Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Olt: Seceta accentuată a grăbit recoltarea porumbului

Publicat: 12 august 2013 - 21:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Seceta puternică din ultimele săptămâni a grăbit coacerea porumbului şi în această săptămână a început, izolat, recoltarea lui, a declarat luni inginerul Olga Florica, din cadrul Direcţiei Agricole Olt.

„Pe fondul secetei, al temperaturilor foarte ridicate, porumbul s-a copt forţat şi fermierii au început să îl recolteze. Deocamdată pe suprafeţe mici, în mod sporadic. A început şi recoltarea florii-soarelui, tot în mod izolat şi probabil de săptămâna viitoare se va intra la recoltat şi pe suprafeţe mai mari”, a spus Olga Florica.

Potrivit acesteia, se anunţă obţinerea unor producţii mult mai bune decât anul trecut atât la porumb cât şi la floarea-soarelui datorită efectelor benefice ale ploilor din lunile iunie şi din prima parte a lunii iulie. „Pentru porumb s-a estimat în judeţ o producţie medie între 4.000 şi 5.000 kilograme pe hectar, iar la floarea-soarelui de aproximativ 1.800 kilograme pe hectar”, a adăugat reprezentantul Direcţiei Agricole Olt. Recoltarea porumbului începe, de regulă, la sfârşitul lunii august şi continuă în luna septembrie.

Recoltarea culturilor de păioase s-a încheiat în judeţ, unde cantitatea medie de grâu obţinută pe hectar a fost de 2.850 kilograme, superioară anului precedent. În judeţul Olt sunt înfiinţate culturi de porumb pe circa 120.000 de hectare şi de floarea-soarelui pe 60.000 de hectare. Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2686 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Oferta Guttler la Agromalim 2019

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii