milioane de tone de porumb. Numai în ultimele două luni (aprilie-mai 2023), livrările de porumb ale Ucrainei au scăzut sub medii lunare anterioare din cauza limitelor stabilite de delegația rusă în Centrul Comun de Coordonare.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii