Adama
Vinasa Rompak

Argentina - export record de porumb

Publicat: 04 decembrie 2020 - 10:30
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

În perioada ianuarie-octombrie, Argentina a exportat 34,5 milioane de tone de porumb, în creștere cu 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019 şi un nou record, conform unui studiu al Bursei de cereale din Cordoba. Valoarea exporturilor de porumb în această perioadă a ajuns la 5,56 miliarde USD, în creștere cu 8% față de anul precedent.

Cel mai important "client" a fost Vietnamul care a preluat 22% din exporturile argentiniene de porumb în această perioadă, urmat de Egipt cu 10% și Algeria cu 9 %. Prețul mediu al porumbului exportat în primele zece luni ale anului 2020 a fost de 162 USD/tonă, cea mai mică valoare din ultimii 13 ani, în scădere cu 2% față de 2019 și cu 8 USD/tonă sub media ultimilor cinci ani.

Argentina a exportat şi 9,5 milioane de tone de grâu în primele zece luni ale anului, cu 11% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019. Brazilia a fost principala destinaţie, cu 41% din totalul exporturilor de grâu. Alte piețe de export importante au fost Indonezia (23%), Bangladesh (6%) și Thailanda (5%). Studiul Bursei din Cordoba arată că piețele internaţionale pentru grâul argentinian s-au diversificat în ultimii ani iar Brazilia şi-a redus constant importurile de grâu din Argentina după ce în 2014 prelua 95% din totalul exporturilor argentiniene.

seminte_de_porumb_b

Exportul de soia a scăzut

În aceeaşi perioadă, Argentina a exportat 32 de milioane de tone de soia, în scădere cu 13% față de anul anterior, în timp ce valoarea exporturilor a totalizat 12,3 miliarde de dolari, în scădere cu numai 7% față de aceeași perioadă din 2019. Volumul exporturile de ulei de soia a crescut cu 3% comparativ cu aceeași perioadă din 2019. China a absorbit 81% din exporturile de soia, iar India și Egipt sunt cei mai mari importatori de ulei de soia din Argentina. Şrotul de soia are o piață mai diversificată, cele mai importante destinaţii fiind Vietnam și Indonezia, către care au fost livrate 17%, respectiv 8% din totalul exporturilor argentiniene.

Economia Argentinei depinde în mare măsură de exportul de cereale şi oleaginoase iar veniturile obținute sunt principala sursă de dolari SUA pentru creșterea rezervelor Băncii Centrale a țării. Din 2 decembrie, Ministerul Agriculturii a emis o rezoluție prin care obligă exportatorii de cereale să vândă pe piața valutară locală dolarii SUA obținuți din vânzarea de cereale într-o perioadă de 15 zile. În conformitate cu reglementările actuale ale Băncii Centrale, acei exportatori de cereale care nu respectă aceste regului ar putea pierde dreptul de export de cereale.

Vizualizat: 1531 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

CONCLUZII ALARMANTE. „Agricultura UE nu este pe direcția bună pentru a atinge țintele de mediu și climă” conform unui studiu comandat chiar de Comisia Europeană. Rezultatele studiului nu sunt deloc îmbucurătoare pentru fermierii europeni și, implicit, pentru fermierii din România.

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

ÎN VIGOARE! Schema de ajutor de stat în valoare de 500 de euro pe hectar acordată producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19 a fost publicată joi, 3 decembrie 2020, în Monitorul Oficial. Este în vigoare, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) poate demara primirea cererilor. Important! Solicitanții vor avea doar 7 zile la dispoziție pentru depunerea actelor. Subvenția de 500 de euro/ha este plătită până la limita de 200 de hectare.

Importurile chineze de soia ar putea ajunge la 100 de milioane de tone

Importurile chineze de soia ar putea ajunge la 100 de milioane de tone

După recordul de 95,54 de milioane de tone de soia importate, stabilit în 2017, China va ajunge anul acesta la aproape 100 de milioane de tone soia importate, potrivit datelor vamale oficiale. Astfel, în ciuda îngrijorărilor legate de reducerea cererii globale, pe fondul pandemiei Covid-19 și a tensiunii dintre SUA şi China, cel mai mare importator global de soia va atinge un nou record.

Grâu - Bursele slăbesc, exporturile continuă

Grâu - Bursele slăbesc, exporturile continuă

După o perioadă cu precipitaţii în câmpiile sudice la Statelor Unite şi în Rusia, atât la Bursa de la Chicago cât şi la cea din Paris, cursul grâului a cedat şi a intrat într-o scădere uşoară.

"Foamea" de cereale a Chinei va continua pe seama incertitudinilor

Apetitul Chinei pentru importurile de cereale este în continuă creştere, întrucât țara intenționează să-și satisfacă cererea internă și să îşi asigure rezerve interne stabile în contextul unor factori de piață incerţi şi a tensiunilor comerciale internaţionale. În ultimele luni, China a accelerat achiziția de porumb, grâu, soia, sorg și orz, potrivit agențiile de monitorizare a pieței internaţionale. Dependența tot mai mare de importuri, creșterea prețurilor interne și teama de provocările logistice induse de pandemie sunt doar câţiva dintre factorii care au contribuit la această "foame" a Chinei.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii