Adama
Agreena
AGRICOVER

Transport de 15.000 de oi și 2.500 de vite ajuns cu 3 luni întârziere în Israel!

Publicat: 09 aprilie 2024 - 19:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Oile și vacile au fost încărcate în ianuarie pe o navă și au ajuns abia acum, în aprilie, în portul Haifa din Israel, după trei luni petrecute în tranzit din Australia, fiind deviate și întârziate din cauza atacurilor Houthi asupra transportului maritim din Marea Roșie. Un episod rușinos în istoria exportului de animale vii, așa l-au calificat organizațiile pentru drepturile animalelor. Zeci de animale au murit din pricina întârzierii. 

Calvarul îndelungat pentru animale, marcat de săptămâni lungi de căldură înăbușitoare în largul coastei australiene și o călătorie redirecționată în jurul „perfidului” Cap al Bunei Speranțe, a stârnit indignare în rândul grupărilor pentru drepturile animalelor din Australia și Israel, scrie The Jewish Chronicle.

oi vaci australia_b

Societatea Regală Australiană pentru Prevenirea cruzimii față de animale (RSPCA) l-a numit „unul dintre cele mai rușinoase episoade din istoria exporturilor în direct din Australia”.

Comandată de compania israeliană de carne Bassem Dabbah Shipping, nava MV Bahijah a plecat din portul Fremantle din Australia de Vest pe 5 ianuarie, transportând 15.000 de oi și 2.500 de vite. Nouă zile mai târziu, nava a fost nevoită să-și redirecționeze călătoria pentru a evita strâmtoarea Bab al-Mandab, unde rebelii Houthi au lansat numeroase atacuri asupra navelor comerciale ca „răzbunare” pentru războiul din Gaza.

Pe 20 ianuarie, departamentul australian pentru agricultură și pescuit a declarat că nava a primit ordin să se întoarcă în Australia „din cauza înrăutățirii situației de securitate” din Marea Roșie. Cu toate acestea, nu li s-a permis descărcarea animalelor de pe navă înapoi la portul Fremantle din cauza reglementărilor stricte de biosecuritate ale Australiei, ceea ce înseamnă că animalele au petrecut câteva săptămâni prizoniere pe nava staționară la o căldură de aproape 40 de grade.

australia doi_b

Nu au existat informații imediate despre starea animalelor la sosirea în Israel, dar ofițerul șef veterinar Beth Cookson a confirmat în februarie că zeci de animale au murit în prima etapă a călătoriei.

În ciuda reglementărilor locale de carantină, pe 14 februarie, animalele au fost descărcate pe fondul îngrijorărilor pentru soarta lor în timpul valului de căldură intens.

Aproximativ 13.700 de oi și 550 de bovine au fost apoi reîncărcate pe vas și au pornit din nou pe 3 martie, în ciuda deciziei inițiale australiene de a anula transportul.

Nava a făcut apoi călătoria în jurul Capului Bunei Speranțe, acostând în portul spaniol Las Palmas pe 28 martie, înainte de a se îndrepta spre Israel.

Rebecca Tapp, purtătorul de cuvânt al grupului australian de drepturi Stop Live Exports, a declarat duminică, 7 aprilie 2024: „Nu se poate avea încredere în exportatori că fac ceea ce trebuie. În loc să pună capăt suferinței animalelor după prima călătorie eșuată, au ales să le reexporte din nou, în cea mai lungă călătorie aprobată din istoria exporturilor.

„Au respins cererile comunității australiene revoltate care s-au adunat pentru ca ei să acorde prioritate bunăstării animalelor decât profitului. Ei au ignorat apelurile a 12 organizații importante pentru protecția animalelor de a suspenda în mod voluntar alte transporturi către Marea Roșie, în timp ce riscul atacurilor Houthi continuă.”

Tapp a spus că „Fiecare aspect al exportului cu animale vii este crud și inuman” și „nereparabil”.

Dr. Suzie Fowler, directorul RSPCA Australia, a adăugat: „Comerțul cu animale vii are o istorie lungă și rușinoasă de suferință extremă a animalelor, totuși saga MV Bahijah a adus ororile industriei de export de oi vii în curtea Australiei”.

