Adama
Agreena
AGRICOVER

Egiptul a cumpărat 240 mii tone de grâu românesc şi rusesc

Publicat: 06 iulie 2021 - 14:01
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Autoritatea generală egipteană pentru achiziția de bunuri (GASC) a rezervat 240.000 de tone de grâu de panificaţie din România şi Rusia după încheierea unei licitații şi pentru care a plătit, în medie, 269,83 USD/tonă CFR și 238,38 USD/tonă FOB.

Aşa cum arată într-un comunicat oficială emis luni (05.07.2021), cumpărătorul de cereale de stat egiptean a rezervat 60.000 de tone de grâu rusesc de la GTCS cu 240 USD/tonă FOB și 267,70 USD/tonă CFR, iar celelalte trei cargouri cu grâu românesc vor fi furnizate de către Viterra, CHS și Ameropa la preţul de 237,84 USD/tonă FOB și 270,54 USD/tonă CFR. Tot volumul va fi expediat în perioada 1-15 septembrie, cu plata prin intermediul unei scrisori de credit de 180 de zile.

Aceasta a fost a doua licitație pentru grâu organizată de GASC după ce agenția a anunțat o modificare a procesului de licitație, prin care permite comercianților să lanseze oferte cu transport inclus. Dar ieri a fost prima licitaţie în care un trader, GTCS, a prezentat o ofertă însoţită de transport la un preţ cu aproximativ 2,27 USD/tonă sub cea mai mică rată oferită de companiile de transport maritim.

Seminţe de grâu_b

De remarcat că, la licitația GASC anterioară (din 28 iunie), egiptenii cu rezervat 180.000 de tone de grâu de românesc, cu livrare în perioada 25 august - 5 septembrie şi preţul de 242,93 USD/tonă FOB și respectiv 270,78 USD/tonă CFR.

Vizualizat: 1680 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Mic fermier: Un partid al agricultorilor dar nu cu mogulii din agricultură în frunte!

Mic fermier: Un partid al agricultorilor dar nu cu mogulii din agricultură în frunte!

Ar fi bun un partid agrar, dar nu să fim manipulați și conduși de mogulii, magnații din agricultură, care o să-și urmărească tot propriile interese și pentru care suntem doar masă electorală, spune Mihai Chesnoiu, mic fermier din Grădinari, județul Olt. Fermierul și-a exprimat opinia după ce Agroinfo a publicat anunțul lui Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai mari agricultori din România, care vrea să pună bazele unui partid al agricultorilor.

OFICIAL! Suma APIA transferată în conturile fermierilor!

OFICIAL! Suma APIA transferată în conturile fermierilor!

Sumă uriașă transferată către fermieri! Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, suma de 10,53 miliarde de euro reprezintă plăți directe către fermieri, virată în conturile acestora până la data de 31 mai 2021.

Plăți APIA făcute acum! Cine sunt fermierii, crescătorii de animale care iau bani de la APIA!

Plăți APIA făcute acum! Cine sunt fermierii, crescătorii de animale care iau bani de la APIA!

Anunțul a fost făcut de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea! Sunt circa 20.000 de fermieri, crescători de animale care-și încasează, în această perioadă, în avans subvențiile APIA aferente pentru acest an.

Rusia crește din nou TAXELE de export pentru grâu și porumb

Rusia crește din nou TAXELE de export pentru grâu și porumb

Ministerul rus al agriculturii a anunțat că va crește din nou taxa de export pentru grâu și porumb, dar taxa pentru orz rămâne neschimbată în perioada perioada 30 iunie-6 iulie. Astfel, taxa de export pentru grâu va fi majorată cu încă 3,20USD/tonă şi ajunge la un total de 41,30USD/tonă, conform prețului indicelui mediu pe șapte zile publicat de bursa din Moscova (MOEX) de 259,10 USD / tonă.

Importurile Chinei de PORUMB din mai au atins un nivel istoric

Importurile Chinei de PORUMB din mai au atins un nivel istoric

Importurile de porumb ale Chinei în luna mai au crescut cu 70,8% față de luna aprilie și au fost de patru ori mai mari față de aceeași lună din 2020, atingând astfel cel mai mare volum lunar şi un nou record istorc de 3,16 milioane de tone, au arătat datele furnizate de către Administrația Generală a Vămilor din China. Accelerarea ritmului achiziţiilor de furaje se datorează cererii venite din sectorul creşterii animalelor.

UE - Floarea-soarelui: suprafață constantă, producţie mai mare

UE - Floarea-soarelui: suprafață constantă, producţie mai mare

Potrivit estimărilor Comisiei UE, suprafaţa cultivată cu floarea-soarelui, în UE-27, în acest sezon este de aproximativ 4,4 milioane hectare. Dintre statele UE-27, cel mai mare producător din punct de vedere al suprafeței este în continuare România, cu aproximativ 1,23 milioane ha (1,22 milioane ha în 2020).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii