Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Unde a ajuns micul fermier român?!

Publicat: 28 iunie 2021 - 15:35
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Își împarte gratuit roadele muncii sau, și mai rău, le aruncă pe câmp! Micii fermieri, țăranii care cultivă legume, nu le pot vinde. Duminică și luni, pe rețeaua de socializare Facebook s-a distribuit la greu o postare dintr-o piață, un târg ținut săptămânal, unde un țăran împărțea gratuit saci cu castraveți. Legumicultorul ar fi vândut doar castraveții mici, dar și pe ăia cu un preț derizoriu, 10 lei sacul de 25 de kilograme. Nici măcar un leu pe kilogram.

Incredibil! Târgul săptămânal Osica, 27 iunie 2021. 10 lei un sac cu 25 de kg de castraveți proaspeți. Cei mici. Restul, gratis. Sute de kg. de castraveți gratis! "Fotografiați- zice omul- și palmele acestea muncite, muncite pentru o recoltă fără niciun preț"

postare-castraveti_b

Postarea a devenit virală. Zeci de comentarii în care soarta țăranului român este căinată.

castraveti-gratis_b

Câteva dintre comentariile relevante:

Gheorghiță Lorena Mihai: Pacat de munca lor muncesc saraci pe branci dar ce sa facem cu hoti si cu hienele din parlament pacat de noi tarani ca tara sa dus de mult de rapa
Aurora Căilean: Săracii oameni ți se rupe sufletul de ei cît muncesc
Veselean Mariș: Păcat de munca lor, dar pe undeva ne-o merităm, vedem că tâlhării din parlament nu fac absolut nimic pentru noi și noi tot rupem cozile ba la impozite, ba să le plătim aia și ai..... Ia să nu le mai plătească toată țara nimic, atunci să vezi.... Dar nu se va întâmpla, țara e sluga guvernului, nu mai e sânge de român în vene.... Am ajuns să ne conducă niște conducători străin (nemți, unguri, arabi.....) ne merităm....
Păun Nicușor: Lucrez in DE de 6 ani si fac cumparaturi saptamanal din diferite magazine, Kaufland , Lidl, Penny, Aldi, nu am vazut la raft nici o leguma sau fruct romanesc, prioritate is cele locale, apoi de import, la noi batjocura totala.

castraveti-saci_b

Un alt legumicultor, Dănuț Moroiu, din Braniștea, Mehedinți, s-a filmat săptămâna trecută și a postat video, tot pe Facebook, cum aruncă pe câmp saci cu castraveți.
Domnule Cîțu, avem trei tone să te speli pe cap până-ți crește părul și o tonă să-ți faci murături din ea! Ia, domnule Cîțu, să te speli pe cap cu ei! Ia uite, domnule Cîțu, cât șampon ai aici! I-a transmis fermierul prim-ministrului Florin Cîțu, în timp ce deșerta sacii cu castraveți pe câmp. Și această postare a devenit virală. Dacă pe micul fermier care ar fi împărțit ieri castraveții gratuit într-un târg, l-au căinat oamenii, pe cel de-al doilea, l-au criticat aspru și l-au îndemnat să doneze castraveții unor spitale, orfelinate, cămine pentru bătrâni, etc.

Dana Daniela: De ce nu îi dați oamenilor sărmani, azilelelor de bătrâni, copiilor orfani sau la Mănăstiri unde au copii,bătrâni, femei cu copii?
Adelin Rădoi: Poate te ajuta cei de la mediu cu o mică amendă!
Hortențiu Vlădescu: Au preferat să arunce decât să le dea la o cantina, grădiniță, casă de bătrâni. DE CE NU AU MERS IN PIAȚA SA DEA GRATUIT!!!!!! ACESTA ESTE ROMANUL!!!!!
Flori Abi: Ați ținut la pret? mai bine îi aruncați decât sa îi dați la un cămin de bătrâni sau la o biserică unde sunt zeci de copii care îi creste biserica.Este cam rușinos
Gabriel Danciu: Daca îi murai la iarna îi vindeai cu 10 lei kg asa faci paguba pe pielea ta cui îi pasa de ce faci mai iti iei si amenda…
Stefan Barabas: As pune o întrebare,înainte de a cultiva atât de mulți castraveți v-ați asigurat că aveți piata de desfacere?De ce este de vina premierul?
Ileana Ardelean: Bine că ați filmat , că merg bişnițarii şi îi adună şi îi vând pe piață , iar voi ați muncit degeaba!