 

 

Vizualizat: 1757 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Mesaj șef APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Mesaj șef APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

19 mai 2024 - 06:20

Foarte important pentru toți fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze anul acesta de subvențiile APIA pe hectar și cap animal. Mesajul este transmis de directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Șef APIA: Plata ANT cap animal, banii efectiv în conturile crescătorilor!

Șef APIA: Plata ANT cap animal, banii efectiv în conturile crescătorilor!

19 mai 2024 - 05:45

Crescătorii de vaci, oi/capre care încă așteaptă ajutoarele naționale tranzitorii aferente anului de cerere 2023 sunt anunțați că banii vor intra efectiv în conturi în zilele următoare. Anunțul a fost făcut de directorul executiv Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

17 mai 2024 - 11:56

Antraxul este o boală bacteriană contagioasă, cu potențial letal atât pentru animalele domestice, cât și pentru oamen, și reprezintă o amenințare serioasă în cadrul fermelor de creștere a bovinelor. Recunoașterea rapidă a simptomelor este esențială pentru intervenție și prevenirea răspândirii bolii.

Veste bună pentru micii fermieri, crescători de animale!

Veste bună pentru micii fermieri, crescători de animale!

16 mai 2024 - 18:41

Micii fermieri, crescători de animale au o soluție bună la îndemână pentru a-și vinde produsele din ferme, automatele. Cu această idee vine un fermier din județul Bihor, Jaroslav Zetocha.

Urgent! Se dau 200 euro/ha, termen limită 20 mai!

Urgent! Se dau 200 euro/ha, termen limită 20 mai!

16 mai 2024 - 16:08

Depuneți urgent cererile! Ajutorul de minimis pentru cartofi, în cuantum de 200 euro/ha, are termen limită 20 mai 2024, anunță Direcția pentru Agricultură Caraș Severin.

APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Sumă mai mare la plata subvenției APIA!

APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Sumă mai mare la plata subvenției APIA!

16 mai 2024 - 14:32

În ședința de Guvern din data de 16 mai 2024 s-a aprobat Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Decizie președinte Iohannis: Bani împărțiți fermierilor, crescătorilor animale!

Decizie președinte Iohannis: Bani împărțiți fermierilor, crescătorilor animale!

16 mai 2024 - 07:50

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de promulgare a legilor care stabilesc instituirea unor scheme de ajutor pentru fermieri şi agricultori, în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, subvenţiile totale fiind de aproape 400 de milioane de euro, conform Agerpres.

Mesaj APIA fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA fermieri, crescători animale!

15 mai 2024 - 20:26

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani reamintește fermierilor că termenul limită până la care pot depune Cererea de Plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024 este data de 07 iunie 2024.

Proiect hotărâre de Guvern în consultare pe site-ul MADR!

Proiect hotărâre de Guvern în consultare pe site-ul MADR!

15 mai 2024 - 20:03

MADR a publicat în transparență decizonală Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.

Ministrul Barbu ASTĂZI: Imediat APIA dă drumul plăților pe hectar și pe animale!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Imediat APIA dă drumul plăților pe hectar și pe animale!

15 mai 2024 - 16:49

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, anunță astăzi că încep plățile pentru fermieri, crescători de animale, așa-numitul ajutor Ucraina, achitat prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

OROS susține inovația în agricultură!

OROS susține inovația în agricultură!

Headerele Oros pentru orice cultură, densitate şi genetică! Compania Soytek, reprezentant exclusiv în România al companiei americane Stine promovează un concept nou în cultura porumbului: un porumb de talie mică, semănat la o densitate mai mare şi în rânduri mai dese. Pentru a evidenţia beneficiile semănatului la densităţi mari cu genetică Stine, Soytek a înfiinţat mai multe platformele de dezvoltare în 2023 şi a achiziţionat un header Oros pentru porumb cu distanţa de 50cm între rânduri.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Beţie

Beţie
Azi dimineaţă m-a trezit nevastă-mea: Detalii