Adama
Agreena
AGRICOVER

Top 16 rase de vaci de carne!

Publicat: 19 iunie 2023 - 14:35
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Rasele de bovine reprezintă o parte importantă a industriei agricole, având o influență semnificativă asupra producției de carne și lapte la nivel mondial. Fiecare rasă este caracterizată de anumite trăsături unice, care pot include dimensiuni și greutăți variate, temperamente diferite, rezistență la boli și capacitatea de adaptare la pășunatul pe terenuri accidentate sau aride. Asociația Aberdeen Angus România a făcut un top al raselor de carne

Din acest motiv, este esențial să cunoști aceste diferențe pentru a putea alege cea mai potrivită rasă de bovine pentru curtea sau ferma ta.

Aberdeen Angus

Aberdeen Angus este una dintre cele mai cunoscute rase de bovine din lume, cu origini în regiunea Aberdeen din Scoția. Această rasă se remarcă prin caracteristicile sale distincte și deosebite.

taur-licitatie-angus-2022_b

Dimensiunile și greutatea bovinelor variază între 500 și 900 de kilograme. Acestea au o constituție solidă, cu o talie medie și mușchi bine dezvoltați. Un aspect specific al rasei este lipsa coarnelor, ceea ce le face mai ușor de manipulat și mai sigure în timpul manevrării.

Aberdeen Angus este cunoscută pentru temperamentul său calm și docil. Aceste animale sunt adesea considerate blânde și ușor de manevrat, fapt care facilitează atât creșterea în ferme, cât și lucrul cu ele în diverse medii și condiții. Adaptabilitatea lor la diferite regiuni și climate face ca această rasă să fie apreciată și utilizată pe scară largă în întreaga lume.

De asemenea, Aberdeen Angus este renumită și pentru calitatea superioară a cărnii sale. Carnea acestor taurine este recunoscută pentru gustul său suculent, textura fină și marmorarea caracteristică.

Normande

Aceasta rasă este originară din Normandia, o regiune situată în nord-vestul Franței. Normande este o rasă de talie medie, cu o greutate adultă a animalelor situată între 600 și 900 de kilograme. Acestea au o constituție solidă, cu o musculatură bine dezvoltată. În general, masculii sunt mai mari și mai masivi decât femelele.

Temperamentul bovinelor Normande este considerat blând. Aceste animale sunt cunoscute pentru natura lor prietenoasă și calmă, ceea ce le face ușor de manevrat și gestionat în ferme. Ele se adaptează bine la mediile diferite, fiind capabile să facă față atât climatului temperat cât și celor mai aspre condiții.

O caracteristică specială a Normandelor este calitatea laptelui lor. Această rasă este recunoscută pentru producția sa ridicată de lapte cu conținut ridicat de grăsime și proteină. Laptele acestor bovine este apreciat în special în producția de brânzeturi și produse lactate de înaltă calitate.

Gascon

Rasa Gascon este originară din regiunea Gascogne din sud-vestul Franței. Aceste bovine au o serie de caracteristici remarcabile. Taurinele din această rasă sunt de dimensiuni mari, cu greutate adultă variind între 700 și 1.000 de kilograme. Animalele au o constituție robustă, cu o statură înaltă și picioare solide. Acestea au o piele groasă și o blană densă, care le protejează de condițiile meteorologice aspre.

Ele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se adapta la diferite medii și condiții de creștere. Aceste animale pot fi crescute cu succes în zone cu climat variabil, inclusiv în regiuni montane sau cu vegetație mai puțin bogată.

O caracteristică specială a rasei este calitatea superioară a cărnii. Carnea lor este apreciată pentru textura sa fină, gustul bogat și marmorarea caracteristică. Acest fapt face ca Gascon să fie o rasă populară în industria de carne de înaltă calitate și în restaurantele de top.

Aubrac

Rasa Aubrac este originară din regiunea Aubrac din centrul Franței. Acest tip de bovine se caracterizează printr-o dimensiune medie, cu o greutate adultă a animalelor variind între 600 și 900 de kilograme. Ele au un aspect robust, cu o structură osoasă puternică și mușchi bine dezvoltați. Aubrac este cunoscută pentru culoarea lor distinctivă, în general roșcată sau gri închis.

vaci-aubrac-doi_b

Aceste animale sunt, în general, prietenoase și ușor de manevrat, ceea ce facilitează lucrul cu ele în ferme și interacțiunea cu oamenii.

O caracteristică specială a rasei Aubrac este rezistența lor excelentă și adaptabilitatea la climatul aspru. Ele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a face față temperaturilor extreme și pentru rezistența la boli și paraziți.

Blonde d Aquitaine

Rasa Blonde d’Aquitaine este originară din regiunea Aquitaine din Franța. Acest tip de bovine sunt unele de talie mare, cu dimensiuni impresionante și o greutate adultă variind între 800 și 1.200 de kilograme.

rasa-blonde_b

Acestea sunt adesea descrise ca fiind prietenoase și ușor de manevrat. Cu toate acestea, comportamentul individual poate varia în funcție de experiențele și mediul în care sunt crescute.

Ele se adaptează bine la diferite tipuri de medii și condiții de creștere. Aceste animale pot fi crescute atât în pășuni, cât și în sistemul de stabulație, fiind capabile să valorifice diferite resurse de hrană.

O caracteristică specială a rasei Blonde d’Aquitaine este potențialul lor de producție de carne. Carnea acestor bovine este apreciată pentru calitatea sa superioară, fiind considerată suculentă, marmorată și cu un conținut scăzut de grăsimi.

De asemenea, Blonde d’Aquitaine se remarcă prin eficiența lor în conversia hranei în carne. Aceste animale au o rată de creștere rapidă și un randament ridicat în producția de carne, ceea ce le face atractive pentru fermierii care doresc să obțină câștiguri economice semnificative.

Salers

Rasa Salers este originară din regiunea Salers din Franța. Acest tip de bovine sunt unele de talie medie spre mare, cu dimensiuni impresionante și greutate adultă variind între 600 și 900 de kilograme. Aceste animale au un trunchi compact, picioare puternice și o musculatură bine dezvoltată.

rasa-salers_b

Temperamentul rasei Salers este adesea descris ca fiind curajos, independent și alert. Aceste bovine sunt cunoscute pentru atitudinea lor viguroasă și pentru faptul că sunt în stare să se adapteze la medii dificile. Cu toate acestea, ele pot fi și docile și blânde în prezența oamenilor, mai ales dacă sunt integrate corespunzător de la o vârstă fragedă în cireadă.

Aceste animale au fost crescute în zone montane și au dezvoltat abilități de a se hrăni cu vegetație mai aspră. Ele se descurcă bine în regiuni cu climă variabilă și în zone cu resurse de hrană limitate.

O caracteristică specială a rasei Salers este culoarea lor distinctivă. Aceste bovine au blană de culoare roșcată sau neagră, iar membrii acestei rase sunt cunoscuți pentru culoarea lor intensă și uniformă.

De asemenea, Salers se remarcă prin producția lor de carne de calitate superioară. Carnea acestor animale este apreciată pentru textura sa fină, gustul bogat și marmorarea caracteristică. Aceste aspecte fac ca carnea de Salers să fie foarte solicitată în industria alimentară.

Bălțată Românească

Rasa Bălțată Românească este originară din România. Acest tip de bovine sunt unele de talie medie, cu dimensiuni variind în funcție de linia de selecție. Greutatea adultă a animalelor poate varia între 400 și 700 de kilograme. Acestea au un trunchi compact și musculos, cu o structură osoasă solidă.

Baltata-romaneasca-la-Agromalim-2012_b

Adaptabilitatea rasei Bălțată Românească este remarcabilă. Aceste animale se adaptează cu succes la diferite condiții de mediu. Ele pot fi crescute în zone cu vegetație variată și se hrănesc atât cu iarbă proaspătă, cât și cu furaje uscate.

O caracteristică specială a rasei este blana lor distinctivă. Aceste bovine au blană bălțată, cu pete de culoare închisă pe un fond deschis. Această caracteristică le conferă un aspect atrăgător și deosebit.

De asemenea, Bălțata Românească este cunoscută pentru producția de lapte de calitate.

Montbeliarde

Rasa Montbéliarde este originară din regiunea Montbéliard din Franța.Acest tip de bovine sunt unele de talie medie spre mare, cu dimensiuni impresionante și greutate adultă variind între 600 și 900 de kilograme. Aceste animale au un trunchi robust, cu o musculatură bine dezvoltată și picioare solide.

rasa-montbeliarde_b

Aceste animale se adaptează cu ușurință la diferite medii și condiții de creștere. Ele sunt crescute în diverse regiuni, inclusiv în zone montane și în regiuni cu climat variat.

Aceste bovine sunt valorificate în principal pentru producția de lapte, fiind cunoscute pentru calitatea și cantitatea ridicată a acestui produs. Laptele lor are un conținut ridicat de grăsimi și proteine, fiind utilizat pentru producerea brânzeturilor și a altor produse lactate.

De asemenea, Montbéliarde se remarcă prin rezistența lor la boli și la condiții de mediu dificile. Aceste animale se adaptează ușor la pășunat pe terenuri accidentate și la climă riguroasă, fapt care le face potrivite pentru creșterea în diverse regiuni geografice.

Limousine

Rasa Limousine este originară din regiunea Limousin din Franța. Acest tip de bovine sunt unele de talie mare, cu dimensiuni impresionante și greutate adultă variind între 600 și 1.000 de kilograme.

rasa-limousine_b

Temperamentul rasei Limousine este în general calm și docil. Aceste bovine sunt cunoscute pentru comportamentul lor prietenos și blând. Ele sunt ușor de manevrat și se adaptează bine la interacțiunea cu oamenii.

O caracteristică specială a rasei Limousine este eficiența lor în producția de carne. Carnea acestor bovine este recunoscută pentru calitatea sa superioară, având un gust bogat, o textură fină și o marmorare caracteristică. De asemenea, au un randament ridicat în conversia hranei în carne, ceea ce le face atractive pentru industria de carne de înaltă calitate.

Blue Belgian

Rasa Blue Belgian este originară din Belgia. Acest tip de bovine sunt unele de talie mare, recunoscute în special pentru dezvoltarea lor musculară extraordinară. Greutatea adultă a acestora poate varia între 700 și 1.000 de kilograme.

rasa-blue-belgian_b

Aceste animale se pot adapta la diferite tipuri de medii și condiții de creștere, însă unele linii de selecție pot fi mai sensibile la anumite probleme de sănătate, precum problemele la nivelul picioarelor și al articulațiilor.

Caracteristica specială a rasei Blue Belgian este reprezentată de dezvoltarea lor musculară excepțională, datorată mutației genetice numite hipertrofie musculară dublă. Aceasta determină o creștere accelerată a masei musculare și o reducere a țesutului adipos.

Astfel, acestea produc o carne cu un conținut scăzut de grăsimi, care este apreciată în industria de carne de înaltă calitate.

De asemenea, este important de menționat că dezvoltarea musculară excesivă poate afecta nașterea și poate necesita asistență suplimentară în timpul fătării.

Simmental

Rasa Simmental este originară din Elveția. Acest tip de bovine sunt unele de talie mare, cu dimensiuni impresionante și greutate adultă variind între 600 și 1.200 de kilograme. Aceste animale au un trunchi solid, musculos și bine proporționat, cu o structură osoasă puternică.

baltata-tip-simmental_b

Bovinele se adaptează bine la diferite medii și condiții de creștere. Ele sunt crescute în diverse regiuni, inclusiv în zone montane și în regiuni cu climat variat.

O caracteristică specială a rasei Simmental este producția lor polivalentă. Aceste bovine sunt valorificate atât pentru carne, cât și pentru lapte. Carnea lor este apreciată pentru calitatea sa, având un gust bogat și o textură fină, iar laptele lor are un conținut ridicat de grăsimi și proteine și este utilizat pentru producția de produse lactate.

De asemenea, Simmental este cunoscută și pentru fertilitatea sa ridicată și capacitatea bună de a se reproduce și a naște fără dificultăți.

Highlands

Rasa Highlands este originară din Scoția. Acest tip de bovine sunt unele de talie medie spre mare, cu o greutate adultă variind între 500 și 800 de kilograme. Aceste animale au un aspect distinctiv, cu coarne lungi și curbate și un strat dublu de blană densă, formată din păr aspru exterior și păr fin și izolant interior.

Aceste bovine sunt cunoscute pentru natura lor blândă și prietenoasă. Ele sunt adesea descrise ca fiind curioase, dar și rezervate în prezența străinilor.

Caracteristica specială a rasei este dată de stratul lor dublu de blană, care le protejează împotriva intemperiilor și le permite să supraviețuiască în medii aspre. Blana densă și izolantă le oferă rezistență la temperaturi scăzute și protecție împotriva insectelor și a razelor solare puternice.

Un alt aspect notabil al rasei Highlands este că au o rată scăzută de probleme de sănătate și sunt cunoscute pentru longevitatea lor. Ele sunt animale rustice și se hrănesc în principal cu vegetație de calitate slabă, fiind capabile să exploateze terenurile mai puțin fertile.

Gelbvieh

Rasa Gelbvieh este originară din Germania. Acest tip de bovine sunt unele de talie medie spre mare, cu dimensiuni și greutate variind în funcție de linia de selecție. În general, greutatea adultă variază între 600 și 900 de kilograme.

Aceste bovine sunt animale inteligente și curioase, care se acomodează bine la interacțiunea cu oamenii.

