Adama
Vinasa Rompak

Franţa va exporta mai mult grâu şi mai puţin porumb

Publicat: 13 octombrie 2022 - 10:54
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Agenția agricolă FranceAgriMer a majorat prognoza pentru exporturile de grâu moale francez în afara UE, în timp ce exporturile către statele UE au fost revizuite ușor în scădere. Exporturile franceze de grâu către țările din afara UE sunt estimate la 10,1 milioane de tone, cu 100 mii tone mai mult decât în raportul precedent şi cu 15,1% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, exporturile către statele membre ale UE au fost revizuite în creștere cu 60 mii de tone, până la 7,07 milioane de tone, cu 11,9% mai puţin față de aceeași perioadă a anului trecut. Datele au fost publicate în raportul lunar FranceAgriMer, din 12 octombrie.

Exporturi totale de 17,29 milioane de tone grâu

În perioada 1 iulie - 10 octombrie 2022, Franța a exportat 3,6 milioane de tone de grâu, potrivit datelor primite de la Comisia Europeană.

Exporturile totale de grâu din aceast sezon sunt așteptate să crească cu 371 mii de tone și să ajungă la un total de 17,29 milioane de tone, în creștere cu 2,2% față de sezonul 2021/2022.

Dacă previziunile actuale se vor realiza, stocurile finale de grâu moale din Franța vor ajunge la 2,13 milioane de tone, în scădere față de estimarea din septembrie și cu 22,9% sub stocul de la finalul sezonului trecut 2,76 milioane de tone (30 iunie 2022).

Estimările privind exporturile franceze de grâu dur în interiorul UE și către țările terțe au rămas neschimbate față de raportul din septembrie, la 770 mii de tone, respectiv 110 mii de tone, ceea ce reprezintă o scădere 22,1% (de la 989 mii de tone) pentru exporturile către UE şi o creștere de 16,8% (de la 94 mii de tone) pentru țările terțe.

siloz_cereale_b

Scădere drastică a exporturilor de porumb

Prima prognoză privind exporturile franceze de porumb în actualul sezon (2022/2023) către UE, realizată de FranceAgriMer, indică o scădere cu 1,9 milioane de tone față de sezonul precedent, până la 2,9 milioane de tone (-39% față de anul precedent), în timp ce exporturile către țările din afara UE ar urma, de asemenea, să scadă la 360 mii de tone (-39% față de anul precedent).

FranceAgriMer se aşteaptă ca exporturile franceze de porumb să scadă cu peste 38%, până la 3,4 milioane, de la 5,5 milioane de tone în 2021.

Exporturile de orz se menţin

FranceAgriMer și-a actualizat, de asemenea, perspectivele privind exporturile de orz ale Franţei. Astfel, exporturile intra-comunitare au rămas, în general, neschimbate față de cifrele de luna trecută, în scădere cu 5 mii de tone, la 2,9 milioane de tone (+4% față de raportul din septembrie), în timp ce exporturile în afara blocului au fost reduse cu 100 mii de tone, până la 2,5 milioane milioane de tone (-26% față de luna precedentă).

Vizualizat: 1917 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ajutor de stat aprobat de Guvern pentru crescătorii de vaci! Cuantum, beneficiari, condiții, acte!

Ajutor de stat aprobat de Guvern pentru crescătorii de vaci! Cuantum, beneficiari, condiții, acte!

Guvernul a aprobat miercuri hotărârea care instituie ajutoare pentru crescătorii de vaci pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în zona montană. Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM) a publicat în dezbatere Ghidul solicitantului Program de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în zona montană Sesiunea 2022, varianta consultativă.

Ajutor de stat 150.000 lei/crescător animale! Beneficiari, condiții, acte!

Ajutor de stat 150.000 lei/crescător animale! Beneficiari, condiții, acte!

Guvernul României a aprobat miercuri, 12 octombrie 2022, o hotărâre care stabilește un ajutor de 150.000 lei/crescător de animale pentru înființarea stânelor în zona montană. Agroinfo vă pune la dispoziție informațiile de care aveți nevoie, cine beneficiază de acest ajutor, condiții de eligibilitate, acte.

APIA: Listă cuantum subvenții APIA pe hectar și cap animal care intră ACUM la plată!

APIA: Listă cuantum subvenții APIA pe hectar și cap animal care intră ACUM la plată!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) lucrează intens zilele acestea la listele de plată avans APIA la subvențiile aferente acestui an. Agroinfo vă pune la dispoziție lista plăților directe incluse la avansul APIA, cuantumul pe hectar și cap animal.

Prețul grâului a crescut cu 14 euro/tonă într-o singură zi!

Prețul grâului a crescut cu 14 euro/tonă într-o singură zi!

Prețurile cerealelor pe bursele internaționale au crescut brusc săptămâna acesta, din cauza temerilor privind o escaladare a războiului din Ucraina, care ar putea perturba, din nou, exporturile de cereale la Marea Neagră.

Panică în rândul berarilor!

Panică în rândul berarilor!

Cultivatorii de hamei din Germania se plâng de o recoltă semnificativ mai slabă, cu costuri de producţie crescute. Pe de altă parte, preţurile de livrare pentru fabricile de bere au fost fixate de mult până în 2024.

Oferta de grâne a Ucrainei, la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani

Oferta de grâne a Ucrainei, la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani

Potrivit estimărilor Consiliul Internaţional pentru Cereale (IGC), disponibilitatea Ucrainei de a exporta cereale în actualul sezon de comercializare va scădea la un nivel minim al ultimului deceniu.

UE va EXPORTA mai multe cereale

UE va EXPORTA mai multe cereale

În acest an de comercializare exporturile de cereale ale UE ar putea crește cu 14%, până la 49 de milioane de tone, potrivit celor mai recente previziuni publicate de Comisia Europeană. Potrivit raportului departamentului pentru agricultură și dezvoltare rurală al CE, producția totală de cereale a statelor UE (în sezonul 2021/2022) ar urma să ajungă la 293,3 milioane de tone, în creștere cu 4,3% față de sezonul precedent.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii