Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Un tânăr crescător de vaci a bătut pe la toate ușile pentru un petec de pășune! I-au dat dreptate, dar nu și pășune!

Publicat: 07 iulie 2022 - 09:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Dan Petru este un tânăr crescător de vaci din comuna Remetea, județul Bihor. În ciuda declarațiilor politice pompoase care au în centru sprijinirea tinerilor fermieri, încurajarea lor să rămână în agricultură, lansarea de noi ajutoare pentru ei, tânărul crescător nu a reușit să obțină de la primăria comunei un petec de pășune. A bătut pe la toate ușile, de la Prefectură la Ministerul Agriculturii. Ironic, toți i-au dat dreptate, dar nu și pășune. Tânărul crescător a trimis o scrisoare către Agroinfo. 

"Sunt crescător de animale în Comuna Remetea și dețin un nr de 55 bovine Limousine și în ultimii ani am cerere la primăria Comunei Remetea pentru a obține pășune, asa cum sunt îndreptățit de OUG 34/2013, cerere care mi-a fost ignorată si la care nu am primit nici un răspuns până-n prezent. 

În completarea celor spuse, menționez faptul că, în urma adreselor înregistrate la Ministerul Agriculturi și la Prefectura Județului Bihor, atât Ministerul Agriculturii a comfirmat că sunt îndreptățit la pășune, cât și Prefectura mi-a precizat că hotărârea de Consiliu local al Comunei Remetea este ilegală și neconformă cu Codul administrativ. Vă scriu toate astea în speranța de a mă ajuta să îndrept aceste ilegalități și să obțin pășune pentru animalele mele aitfel voi fi obligat să renunț la activitatea mea si să vând vacile pe care le dețin," ne scrie tânărul crescător. 

Dan Petru ne-a mai spus că întreaga suprafața de pășune ar fi fost atribuită unei asociații a crescătorilor, unde ar fi cei din primărie, ei și familiile lor,  după cum se cam obișnuiește pe meleagurile noastre. 

"În susținerea celor afirmate, vă pot pune la dispoziție tabelele din ultimii ani cu persoanele care au asigurat încărcătura de animale la APIA pentru subventie, dar nu au fost înregistrate în Registrul asociațiilor și fundațiilor de pe lângă Judecatoria Beiuș, conform Ordonatei 27/2000. Mai mult, persoanele din asociația crescătorilor de animale din Remetea care au beneficiat de subvenție de la APIA sunt consilieri locali în comuna Remetea sau membri au familiilor acestora. Pentru a se asigura ca vor beneficia în exclusivitate de suprafața de pășune comunală pentru Asociatia Crescătorilor din comună, au atribuit prin hotărâre de Consiliu local, în întregime suprafața de pășune asociației, încălcînd astfel OUG 34/2013 și noul Cod administrativ care prevede ca în cazul concesionării unui bun al UAT -ului să se organizeze peocedura de licitare a pășunii,"  mai scrie tânărul crescător. 

Vizualizat: 3257 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

25 septembrie 2023 - 20:44

Guvernul a adoptat, luni, memorandumul pentru suplimentarea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pe luna septembrie 2023 pentru Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

25 septembrie 2023 - 18:48

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind "oprirea risipei bugetare", combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

25 septembrie 2023 - 17:55

Politica agricolă trebuie să devină atractivă din toate punctele de vedere pentru tineri, pentru că nu putem păstra zonele rurale populate și atractive dacă condițiile de trai diferă mult de zona urbană, a spus secretarul de stat Aurel Simion la conferința europeană Pâinea Păcii.

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

25 septembrie 2023 - 07:49

"Vom lansa în două săptămâni acest program cu o alocare de 600 milioane de euro," a anunțat ministrul agriculturii Florin Barbu, la sfârșitul săptămânii trecute, la Buzău.

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

25 septembrie 2023 - 06:59

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a efectuat vineri, 22 septembrie 2023, o vizită de lucru la două ferme de reproducție suine și o fermă de creștere a puilor de carne pe așternut permanent, din județul Buzău, beneficiare ale celor două programe de sprijin derulate de MADR pentru activitatea de reproducție în sectorul suin și sectorul creșterii păsărilor.

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

24 septembrie 2023 - 21:14

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu crescătorii de ovine la târgul Țurcana-Regina Munților, organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, condusă de oierul Dumitru Andreșoi.

Micii fermieri vor primi bani în plus!

Micii fermieri vor primi bani în plus!

24 septembrie 2023 - 20:30

Eurodeputatul Victor Negrescu a anunțat că petiția pentru micii fermieri și satele românești a fost aprobată de Parlamentul European.

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

24 septembrie 2023 - 18:55

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare (“checks by monitoring”) aplicat începând cu Campania 2023. APIA anunță totodată că plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal, aferente acestui an, începe la data de 16 octombrie 2023.

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

24 septembrie 2023 - 08:49

Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, cunoscut drept oierul cu turma cea mai mare din România, a declarat, într-un scurt interviu acordat lui Ovidiu Ghinea, Agro TV, că-și cumpără vapor pentru export de ovine și bovine vii. Prețul navei este 5 milioane de dolari, a dezvăluit oierul.

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

De ce MEWI eVerde?

De ce MEWI eVerde?

'MEWI eVerde', este noul slogan pe care importatorul exclusiv al mărcilor FENDT şi Horsch pe piaţa românească l-a adoptat anul acesta, încercând astfel să-şi afirme identitatea şi ambiţiile privind aderarea la principiile agriculturii sustenabile. Interviu cu Leontin Coca, directorul de vânzări al companiei MEWI.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii