KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

Publicat: 06 august 2020 - 14:40
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

Către Guvernul Ungariei,
În atenția domnului prim-ministru,

Mariș Romi, cetățean român, crescător de animale, vă rog respectuos să îmi spuneți dacă aș putea găsi o suprafață de pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. În România, mă zbat de mai bine de 2 ani să obțin pășune pentru aceste animale. Am cerut ajutor de la primărie până la președinte, însă fără succes. Unii nu-mi răspund, iar cei care răspund își aruncă responsabilitatea de la unii la alții. Deși sunt unele pășuni goale de ani întregi, primăria preferă să le dea celor care nu au animale, pentru subvenții, a scris oierul din Orăștie, în scrisoarea adresată prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban.scrisoare-maris-maghiara_bscrisoare-maris-ungaria_b

Crescătorul a plătit la un notar public traducerea scrisorii în limba maghiară de către un traducător autorizat și a expediat-o pe adresa Guvernului Ungariei.

Romi Mariș are 1.300 de ovine și 85 de vaci. AGROINFO l-a susținut mereu, îl susține în continuare, în toate demersurile pe care le-a făcut pentru obținerea unui petec de pășune. Suntem mereu alături de toți fermierii, de la cel mai mic până la cel mare. 

Pentru oi, primăria din Orăștie i-a închiriat 78 de hectare. Pentru vaci, nimic! Deși crescătorul, la momentul încheierii contractului de închiriere, avea și vaci. De atunci, Romi Mariș bate întruna la ușa primăriei Orăștie pentru un petec de pășune. Răspunsul este invariabil același: nu mai este liberă nicio palmă de pășune. Crescătorul nu are de unde să cumpere pășune în zonă, dar nici nu are de unde să închirieze. Primăria Orăștie a concesionat toate suprafețele de pășune, inclusiv cele din munte, situate la altitudine mare. Oierul ne spune că pe pajiștile din munte, deși închiriate, nu merge niciun crescător să-și pășuneze animalele. Cu toate astea, cei care le-au închiriat nu renunță la suprafețe sau la o parte din ele, dar nici nu-i permit ciobanului să-și ducă acolo vacile. Eu urc cu vacile și-n munte, dar am fost amenințat cu amenda. Mai bine să stea pășunile goale?! Ne spune cu amărăciune oierul din Hunedoara.

După expedierea scrisorii către șeful Guvernului Ungariei, crescătorul de ovine a fost căutat de un membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

O doamnă de acolo, de la Camera Deputaților, mi-a spus să trimit un memoriu la ei, la Comisia pentru agricultură, că mă vor ajuta. M-a rugat să nu mă duc în Ungaria, să nu trec granița cu vacile.

Încet, dar sigur, mă duc cu vacile spre graniță. Ce să fac aici?! Mi-am  dus vacile la peste 150 de kilometri ca să am unde să le pășunez. Chiar nimeni nu poate găsi o soluție.

Am văzut că-n ultima săptămână, un crescător de animale a intrat în greva foamei, altul și-a dus vacile în fața primăriei. Tot pentru pășune. Ar trebui să ne unim toți și să se schimbe odată legea pășunilor, să nu mai ajungă pășunile la cei fără animale, a declarat Romi Mariș pentru AGROINFO.

Crescătorul de animale din Orăștie a trimis și un memoriu la Camera Deputaților, Comisia pentru agricultură, așa cum a fost sfătuit. Mari speranțe nu are, dar nici nu vrea să renunțe la vacile lui și nu vrea să abandoneze lupta pentru pășune. memoriu-maris-parlament_b

Dacă în România nu este sprijinit să nu renunțe la cele 85 de vaci, el cere ajutorul conducerii Ungariei și este hotărât să se mute acolo cu fermă cu tot.


 

 

Vizualizat: 5969 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

OIER: AM CERUT PĂȘUNE PRIMĂRIEI pentru 80 DE VACI ȘI PRIMĂRIA MI-A ZIS SĂ DAU VACILE LA ABATOR!

OIER: AM CERUT PĂȘUNE PRIMĂRIEI pentru 80 DE VACI ȘI PRIMĂRIA MI-A ZIS SĂ DAU VACILE LA ABATOR!

VOCEA FERMIERULUI! Crescătorul de animale Romi Mariș din Orăștie, județul Hunedoara, care luptă de mai mult timp să obțină pășune pentru cele 80 de vaci, a cerut a nu știu câta oară ajutorul primăriei, iar primăria i-a spus să-și cumpere pășune sau să-și dea vacile la abator. Romi Mariș are 1.200 de ovine și 80 de vaci.

A STRĂBĂTUT ȘAPTE ZILE MUNȚII CU CIREADA PÂNĂ A GĂSIT PĂȘUNE PENTRU VACI!

