Adama
Agreena
AGRICOVER

Suma pe cap vacă de lapte pe care o primesc crescătorii la avans subvenții APIA!

Publicat: 02 noiembrie 2023 - 07:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Avans la subvențiile APIA și pentru crescătorii de vaci de lapte. Mai exact, crescătorii încasează un procent de 70% din cuantumul pe cap de vacă de lapte stabilit pentru sprijinul cuplat pentru venit, pentru acest an, conform unui proiect de Ordin MADR, postat ieri pe site-ul ministerului.

Ordinul MADR stabilește cuantumul SCZ pe cap vacă de lapte, pentru plata avansului APIA, la suma de 338 euro/cap vacă lapte, cuantumul minim din Planul Național Strategic 2023-2027. Ministerul Agriculturii precizează în Referatul pentru aprobarea în regim de urgență a Ordinului că acest cuantum ar putea să crească la plățile regulare, efectuate după 1 decembrie, MADR păstrînd o rezervă.

vaci-lapte-munte_b

"După asigurarea respectării cel puțin a cuantumului minim planificat în PS PAC pentru toți beneficiarii sprijinului cuplat, se va proceda la analiza restului de alocare menținută acum ca și rezervă. Scopul analizei este acela de a suplimenta cuantumul unitar planificat propus, dar fără a depăși cuantumul maxim planificat, în cazul intervențiilor care vor înregistra sume disponibile," se arată în Referatul la Ordinul MADR.

Crescătorii de vaci de lapte încasează la avansul APIA 70% din cuantumul stabilit, adică din 338 euro/cap vacă lapte. Astfel, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură urmează să vireze în conturile lor, până-n data de 30 noiembrie 2023, suma de 236,6 euro/cap vacă de lapte. Crescătorii primesc plata în lei, Agroinfo a calculat avansul pe cap vacă de lapte la cursul valutar utilizat de APIA, de 4,9735 lei/euro, pentru plățile din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Așadar, crescătorii încasează în avans pentru o vacă eligibilă suma de 1.176,7301 lei/cap vacă de lapte.

Vizualizat: 14964 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor achiziție animale de reproducție! Subvenții egale pentru toți fermierii!

Ajutor achiziție animale de reproducție! Subvenții egale pentru toți fermierii!

13 mai 2024 - 21:24

Ajutoarele pentru zootehnie și vegetal solicitate astăzi de ministrul agriculturii Florin Barbu comisarului european pentru agricultură Janusz WOJCIECHOWSKI cu care s-a întâlnit la sediul Ministerului Agriculturii.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

13 mai 2024 - 17:04

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 13 mai - 5 iulie 2024 (inclusiv), beneficiarii Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” aferentă Măsurii 8, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, pot depune Cereri de plată aferente anului 2024 pentru solicitarea sprijinului aferent lucrărilor efectuate.

Bani APIA exclusiv pentru ferme mici de animale, gospodării!

Bani APIA exclusiv pentru ferme mici de animale, gospodării!

13 mai 2024 - 15:51

Micii crescători de animale care lucrează minim un hectar de teren arabil și maxim 10 hectare sau au pășune beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară denumită eco-schemă. Agroinfo vă ajută cu toate informațiile despre această eco-schemă, inclusiv exemple obținute de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Calendarul apicultorului în luna mai!

Calendarul apicultorului în luna mai!

13 mai 2024 - 07:47

Lucrări în stupină în această lună! Locul apicultorului în această lună este în stupină, rolul lui fiind, ca prin tot ceea ce face corect și la timp, să asigure desfășurarea nestânjenită a tuturor activităților din stupi, numai așa, finalul așteptat – miere multă și de calitate, se va înfăptui.

Când e mai bine să tundeți oile!

Când e mai bine să tundeți oile!

13 mai 2024 - 07:25

Cum se stabilește perioada optimă pentru tunsul oilor? Informații obținute de Agroinfo de la Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM).

Atenție, crescători, că nu vă lasă cu vacile, oile/caprele pe pășune!

Atenție, crescători, că nu vă lasă cu vacile, oile/caprele pe pășune!

13 mai 2024 - 06:54

Pregătirea luna aceasta a animalelor pentru pășunat implică o serie de obligații ale crescătorilor de vaci, oi/capre, cabaline printre care: vaccinarea animalelor, crotalierea, înregistrarea în Baza Națională de Date (BND). Lista acțiunilor obligatorii în luna mai în fermele de animale.

Ce se întâmplă cu pășunile în această lună!

Ce se întâmplă cu pășunile în această lună!

13 mai 2024 - 06:01

Crescătorii de animale care dețin pășuni în zonele montane și nu numai au de făcut o seamă de lucrări pe aceste suprafețe, în acestă lună. 

Subvenții APIA la plată săptămâna aceasta!

Subvenții APIA la plată săptămâna aceasta!

12 mai 2024 - 20:13

MADR va demara în perioada următoare plata subvenției de 100 euro/hectar, ajutorul pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin și avicol pentru capacitatea de producție în condiții minime de bunăstare deținută de fiecare beneficiar.

Plăți AFIR pentru bunăstarea animalelor!

Plăți AFIR pentru bunăstarea animalelor!

10 mai 2024 - 14:09

Plățile efectuate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), săptămâna aceasta, din FEADR, sunt în sumă de peste 13 milioane de euro pentru bunăstarea animalelor, informează astăzi un comunicat MADR transmis Agroinfo.

Ajutoare naționale tranzitorii virate ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

Ajutoare naționale tranzitorii virate ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

10 mai 2024 - 13:50

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăți, în intervalul 8-10 mai 2024, pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 333.712.555,81 lei (67.110.538,76 euro). 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

De ce MEWI eVerde?

De ce MEWI eVerde?

'MEWI eVerde', este noul slogan pe care importatorul exclusiv al mărcilor FENDT şi Horsch pe piaţa românească l-a adoptat anul acesta, încercând astfel să-şi afirme identitatea şi ambiţiile privind aderarea la principiile agriculturii sustenabile. Interviu cu Leontin Coca, directorul de vânzări al companiei MEWI.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La pescuit

La pescuit
- De două zile tot pescuiesc şi nu am prins nimic. Detalii