Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Subvențiile APIA pentru crescătorii de animale! Când se fac plățile!

Publicat: 03 noiembrie 2021 - 06:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mulți dintre crescătorii de animale ne întreabă zilnic când primesc subvențiile pe cap de animal sau pe tona de lapte de vacă, aferente acestui an. Agroinfo a obținut informații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru a le răspunde corect crescătorilor de animale.

Crescătorii de animale din România beneficiază de două subvenții, ajutorul național tranzitoriu, achitat de la bugetul de stat, și sprijinul cuplat zootehnic, subvenție europeană achitată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

De ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie, ANTZ, beneficiază crescătorii de vaci, de oi și de capre. Aceste subvenții sunt achitate, în fiecare an, de APIA, din bugetul național stabilit pentru anul următor anului în care s-au depus cererile unice de plată. Concret, ANT pentru anul 2021 este plătit crescătorilor din bugetul anului 2022. Așadar, APIA va începe plățile pentru acest tip de ajutor anul viitor, după aprobarea bugetului de stat pentru anul 2022.
Beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic (ANTZ) sunt fermierii, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru schemele: ANTZ 7 - L ajutor național tranzitoriu lapte, ANTZ 8 - C ajutor național tranzitoriu bovine carne, ANTZ 9 ajutor național tranzitoriu ovine/caprine.

colaj-plata-animale_b

Pentru a lua ANTZ 9 ovine/caprine, efectivul din exploataţia cu cod ANSVSA înregistrat în RNE, pentru care se solicită sprijin, trebuie să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine.

Sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, este cea de-a doua subvenție de care beneficiază crescătorii români. SCZ ovine/caprine intră la plata avansului APIA, astfel APIA le achită crescătorilor de oi și/sau capre, în această perioadă, 70% din cuantumul pe cap de animal. Cuantumul SCZ ovine/caprine, pentru acest an, este de 17,2430 euro/cap de animal. Suma pe cap de animal plătită acum de APIA în avans este de 12,0701 euro/cap. Deci, atât primesc acum crescătorii de oi și capre care sunt eligibili pentru SCZ. APIA a început plata avansului SCZ ovine/caprine la data de 18 octombrie 2021. La această dată, potrivit informațiilor furnizate de APIA pentru Agroinfo, mare parte din crescătorii de oi și/sau capre care beneficiază de această subvenție sunt autorizați la plată. Până la data de 2 noiembrie 2021, APIA a autorizat la plata avansului pentru acest an un număr de 627.043 fermieri, reprezentând 81,39 % din numărul total al fermierilor eligibili la plata în avans, cu suma totală de 905.675.692 euro.

SCZ pentru bovine va fi achitat după expirarea perioadei de retenție a animalelor în exploatațiile agricole declarate la APIA. Termenul este 17 noiembrie 2021. Astfel, abia după această dată se poate vorbi despre plăți APIA pentru crescătorii de vite. Cuantumul pe cap de animal SCZ bovine nu a fost încă stabilit. Cel mai probabil, APIA îl va anunța la sfârșitul acestei luni. Directorul general APIA; Adrian Pintea, a anunțat că din data de 2 decembrie 2021 începe plata finală a subvențiilor APIA, iar prioritari la autorizarea la plată vor fi crescătorii de bovine care nu au încasat avansul APIA. 

 

 

Vizualizat: 11514 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

01 decembrie 2023 - 15:42

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a transmis astăzi un mesaj fermierilor, crescătorilor de animale.

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

30 noiembrie 2023 - 14:21

Un val mare de nemulțumiri se ridică din rândul fermierilor și crescătorilor de animale în ultima perioadă. Pulsul accelerat, dezamăgirile crunte legate de ajutoarele care li se cuvin răzbat din reacțiile lor la comunicatele făcute de către cele două agenții de plăți din agricultura României, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2023 - 12:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să demareze de luni, 4 decembrie 2023, plățile finale aferente anului de cerere 2023. În fiecare an, tranșa a doua de plată a început în prima zi lucrătoare ulterioară datei de 1 decembrie. 

Lansare nouă sesiune bani europeni!

Lansare nouă sesiune bani europeni!

30 noiembrie 2023 - 10:54

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală din cadrul intervenției DR-36 - LEADER - Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, cuprinsă în Planul Strategic PAC 2023-2027.

Ajutor minimis APROBAT!

Ajutor minimis APROBAT!

30 noiembrie 2023 - 10:39

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a aprobat pe 29 noiembrie 2023, ordinul ce modifică și completează anexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 107/2017 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

30 noiembrie 2023 - 10:16

Ministrul agriculturii Florin Barbu este acuzat că ar face ghidurile pentru ajutoarele de stat astfel încât banii să fie obținuți de băieții deștepți. Acuzațiile sunt lansate în spațiul public de fostul ministru al agriculturii Adrian Oros.

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

29 noiembrie 2023 - 18:36

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui.

Poftim, din România!

Poftim, din România!

29 noiembrie 2023 - 17:29

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, organizează, în perioada 1 – 3 decembrie 2023, târgul „Poftim, din România!”, în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4, București.

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

29 noiembrie 2023 - 14:55

Pășunile sunt foarte râvnite pentru sumele mari pe hectar care se pot încasa, în fiecare an, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Scandalul în jurul acestor suprafețe este departe de a se stinge atât timp cât tentantele subvenții APIA îi lasă pe crescătorii de animale fără pășuni.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Ploaie torenţială

Ploaie torenţială
Un beţiv se împiedică şi cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: Detalii