FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cât costă soia şi cine exportă mai mult

Publicat: 15 aprilie 2020 - 16:21
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

În raportul din aprilie, USDA apreciază că producția mondială de semințe oleaginoase va fi 577 milioane tone în sezonul 2019/2020, în scădere cu 3 milioane tone față de raportul din martie, determinată în principal de producţiile mai mici prognozate în Brazilia și Argentina. Volumul comerțului mondial cu oleagionase rămâne neschimbat iar stocurile finale scad ușor.

Producția mondială de şrot de soia este apreciată la 339 milioane tone, în scădere uşoară.

În contextul pandemiei globale COVID-19, prețul pentru soia din SUA a scăzut cu aproape 5% față de începutul anului.

Prețurile de export pentru soia și pentru şrotul şi uleiul din soia au fost volatile, pentru toți principalii exportatori, în luna martie. Ofertele de export de soia din Golful SUA (FOB), în martie, au fost în medie de 345 USD/tonă, în scădere cu 5 dolari/tonă faţă de februarie.

Soia din Brazilia (Paranagua, FOB) a înregistrat un preţ mediu de 340 USD/tonă, în scădere cu 6 dolari față de februarie iar în Argentina (Up River, FOB) a fost în medie de 324 USD/tonă, în scădere cu 23 dolari faţă de luna precedentă.

Prețurile la export pentru şrotul de soia au crescut în martie faţă de februarie, cu 27 USD/tonă în SUA (361 USD/tonă, în medie), +20USD/tonă în Brazilia (337 USD/tonă) şi +18 USD/tonă în Argentina (348 USD/tonă).

În acest sezon (până pe 2 aprilie 2020), exporturile SUA de soia către China au totalizat 12,1 milioane tone și alte 20,0 milioane au fost livrate către restul lumii. Faţă de aceeaşi perioadă a sezonului trecut, exporturile SUA de soia sunt mai mici cu 473 mii tone către China şi cu 2,9 milioane mai puţin pentru restul lumii.

recolta-soia_b

Brazilia a exportat aproape 12 milioane tone soia în martie iar volumul total de soia transferat prin porturi a ajuns la 13,4 milioane tone. Aproximativ trei sferturi din exporturile braziliene de soia au plecat către China. Campania de recoltare în curs a avantajat exporturile braziliene iar preţul intern la soia a scăzut pe fondul deprecierii monedei naţionale în raport cu dolarul american. De la 1 ianuarie, realul brazilian (BRL) s-a depreciat cu o treime faţă de dolar şi mai mult de jumătate din cădere a avut loc în martie.

Vizualizat: 1550 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Exportul de soia din Brazilia accelerează în martie

Exportul de soia din Brazilia accelerează în martie

Brazilia a livrat 7,18 milioane tone soia în primele trei săptămâni ale lunii martie, în creștere cu 102% faţă de luna precedentă, conform raportului Departamentul de comerț exterior brazilian. În ciuda Acordului comercial „Faza 1” dintre SUA și China (semnat în 15 ianuarie), procesatorii chinezi preferă încă soia braziliană care este la un preţ mai competitiv decât cea din Statele Unite şi care le asigură o marje de profit mai bună.

Argentina va majora tarifele de export la soia

Argentina va majora tarifele de export la soia

Argentina, unul dintre cei mai importanţi producători şi exportatori de soia din lume, a anunţat că va creşte taxele pe care le aplică la exportul acestei leguminoase, o măsură care urmăreşte să îmbunătăţească veniturile fiscale ale celei de-a doua economii sud-americane.

Vrei să ai propriul tău soi de soia? Află cât te costă!

Vrei să ai propriul tău soi de soia? Află cât te costă!

O informaţie interesantă dar ieşită cumva din comun s-a propagat în mediul online prin intermediul site-ului Donau Soja, care anunţa recent faptul că Asociaţia Producătorilor Estonieni de Soia vinde drepturile de proprietate pentru soiul Laulema!

China suspendă tarifele la soia şi carnea de porc din SUA

China suspendă tarifele la soia şi carnea de porc din SUA

În urma deciziei preşedintelui Donald Trump de a amâna o majorare a tarifelor la importurile chineze, autorităţile de la Beijing au anunţat că vor suspenda creşterea tarifelor punitive pentru soia şi carnea de porc importate din SUA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cum vede Iacob Boca agricultura peste 5 ani: procesare, tânăra generație, digitalizare!

Cum vede Iacob Boca agricultura peste 5 ani: procesare, tânăra generație, digitalizare!

Iacob Boca, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din judeţul Mureş, spune că singura şansă de a salva economia României este... agricultura. Cum?

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Statistică

Statistică
- De ce v-aţi oprit la 3 copii? Detalii