Caracteristica specială a rasei Gelbvieh este dată de randamentul lor ridicat în producția de carne de calitate. Carnea acestor bovine este apreciată pentru gustul său excelent, textura fină și marmorarea caracteristică. Gelbvieh are, de asemenea, o capacitate bună de conversie a hranei în carne, ceea ce le face atractive pentru industria de carne.

De asemenea, această rasă este cunoscută pentru fertilitatea sa ridicată și capacitatea sa bună de a se reproduce și a naște fără dificultăți. Acestea sunt animale sănătoase și rezistente, ceea ce le permite să se dezvolte în diverse medii și să aibă o durată de viață lungă.

Hereford

Rasa Hereford este originară din Anglia. Acest tip de bovine sunt unele de talie medie spre mare, cu dimensiuni și greutate adultă variind în funcție de linia de selecție și de regiune. În general, greutatea lor poate varia între 500 și 900 de kilograme. Aceste animale au un trunchi robust, cu o structură osoasă solidă și un corp musculos.

Rasa Hereford se caracterizează printr-un temperament docil și liniștit. Aceste bovine sunt recunoscute pentru natura lor prietenoasă și capacitatea de a fi manevrate ușor.

Bovinele pot fi crescute cu succes în diferite regiuni, inclusiv în zone cu climă variată și terenuri diferite. Ele se adaptează și se acomodează într-un mod eficient la aceste condiții.

Caracteristica specială a rasei Hereford este capacitatea lor excelentă de conversie a hranei în carne de calitate. Carnea acestor bovine este apreciată pentru savoarea sa excepțională, consistența suculentă și marmorarea distinctivă.

Piemontese

Rasa Piemontese este originară din regiunea Piemont din nordul Italiei. Acest tip de bovine sunt unele de talie medie spre mare, cu dimensiuni și greutate variind în funcție de linia de selecție și de regiune. În mod obișnuit, aceste taurine ating o greutate cuprinsă între 600 și 1000 de kilograme.

Rasa Piemontese se caracterizează printr-un temperament liniștit și prietenos. Aceste bovine sunt cunoscute pentru adaptabilitatea lor remarcabilă la diferite condiții de creștere și medii variate.

Aceste bovine sunt renumite pentru calitatea superioară a cărnii lor, care are un gust excelent și o textură suculentă, foarte apreciată în industria cărnii.

Un aspect notabil al rasei Piemontese este capacitatea lor de a avea randament de carcasă ridicat. Acest lucru înseamnă că animalele produc o cantitate mare de carne în raport cu greutatea lor totală, fapt care este avantajos din punct de vedere economic.

Romagnola
Rasa Romagnola este originară din regiunea Romagna din Italia. Acest tip de bovine sunt unele de talie mare, caracterizate de dimensiuni impresionante și o greutate considerabilă. Aceste animale pot atinge o greutate între 800 și 1200 de kilograme.

Bovinele au un temperament calm și docil, adaptându-se cu ușurință la diverse condiții și medii de creștere.

Caracteristica specială a rasei Romagnola este dată de calitatea excepțională a cărnii lor. Carnea bovinelor este apreciată pentru gustul său intens, foarte bogat și pentru textura sa fină și suculentă.

Întrebări și răspunsuri frecvente

Care este cea mai căutată rasă de vacă de carne?

Cea mai căutată rasă de vacă de carne poate varia în funcție de preferințele și cerințele pieței. Cu toate acestea, unele rase de vaci de carne populare și foarte căutate includ Angus, Hereford, Charolais, Limousin și Wagyu. Acestea sunt recunoscute pentru calitatea superioară a cărnii lor, textura și marmorarea caracteristică, precum și pentru caracteristicile lor de creștere și adaptabilitate.

Ce este special la rasa de vite Aberdeen Angus?

Rasa de vite Aberdeen Angus se remarcă prin calitatea superioară a cărnii sale, adaptabilitatea la diverse condiții climatice, eficiența în creștere, longevitatea și temperamentul lor docil.

Material realizat de Asociația Aberdeen Angus

Vizualizat: 8984 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

05 iunie 2024 - 17:39

Peste 44 milioane de euro au fost rambursate de către Comisia Europeană, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Suma reprezintă plățile directe pe hectar și cap animal achitate fermierilor, crescătorilor de animale pentru anul 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
danutrition
|
06. 20, 2023. Tuesday 12:55
oare cine a facut acest clasament? normanda, baltata germana si montbeliarde sunt in top 16 rase de carne????? e ca si cum ai scrie ca ferrari 296 GTB e in top basculante :)
corectati articolul.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată! Un interviu cu Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România pe zona de vest.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În autobuz

În autobuz
O taxatoare se apropie într-un autobuz de un tip: Detalii