Adama
Agreena
AGRICOVER

TU DECIZI a făcut senzaţie la Agraria. Fermierii le-ar da numai BULINE NEGRE!

Publicat: 20 mai 2016 - 12:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Printre cei care s-au oprit la standul revistei Ferma de la Agraria pentru a-şi spune opinia în legătură cu cei care au condus destinele agriculturii româneşti în ultimii 16 ani s-a numărat şi Ioan Cristolovean care, într-un fel, împărtăşeşte opiniile celorlalţi colegi de breaslă. 

Remeş a fost cel mai bun ministru, care s-a ţinut de cuvânt şi a ştiut ce înseamnă agricultura, iar Daniel Constantin numai a încurcat”, este de părere fermierul braşovean, care are în exploatare 200 de vaci de lapte în Stupini. Cât despre actualul ministru Achim Irimescu, el consideră că nu-şi merită poziţia, taxând astfel „declaraţiile iresponsabile în contextul scandalului brânzei infestate cu E.Coli”. „Trebuia să-şi dea demisia, indiferent cine l-a informat”, este concluzia sa.

Pentru Nicolae Pascu, crescător de vaci din Ormeniş, judeţul Mureş, cel mai bun ministru a fost Ilie Sârbu, care a prins două mandate la Agricultură. „Datorită lui am primit 800 de lei subvenţie pe juninca gestantă, pentru că aveam certificat de origine pe rasa Brună”, şi-a motivat acesta opţiunea. După acel episod, spune el, agricultura românească a avut numai de suferit. „Am făcut un calcul economic. Mi-am propus ca în 2016 să deţin un efectiv de 90-120 de vaci cu lapte, iar la un preţ de 1,4 lei litrul la poarta fermei în mod normal nu mai trebuia să depind de subvenţii. Iar acum constat că am coborât la preţul din 2010, respectiv la un leu şi 10 bani. Tot planul meu s-a năruit peste noapte. Deşi mă gândeam că e imposibil să mai scadă piaţa. Menţionez faptul că în ultimii doi ani am investit peste 6.000 de euro în material seminal sexat”, ne-a explicat fermierul, declarând totuşi că are încredere că actualul ministru, Achim Irimescu, va redresa situaţia.

FERMA-BULINE-AGRARIA-2016_b

În schimb, Mihai Roşu este un tânăr fermier care s-a declarat total dezamăgit de actualul ministru, căruia nu a ezitat să-i acorde bulina neagră. „Utilizez 10 hectare pentru care am primit 1.700 de lei ca subvenţie şi nu mă ajută aproape cu nimic. Pe de altă parte, nu am primit banii pentru motorină. Sunt total dezamăgit de noul sistem”, spune el, acordându-i bulina albă lui Daniel Constantin, pentru că „a făcut totuşi ceva pentru tinerii fermieri”.
La rândul ei, Angela Schaefer ne-a mărturisit că le-ar acorda tuturor câte o bulină neagră, pentru că nicicare dintre ei nu a fost mai breaz. „Ar trebui să se facă ceva ca să rămână tinerii în ţară”, susţine ea.

Citeşte mai multe opinii în revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2016!

Vizualizat: 1168 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

12 iulie 2024 - 09:16

Fermierii ale căror produse sunt conforme au posibilitatea de a afișa rezultatele analizelor la punctele de vânzare, dovedind astfel calitatea produselor românești.

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

12 iulie 2024 - 06:55

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 03 – 10.07.2024, a efectuat plăți în suma totală de 80.864.046,51 lei (16.302.986,34 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

11 iulie 2024 - 17:01

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat astăzi Lista proiectelor depuse aferente submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, P4.1.1 „Achiziții simple de utilaje agricole la nivelul fermei (vegetal)”, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, etapa 1, sesiunea 01/ 2024.

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

11 iulie 2024 - 16:22

În ședința de Guvern din 11 iulie 2024 a fost aprobat Memorandumul cu tema „Suplimentarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament aprobate pe luna iulie 2024 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, în baza prevederilor OUG34/2023.

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

11 iulie 2024 - 15:10

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 660 din 10 iulie 2024 a fost publicat Ordinul nr. 278/2024 pentru aprobarea sistemului de sancțiuni aplicabil intervențiilor și ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, aferente cererilor de plată începând cu anul de cerere 2024.

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

11 iulie 2024 - 09:06

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că situația în ceea ce privește urșii a fost scăpată de sub control în România, numărul estimativ al animalelor depășind 8.000.

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

11 iulie 2024 - 08:18

Tinerii fermieri până-n 40 de ani beneficiază de Sprijinul complementar pentru venit (CIS YF), o subvenție pe hectar, în plus față de ceilalți fermieri. Subvenția APIA le este garantată tinerilor fermieri timp de 5 ani. Cum se calculează perioada de plată APIA și ce schimbări au survenit în acest an?

Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice

Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice

10 iulie 2024 - 18:51

În perioada 08-10 iulie 2024, Rețeaua Rurală Națională a organizat Seminarul Adhoc cu tema „Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice în contextul Planului Strategic’’. Evenimentul a reunit reprezentanți ai asociațiilor profesionale din agricultura ecologică, retaileri, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, Consiliul Concurenței și operatori din agricultura ecologică.

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

10 iulie 2024 - 18:14

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 271/112/2024 pentru modificarea anexei nr. 4 la Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin OMADR şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020.

Oficial ASTĂZI! Registrul Agricol, modificare titlu de proprietate teren!

Oficial ASTĂZI! Registrul Agricol, modificare titlu de proprietate teren!

10 iulie 2024 - 15:51

MADR a publicat în transparență decizională Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind registrul agricol pentru perioada 2025-2029.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Neîntelegere

Neîntelegere
Aseara, nevasta-mea a lasat un biletel pe frigider: Detalii