A STRĂBĂTUT ȘAPTE ZILE MUNȚII CU CIREADA PÂNĂ A GĂSIT PĂȘUNE PENTRU VACI!

CĂLĂTORIE DE ȘAPTE ZILE PRIN MUNȚI. Crescătorul de animale Romi Mariș din Orăștie, județul Hunedoara, a făcut o călătorie de șapte zile prin Munții Apuseni până a ajuns la o pășune cu vacile lui. Fermierul ne-a povestit că a mers alături de cireada de peste 80 de vaci și juninci, într-o expediție unică prin munți. A fost forțat să facă acest lucru, în Munții Orăștiei, deși pășunile de la altitudine mare nu sunt folosite, nu i se dă voie să-și pășuneze vacile acolo.

Alte articole in aceasta categorie

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

30 noiembrie 2021 - 09:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii că termenul limită pentru plata unor subvenții APIA pe hectar este 31 decembrie 2021. Până la această dată, fermierii care au solicitat aceste scheme de plată trebuie să depună la APIA actele doveditoare.

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2021 - 08:17

"Am suplimentat cu 200 milioane lei bugetul pentru subvenții, astfel încât sumele necesare sprijinului pentru motorină și pentru susținerea sectorului de ameliorare în zootehnie să fie asigurate", a anunțat ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu. 

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

30 noiembrie 2021 - 07:43

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, odată cu formarea noului Guvern s-a stabilit efectuarea mai multor vizite în teren pentru a afla cu exactitate nevoile din sectoarele de agricultură pe care România le are, dar mai ales pentru a fi conectați cu realitățile din teren. Șeful MADR a anunțat reluarea unui ajutor de care au beneficiat în anii trecuți fermierii români. 

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

30 noiembrie 2021 - 07:26

Ministerul Agriculturii a publicat pe 23 noiembrie 2021, în setul de acte ale Planului Național Strategic, tipurile de intervenții din sectorul apicol pentru perioada 2023-2027. Pentru ajutoarele din apicultură este alocat plafonul total de 28.742.348,7 euro.

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

29 noiembrie 2021 - 18:23

"Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor și agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc", a declarat astăzi premierul Nicolae Ionel Ciucă, după ce a făcut o vizită într-o fermă de păsări. 

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

29 noiembrie 2021 - 16:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a comunicat astăzi, 29 noiembrie 2021, că a transferat către conturile crescătorilor de ovine/caprine suma totală de 45.204.154,53 euro, reprezentînd plata avansului la sprijinul cuplat zootehnic achitat pentru speciile ovine și caprine, pentru acest an.

OFICIAL APIA ASTĂZI: Banii transferați în conturile crescătorilor de oi și capre!

OFICIAL APIA ASTĂZI: Banii transferați în conturile crescătorilor de oi și capre!

29 noiembrie 2021 - 13:35

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 29 noiembrie 2021, că a transferat către conturile crescătorilor de oi și/sau capre suma de 45,20 milioane de euro.

Comunicat APIA de ASTĂZI!

Comunicat APIA de ASTĂZI!

29 noiembrie 2021 - 13:17

Final de Campanie a plăților în avans pentru anul de cerere 2021! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2021. Din 2 decembrie 2021, APIA demarează plățile finale!

Rasa de câini crescută de un cioban, considerată cea mai eficientă pentru paza stânelor de oi!

Rasa de câini crescută de un cioban, considerată cea mai eficientă pentru paza stânelor de oi!

29 noiembrie 2021 - 09:06

„Câinele ciobănesc caucazian este un câine de munte, puternic, catalogat drept cea mai eficientă rasă pentru pază și apărare. Acesta are o neîncredere față de străini, de aceea este destul de greu pentru început să te apropii de un astfel de câine. În schimb, dacă devii stăpânul lui și îi câștigi încrederea, devine cel mai ascultător și docil prieten”, spune oierul Ion Leuntean, din Căușeni, Republica Moldova.

Date meteo de ASTĂZI: Lapoviță și ninsoare în această săptămână!

Date meteo de ASTĂZI: Lapoviță și ninsoare în această săptămână!

29 noiembrie 2021 - 08:24

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, mai exact aproape întreaga lună decembrie.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
(❁´◡`❁)
|
09. 14, 2020. Monday 23:26
da Ungaria e plina de pasuni (alpine), rau e sa fii si idiot
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

La zece minute de mers pe jos de Castelul Bran, am descoprit o fermă ultramodernă, în care aproape toată treaba o fac roboţii DeLaval. Automatizarea a fost singura soluţie ca să nu renunţe la vacile de lapte, ne-a spus tănărul fermier Vlad Enescu.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Chelner...

Chelner...
Chelner ai picioare de broască? Detalii