Adama
AGRICOVER

Subvențiile APIA pentru crescătorii de animale! Când se fac plățile!

Publicat: 03 noiembrie 2021 - 06:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mulți dintre crescătorii de animale ne întreabă zilnic când primesc subvențiile pe cap de animal sau pe tona de lapte de vacă, aferente acestui an. Agroinfo a obținut informații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru a le răspunde corect crescătorilor de animale.

Crescătorii de animale din România beneficiază de două subvenții, ajutorul național tranzitoriu, achitat de la bugetul de stat, și sprijinul cuplat zootehnic, subvenție europeană achitată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

De ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie, ANTZ, beneficiază crescătorii de vaci, de oi și de capre. Aceste subvenții sunt achitate, în fiecare an, de APIA, din bugetul național stabilit pentru anul următor anului în care s-au depus cererile unice de plată. Concret, ANT pentru anul 2021 este plătit crescătorilor din bugetul anului 2022. Așadar, APIA va începe plățile pentru acest tip de ajutor anul viitor, după aprobarea bugetului de stat pentru anul 2022.
Beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic (ANTZ) sunt fermierii, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru schemele: ANTZ 7 - L ajutor național tranzitoriu lapte, ANTZ 8 - C ajutor național tranzitoriu bovine carne, ANTZ 9 ajutor național tranzitoriu ovine/caprine.

colaj-plata-animale_b

Pentru a lua ANTZ 9 ovine/caprine, efectivul din exploataţia cu cod ANSVSA înregistrat în RNE, pentru care se solicită sprijin, trebuie să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine.

Sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, este cea de-a doua subvenție de care beneficiază crescătorii români. SCZ ovine/caprine intră la plata avansului APIA, astfel APIA le achită crescătorilor de oi și/sau capre, în această perioadă, 70% din cuantumul pe cap de animal. Cuantumul SCZ ovine/caprine, pentru acest an, este de 17,2430 euro/cap de animal. Suma pe cap de animal plătită acum de APIA în avans este de 12,0701 euro/cap. Deci, atât primesc acum crescătorii de oi și capre care sunt eligibili pentru SCZ. APIA a început plata avansului SCZ ovine/caprine la data de 18 octombrie 2021. La această dată, potrivit informațiilor furnizate de APIA pentru Agroinfo, mare parte din crescătorii de oi și/sau capre care beneficiază de această subvenție sunt autorizați la plată. Până la data de 2 noiembrie 2021, APIA a autorizat la plata avansului pentru acest an un număr de 627.043 fermieri, reprezentând 81,39 % din numărul total al fermierilor eligibili la plata în avans, cu suma totală de 905.675.692 euro.

SCZ pentru bovine va fi achitat după expirarea perioadei de retenție a animalelor în exploatațiile agricole declarate la APIA. Termenul este 17 noiembrie 2021. Astfel, abia după această dată se poate vorbi despre plăți APIA pentru crescătorii de vite. Cuantumul pe cap de animal SCZ bovine nu a fost încă stabilit. Cel mai probabil, APIA îl va anunța la sfârșitul acestei luni. Directorul general APIA; Adrian Pintea, a anunțat că din data de 2 decembrie 2021 începe plata finală a subvențiilor APIA, iar prioritari la autorizarea la plată vor fi crescătorii de bovine care nu au încasat avansul APIA. 

 

 

Vizualizat: 11437 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

De 1 iunie, copiii au văzut cum arată vacile în ferma unui mare crescător de bovine!

De 1 iunie, copiii au văzut cum arată vacile în ferma unui mare crescător de bovine!

02 iunie 2023 - 14:00

Ferma crescătorului de bovine Marius Bîcu, din comuna Unirea, județul Alba, o fermă cu Omenie, creatoarea brandurilor De la Ferma și Pachet de acasă, și-a deschis ușile de 1 iunie pentru copii. Micuții au văzut cum arată vacile în realitate, măgărușii, găinile, iepurașii. Au fost încântați să alinte și să mângâie o vițică frumoasă foc și pe măgărușul Burdufel.

Protest cum nu ați mai văzut! Ce au făcut crescătorii de vaci nemulțumiți de prețul mic al laptelui!

Protest cum nu ați mai văzut! Ce au făcut crescătorii de vaci nemulțumiți de prețul mic al laptelui!

02 iunie 2023 - 11:57

Câțiva crescători de vaci au decis să protesteze într-un mod inedit față de prețurile prea mici pe care le primesc pentru produsele lor. Joi a fost ziua internațională a laptelui și, în orașul german Munchen, doi crescători s-au cufundat până la gât într-un bazin cu lapte.

Guvernul a tăiat din banii fermierilor!

Guvernul a tăiat din banii fermierilor!

01 iunie 2023 - 18:27

Guvernul României a aprobat miercuri, în ședință, Ordonanța de urgență pentru acordarea despăgubirilor de secetă fermierilor care au înregistrat pierderi. Însă Guvernul a tăiat substanțial din suma alocată inițial pentru plata acestor despăgubiri.

Șeful APIA ASTĂZI: Mai puțini fermieri anul acesta la plata subvențiilor APIA!

Șeful APIA ASTĂZI: Mai puțini fermieri anul acesta la plata subvențiilor APIA!

01 iunie 2023 - 17:50

Numărul cererilor unice de plată depuse anul acesta la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a scăzut cu 34.000, anunță astăzi directorul general APIA, Adrian Pintea, într-o informare pe Facebook.

Subvenții APIA virate ACUM în conturile crescătorilor de oi și capre!

Subvenții APIA virate ACUM în conturile crescătorilor de oi și capre!

01 iunie 2023 - 07:00

Crescătorilor de oi și/sau capre le-a fost virată în conturi, până acum, o sumă de peste 100 milioane euro reprezentând ajutoare naționale tranzitorii, ANT, subvenție de la bugetul de stat, și sprijin cuplat zootehnic, SCZ, subvenție europeană, aferente anului de cerere 2022, a anunțat directorul general adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Paul Eduard Kmen, la Expo-Conferința Meat&Milk.

Eliminată data limită de vânzare pe piață din Programul Tomata!

Eliminată data limită de vânzare pe piață din Programul Tomata!

01 iunie 2023 - 06:25

Trebuie eliminată data limită de vânzare pe piață. Faptul că fermierii sunt obligați să scoată la vânzare legumele într-un termen impus, adică până la 30 iunie, îi îndeamnă pe legumicultorii care nu au cinstea în sânge să forțeze coacerea roșiilor, avertizează senatorul PNL de Buzău Vlad Pufu.

Interdicție importuri produse agricole din Ucraina până la sfârșitul lui 2023!

Interdicție importuri produse agricole din Ucraina până la sfârșitul lui 2023!

01 iunie 2023 - 06:03

Ungaria solicită Comisiei Europene să prelungească restricțiile referitoare la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina în cele cinci state membre din Europa de Est, printre care și România, cel puțin până la finele lui 2023, a declarat secretarul de stat în Ministerul ungar al Agriculturii, Zsolt Feldman, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Ajutor 1.900 euro/gospodărie!

Ajutor 1.900 euro/gospodărie!

01 iunie 2023 - 05:46

Până la data de 26 iunie 2023, ora 23.59, se desfășoară a doua rundă de atragere de fonduri în cadrul Programului ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare” finanțat din PNRR, anunță Ministerul Mediului.

Asociația Păstorul Crișana: Berbec/țap cu vârsta de maxim 8 ani pentru subvenția APIA de 20 euro/animal!

Asociația Păstorul Crișana: Berbec/țap cu vârsta de maxim 8 ani pentru subvenția APIA de 20 euro/animal!

31 mai 2023 - 19:16

Asociația Păstorul Crișana Arad a crescătorilor de ovine anunță că a solicitat Ministerului Agriculturii, Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ) și Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să clarifice condiția legată de vârsta berbecilor/țapilor cu certificate de origine folosiți în raportul un berbec la 35 femele ovine/caprine pentru încasarea sprijinului cuplat zootehnic, subvenția europeană cu un cuantum estimat la 20 euro/cap animal, pentru acest an.

Șeful adjunct APIA ACUM: Plăți făcute pentru fermele de vaci, oi/capre!

Șeful adjunct APIA ACUM: Plăți făcute pentru fermele de vaci, oi/capre!

31 mai 2023 - 12:34

Până la data de 29 mai 2023, pentru schemele de plată din sectorul zootehnic, din Fondul de Garantare Agricolă și Bugetul Național, APIA a autorizat la plată suma de 313,93 milioane euro, a anunțat directorul general adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Paul Eduard Kmen, la Expo-Conferința Meat&Milk.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Bogdan Vereş a adus Angusul aproape de perfecțiune

Bogdan Vereş a adus Angusul aproape de perfecțiune

Pe stabilimentul fostului IAS Gherla, chiar în locul în care a activat la un moment dat şi regretatul Mircea Ciurea, tânărul clujean Bogdan Vereş a pus bazele unei ferme de elită despre care am putea spune că este unicat în România. Împreună cu soţia sa, Adriana, acesta deţine în prezent un efectiv de 500 de capete de bovine Angus, cu tineret cu tot, şi lucrează 150 de hectare de teren arabil, pentru asigurarea furajelor. Pe lângă asta, exploatează şi 250 de hectare cu păşune. Căci, din primăvară şi până când vin zăpezile, animalele sunt ţinute pe pajiște.

Bogdan Vereş a adus Angusul aproape de perfecțiune Ionuț Georgescu: Cu Massey Ferguson tehnologia este la ea acasă! AGRARIA 2023, la ora bilantului

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii