KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

Publicat: 13 ianuarie 2021 - 19:58
Comenteaza   | Video 1 2 3 4   | Print | Trimite unui prieten

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în Egipt a anulat licitația de marţi (12.01.2021) după ce ofertele primite au crescut cu 30USD/tonă, comparativ cu licitaţia din decembrie 2020.

Ofertele pentru grâul rusesc, care au dominat licitațiile GASC în anul comercial curent, au crescut cel mai mult, întrucât taxa suplimentară la export de 25 EUR/tonă va intra în vigoare luna viitoare. Astfel, pentru grâul care urma să fie livrat în perioada 18 februarie - 5 martie, GASC a primit doar patru oferte la un preţ mediu de 299,78USD/tonă FOB, în creștere cu 29,88USD/tonă comparativ cu prețul mediu plătit pentru cele 235 mii de tone de grâu românesc și ucrainean la licitația din 15 decembrie. Cele patru oferte depuse au venit de la: Ameropa care a oferit 60 mii de tone de grâu românesc la preţul de 292,97 dolari/tonă FOB; companiile franceze Viterra și Soufflet cu 293,86 dolari/tonă și 297,75 dolari/tonă FOB şi AST care a oferit grâu rusesc la preţul de 315 dolari/tonă FOB.

De la începutul anului curent de comercializare (1 iulie ) şi până în decembrie 2020, GASC a cumpărat 3,6 milioane de tone de grâu, cu 23% mai puţin comparativ cu aceeași perioadă a sezonului anterior.

Conform prognozei USDA, Egiptul va importa 13 milioane de tone în anul de comercializare 2020/2021, iar GASC va cumpăra mai mult de jumătate din acest volum.

bani-grau_b 

Taxele suplimentare de export impuse de Rusia au creat noi oportunități pentru Australia

În ultimele luni, odată cu tensionarea relaţiilor cu China şi ca urmare a blocajelor comerciale cauzate de coronavirus, agricultura australiană a fost putenic lovită. Totuși, pentru fermierii cultivatori de grâu, perspectivele au fost rareori mai bune.

Australia este unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de grâu, iar anul acesta, ca urmare a condiţiilor meteorologice favorabile țara este pe cale să recolteze cea de-a doua cea mai mare producţie obţinută vreodată - mai mult de 30 de milioane de tone. Vor fi astfel disponibile rezerve impresionante de grâu atât pentru cumpărătorii de top din Asia de Sud-Est - Indonezia, Thailanda și Vietnam, cât şi pentru statele din Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Acestea din urmă sunt piețe aprovizionate în mod tradițional de către Rusia și statele europene, iar pentru Australia sunt mai greu accesibile din cauza costurilor mai mari de transport.

Potrivit datelor vamale citate de Bloomberg, disputele comerciale dintre Beijing și Canberra au făcut ca în noiembrie 2020 China să importe doar 888 tone grâu din Australia, cel mai mic volum mediu lunar importat din 2011.

Vizualizat: 1035 | Video Video 1 2 3 4 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

FLOAREA SOARELUI: EXPORTURI MAI MICI şi PRODUCŢIE ÎNJUMĂTĂŢITĂ DE SECETĂ, în 2020!

FLOAREA SOARELUI: EXPORTURI MAI MICI şi PRODUCŢIE ÎNJUMĂTĂŢITĂ DE SECETĂ, în 2020!

DATE OFICIALE MADR: România a exportat peste un milion de tone seminţe de floarea soarelui în primele nouă luni din 2020, pentru care a încasat peste 413 milioane de euro.

ANUNŢ APIA: 153 MILIOANE EURO, ÎN CONTURILE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ANUNŢ APIA: 153 MILIOANE EURO, ÎN CONTURILE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

AUTORIZARE PLĂŢI. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă sumele autorizate la plată pentru sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) aferent Campaniei 2020.

INS: AGRICULTURA A TRAS ÎN JOS ECONOMIA ÎN 2020!

INS: AGRICULTURA A TRAS ÎN JOS ECONOMIA ÎN 2020!

DATE OFICIALE. Agricultura, silvicultura şi pescuitul au avut cel mai mare impact la scăderea Produsului Intern Brut (PIB) în trimestrul III din 2020, arată datele provizorii ale Institutului Naţional de Statistică (INS).

DECIZIE pe PIAŢA CEREALELOR!

DECIZIE pe PIAŢA CEREALELOR!

TAXĂ EXPORT GRÂU. Rusia analizează dublarea taxei pe exporturile de grâu, pentru a stabiliza preţurile alimentelor pe piaţa internă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii