KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Subvențiile APIA pentru crescătorii de animale! Când se fac plățile!

Publicat: 03 noiembrie 2021 - 06:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mulți dintre crescătorii de animale ne întreabă zilnic când primesc subvențiile pe cap de animal sau pe tona de lapte de vacă, aferente acestui an. Agroinfo a obținut informații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru a le răspunde corect crescătorilor de animale.

Crescătorii de animale din România beneficiază de două subvenții, ajutorul național tranzitoriu, achitat de la bugetul de stat, și sprijinul cuplat zootehnic, subvenție europeană achitată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

De ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie, ANTZ, beneficiază crescătorii de vaci, de oi și de capre. Aceste subvenții sunt achitate, în fiecare an, de APIA, din bugetul național stabilit pentru anul următor anului în care s-au depus cererile unice de plată. Concret, ANT pentru anul 2021 este plătit crescătorilor din bugetul anului 2022. Așadar, APIA va începe plățile pentru acest tip de ajutor anul viitor, după aprobarea bugetului de stat pentru anul 2022.
Beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic (ANTZ) sunt fermierii, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru schemele: ANTZ 7 - L ajutor național tranzitoriu lapte, ANTZ 8 - C ajutor național tranzitoriu bovine carne, ANTZ 9 ajutor național tranzitoriu ovine/caprine.

colaj-plata-animale_b

Pentru a lua ANTZ 9 ovine/caprine, efectivul din exploataţia cu cod ANSVSA înregistrat în RNE, pentru care se solicită sprijin, trebuie să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine.

Sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, este cea de-a doua subvenție de care beneficiază crescătorii români. SCZ ovine/caprine intră la plata avansului APIA, astfel APIA le achită crescătorilor de oi și/sau capre, în această perioadă, 70% din cuantumul pe cap de animal. Cuantumul SCZ ovine/caprine, pentru acest an, este de 17,2430 euro/cap de animal. Suma pe cap de animal plătită acum de APIA în avans este de 12,0701 euro/cap. Deci, atât primesc acum crescătorii de oi și capre care sunt eligibili pentru SCZ. APIA a început plata avansului SCZ ovine/caprine la data de 18 octombrie 2021. La această dată, potrivit informațiilor furnizate de APIA pentru Agroinfo, mare parte din crescătorii de oi și/sau capre care beneficiază de această subvenție sunt autorizați la plată. Până la data de 2 noiembrie 2021, APIA a autorizat la plata avansului pentru acest an un număr de 627.043 fermieri, reprezentând 81,39 % din numărul total al fermierilor eligibili la plata în avans, cu suma totală de 905.675.692 euro.

SCZ pentru bovine va fi achitat după expirarea perioadei de retenție a animalelor în exploatațiile agricole declarate la APIA. Termenul este 17 noiembrie 2021. Astfel, abia după această dată se poate vorbi despre plăți APIA pentru crescătorii de vite. Cuantumul pe cap de animal SCZ bovine nu a fost încă stabilit. Cel mai probabil, APIA îl va anunța la sfârșitul acestei luni. Directorul general APIA; Adrian Pintea, a anunțat că din data de 2 decembrie 2021 începe plata finală a subvențiilor APIA, iar prioritari la autorizarea la plată vor fi crescătorii de bovine care nu au încasat avansul APIA. 

 

 

Vizualizat: 10877 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

30 noiembrie 2021 - 09:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii că termenul limită pentru plata unor subvenții APIA pe hectar este 31 decembrie 2021. Până la această dată, fermierii care au solicitat aceste scheme de plată trebuie să depună la APIA actele doveditoare.

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2021 - 08:17

"Am suplimentat cu 200 milioane lei bugetul pentru subvenții, astfel încât sumele necesare sprijinului pentru motorină și pentru susținerea sectorului de ameliorare în zootehnie să fie asigurate", a anunțat ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu. 

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

30 noiembrie 2021 - 07:43

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, odată cu formarea noului Guvern s-a stabilit efectuarea mai multor vizite în teren pentru a afla cu exactitate nevoile din sectoarele de agricultură pe care România le are, dar mai ales pentru a fi conectați cu realitățile din teren. Șeful MADR a anunțat reluarea unui ajutor de care au beneficiat în anii trecuți fermierii români. 

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

30 noiembrie 2021 - 07:26

Ministerul Agriculturii a publicat pe 23 noiembrie 2021, în setul de acte ale Planului Național Strategic, tipurile de intervenții din sectorul apicol pentru perioada 2023-2027. Pentru ajutoarele din apicultură este alocat plafonul total de 28.742.348,7 euro.

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

29 noiembrie 2021 - 18:23

"Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor și agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc", a declarat astăzi premierul Nicolae Ionel Ciucă, după ce a făcut o vizită într-o fermă de păsări. 

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

29 noiembrie 2021 - 16:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a comunicat astăzi, 29 noiembrie 2021, că a transferat către conturile crescătorilor de ovine/caprine suma totală de 45.204.154,53 euro, reprezentînd plata avansului la sprijinul cuplat zootehnic achitat pentru speciile ovine și caprine, pentru acest an.

OFICIAL APIA ASTĂZI: Banii transferați în conturile crescătorilor de oi și capre!

OFICIAL APIA ASTĂZI: Banii transferați în conturile crescătorilor de oi și capre!

29 noiembrie 2021 - 13:35

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 29 noiembrie 2021, că a transferat către conturile crescătorilor de oi și/sau capre suma de 45,20 milioane de euro.

Comunicat APIA de ASTĂZI!

Comunicat APIA de ASTĂZI!

29 noiembrie 2021 - 13:17

Final de Campanie a plăților în avans pentru anul de cerere 2021! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2021. Din 2 decembrie 2021, APIA demarează plățile finale!

Rasa de câini crescută de un cioban, considerată cea mai eficientă pentru paza stânelor de oi!

Rasa de câini crescută de un cioban, considerată cea mai eficientă pentru paza stânelor de oi!

29 noiembrie 2021 - 09:06

„Câinele ciobănesc caucazian este un câine de munte, puternic, catalogat drept cea mai eficientă rasă pentru pază și apărare. Acesta are o neîncredere față de străini, de aceea este destul de greu pentru început să te apropii de un astfel de câine. În schimb, dacă devii stăpânul lui și îi câștigi încrederea, devine cel mai ascultător și docil prieten”, spune oierul Ion Leuntean, din Căușeni, Republica Moldova.

Date meteo de ASTĂZI: Lapoviță și ninsoare în această săptămână!

Date meteo de ASTĂZI: Lapoviță și ninsoare în această săptămână!

29 noiembrie 2021 - 08:24

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, mai exact aproape întreaga lună decembrie.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

La zece minute de mers pe jos de Castelul Bran, am descoprit o fermă ultramodernă, în care aproape toată treaba o fac roboţii DeLaval. Automatizarea a fost singura soluţie ca să nu renunţe la vacile de lapte, ne-a spus tănărul fermier Vlad Enescu.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Chelner...

Chelner...
Chelner ai picioare de broască? Detalii