Osvaldo Martinelli, un italian întreprinzător captivat de frumusețea satului Labașinț, a cumpărat toate terenurile intravilane de acolo și a creat un proiect imobiliar cu potențial turistic, dar în armonie cu natura.
Labaşinţ este o localitate din judeţul Arad, comuna Şistarovăţ, lângă Lipova. Este o poiană întinsă, între dealuri împădurite cu stejari şi fagi bătrâni, un loc, unde în vremurile sale bune satul număra 600 de suflete, iar acum mai are doar șapte și dintre aceștia străini de loc. Un antreprenor italian a pus ochii pe această comoară din inima naturii și a făcut un Rai pentru orășenii hotărâți să fugă de agitația urbană.
www.agrovillage.com
„Labașinț mi-a plăcut de prima dată, în 2007”, mărturisește dezvoltatorul italian Osvaldo Martinelli când se referă la satul arădean de unde a cumpărat toate terenurile intravilane disponibile, citat de puterea.ro. Antreprenorul italian a intuit încă de la prima sa vizită în zonă potențialul turistic intern și internațional al zonei. De aceea, el a achiziționat toate terenurile intravilane ale satului, un total de aproximativ 90 de hectare, inițiind în paralel dezvoltarea unui resort turistic de lux, destinat să atragă și să convingă potențiali cumpărători să investească în case eco-friendly în Labașinț. De unde în prezent satul are doar șapte locuitori, Martinelli își propune ca în următorii ani să mărească populația la câteva sute de locuitori.Și are toate șansele, mai ales că satul se află doar la 30 de minute de mers cu mașina față de Timișoara și de aeroportul internațional de acolo.
„Partea imobiliară cuprinde case de vacanță de la 50 de mp la 100 de mp și chiar mai mari. Eu cred, că în 4-5 ani, o să avem 200 de case și o sa fie 400-500 de persoane.”, a declarat italianul. Atât materialele, cât și tehnologia de construcție pentru locuințele eco, care sunt autonome energetic și cu emisii minime, provin direct din Italia. „Izolația e formată din 5 cm de ciment, 30 de cm de lemn, cu o cameră internă de aer, care ventilează complet pereții”, explică Martinelli.