Ulterior, legumicultorul a anunțat că este dispus să doneze producția de castraveți.

Chiar așa se întâmplă? Aici au ajuns micii fermieri români, cei care nu au contracte cu marile lanțuri de magazine sau cu fabricile de procesare legume? Se va întâmpla și cu legumele pentru care fermierii încasează de la APIA anul acesta ajutor de minimis de 2.000 de euro/beneficiar, ardei, vinete, roșii, castraveți, așa cum s-a întâmpat cu roșiile în timpul Programului Tomata?! Adică, fermierii produceau la greu, încasau subvenția pe tomate și surplusul de producție îl aruncau.

Vizualizat: 1007 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

25 septembrie 2023 - 20:44

Guvernul a adoptat, luni, memorandumul pentru suplimentarea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pe luna septembrie 2023 pentru Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

25 septembrie 2023 - 18:48

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind "oprirea risipei bugetare", combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

25 septembrie 2023 - 17:55

Politica agricolă trebuie să devină atractivă din toate punctele de vedere pentru tineri, pentru că nu putem păstra zonele rurale populate și atractive dacă condițiile de trai diferă mult de zona urbană, a spus secretarul de stat Aurel Simion la conferința europeană Pâinea Păcii.

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

25 septembrie 2023 - 07:49

"Vom lansa în două săptămâni acest program cu o alocare de 600 milioane de euro," a anunțat ministrul agriculturii Florin Barbu, la sfârșitul săptămânii trecute, la Buzău.

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

25 septembrie 2023 - 06:59

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a efectuat vineri, 22 septembrie 2023, o vizită de lucru la două ferme de reproducție suine și o fermă de creștere a puilor de carne pe așternut permanent, din județul Buzău, beneficiare ale celor două programe de sprijin derulate de MADR pentru activitatea de reproducție în sectorul suin și sectorul creșterii păsărilor.

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

24 septembrie 2023 - 21:14

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu crescătorii de ovine la târgul Țurcana-Regina Munților, organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, condusă de oierul Dumitru Andreșoi.

Micii fermieri vor primi bani în plus!

Micii fermieri vor primi bani în plus!

24 septembrie 2023 - 20:30

Eurodeputatul Victor Negrescu a anunțat că petiția pentru micii fermieri și satele românești a fost aprobată de Parlamentul European.

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

24 septembrie 2023 - 18:55

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare (“checks by monitoring”) aplicat începând cu Campania 2023. APIA anunță totodată că plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal, aferente acestui an, începe la data de 16 octombrie 2023.

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

24 septembrie 2023 - 08:49

Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, cunoscut drept oierul cu turma cea mai mare din România, a declarat, într-un scurt interviu acordat lui Ovidiu Ghinea, Agro TV, că-și cumpără vapor pentru export de ovine și bovine vii. Prețul navei este 5 milioane de dolari, a dezvăluit oierul.

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Puiu
|
06. 30, 2021. Wednesday 12:02
Situatia e generala in ceea ce priveste sectorul legumicol, micul fermier a ajuns bataia de joc a pietarilor, acolo unde el are acces sa vanda productia. Guvernantii in loc sa ne mai minta cu subventii, mai bine ar crea parghii ca micul fermier sa-si vanda marfa, ca exemplu: accesul in supermarket, limitarea importurilor necontrolate de legume, crearea de piete ocazionale doar pentru producatori, etc.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

De ce MEWI eVerde?

De ce MEWI eVerde?

'MEWI eVerde', este noul slogan pe care importatorul exclusiv al mărcilor FENDT şi Horsch pe piaţa românească l-a adoptat anul acesta, încercând astfel să-şi afirme identitatea şi ambiţiile privind aderarea la principiile agriculturii sustenabile. Interviu cu Leontin Coca, directorul de vânzări al companiei MEWI.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii