ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Subvențiile APIA pentru crescătorii de animale! Când se fac plățile!

Publicat: 03 noiembrie 2021 - 06:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mulți dintre crescătorii de animale ne întreabă zilnic când primesc subvențiile pe cap de animal sau pe tona de lapte de vacă, aferente acestui an. Agroinfo a obținut informații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru a le răspunde corect crescătorilor de animale.

Crescătorii de animale din România beneficiază de două subvenții, ajutorul național tranzitoriu, achitat de la bugetul de stat, și sprijinul cuplat zootehnic, subvenție europeană achitată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

De ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie, ANTZ, beneficiază crescătorii de vaci, de oi și de capre. Aceste subvenții sunt achitate, în fiecare an, de APIA, din bugetul național stabilit pentru anul următor anului în care s-au depus cererile unice de plată. Concret, ANT pentru anul 2021 este plătit crescătorilor din bugetul anului 2022. Așadar, APIA va începe plățile pentru acest tip de ajutor anul viitor, după aprobarea bugetului de stat pentru anul 2022.
Beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic (ANTZ) sunt fermierii, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru schemele: ANTZ 7 - L ajutor național tranzitoriu lapte, ANTZ 8 - C ajutor național tranzitoriu bovine carne, ANTZ 9 ajutor național tranzitoriu ovine/caprine.

colaj-plata-animale_b

Pentru a lua ANTZ 9 ovine/caprine, efectivul din exploataţia cu cod ANSVSA înregistrat în RNE, pentru care se solicită sprijin, trebuie să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine.

Sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, este cea de-a doua subvenție de care beneficiază crescătorii români. SCZ ovine/caprine intră la plata avansului APIA, astfel APIA le achită crescătorilor de oi și/sau capre, în această perioadă, 70% din cuantumul pe cap de animal. Cuantumul SCZ ovine/caprine, pentru acest an, este de 17,2430 euro/cap de animal. Suma pe cap de animal plătită acum de APIA în avans este de 12,0701 euro/cap. Deci, atât primesc acum crescătorii de oi și capre care sunt eligibili pentru SCZ. APIA a început plata avansului SCZ ovine/caprine la data de 18 octombrie 2021. La această dată, potrivit informațiilor furnizate de APIA pentru Agroinfo, mare parte din crescătorii de oi și/sau capre care beneficiază de această subvenție sunt autorizați la plată. Până la data de 2 noiembrie 2021, APIA a autorizat la plata avansului pentru acest an un număr de 627.043 fermieri, reprezentând 81,39 % din numărul total al fermierilor eligibili la plata în avans, cu suma totală de 905.675.692 euro.

SCZ pentru bovine va fi achitat după expirarea perioadei de retenție a animalelor în exploatațiile agricole declarate la APIA. Termenul este 17 noiembrie 2021. Astfel, abia după această dată se poate vorbi despre plăți APIA pentru crescătorii de vite. Cuantumul pe cap de animal SCZ bovine nu a fost încă stabilit. Cel mai probabil, APIA îl va anunța la sfârșitul acestei luni. Directorul general APIA; Adrian Pintea, a anunțat că din data de 2 decembrie 2021 începe plata finală a subvențiilor APIA, iar prioritari la autorizarea la plată vor fi crescătorii de bovine care nu au încasat avansul APIA. 

 

 

Vizualizat: 11182 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

23 mai 2022 - 15:49

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre temele principale de discuţie abordate în cadrul misiunii de asistenţă tehnică a Comisiei Europene pentru PPA, desfăşurată în România în perioada 16 - 20 mai 2022.

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

23 mai 2022 - 08:52

Fermele mici sunt coloana vertebrală a agriculturii. Fără aceste mici ferme, satul ar dispărea, spune europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlament European. În același timp, există legi proaste care lovesc în această coloană vertebrală a agriculturii și satului, iar exemplul dat de eurodeputat este legislația privind gunoiul de grajd. 

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

23 mai 2022 - 08:01

Comisia Europeană a propus o schemă de sprijin pentru fermierii afectați de creșterile de prețuri din ultima perioadă. CE vine cu o măsură excepțională, finanțată prin FEADR, care permite statelor membre să plătească o sumă forfetară unică pentru fermierii și firmele din domeniul agricol afectate de aceste creșteri. Anunțul a fost făcut de deputatul Adrian Alda. 

Mesaj șeful APIA!

Mesaj șeful APIA!

23 mai 2022 - 07:11

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, obișnuiește să scrie la finalul fiecărei săptămâni un jurnal al activităților APIA pentru ca fermierii, crescătorii de animale să știe ce se întâmplă în fiecare săptămână la APIA.

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

20 mai 2022 - 10:25

Fermele mici apicole beneficiază de un ajutor de 15.000 euro/fermă, informează Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care ne-a trimis poveștile a doi apicultori, unul cu o fermă mică, iar altul cu o afacere mare în apicultură. Primul a beneficiat de un ajutor de 15.000 euro, iar cel de-al doilea de o sumă mult mai mare, 189.895 euro.

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

20 mai 2022 - 10:08

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finanțat până în prezent 5.495 de apicultori prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), care au primit sprijin nerambursabil pentru achiziția de stupi, familii de albine sau pentru procesarea mierii, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

20 mai 2022 - 07:46

Hotărârea de Guvern 339 din 30 aprilie 2020 privind Programul Național Apicol pentru perioada 2020-2022, a normelor de aplicare, a valorii sprijinului financiar, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia, a fost modificată și completată prin HG nr. 511 /2022 publicată în Monitorul Oficial 381/18.04.2022, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

APIA: Plată ajutor de stat!

APIA: Plată ajutor de stat!

20 mai 2022 - 07:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că 17 iunie 2022 este termenul final pentru depunerea Cererilor de plată aferente anului 2022 pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Măsurii 8 Investiții în dezvoltarea zonelor impădurite şi îmbunătățirea viabilității pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014-2020.

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

19 mai 2022 - 19:38

Uniunea Salvăm Țăranul Român (USTR) face un apel public la Guvernul României, Președintele României, Parlamentului României și la toți decidenții politici ai acestei țări pentru a prelungi perioada de recoltare a tomatelor din Programul Tomata 2022, până la data data de 15.07.2022, pentru a acorda o șansă reală de a beneficia de sprijinul de 3000 euro/1000 de metri pătrați tuturor fermierilor înscriși în program. 

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

19 mai 2022 - 09:36

Fermierii, crescătorii de animale pot să încaseze acum, în avans, anumite subvenții APIA pe suprafață și plăți compensatorii acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală, aferente acestui an de cerere. Banii sunt obținuți cu ajutorul unei adeverințe APIA, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Ferma Baciu este astăzi exemplul perfect pentru a înţelege ce înseamnă de fapt ideea de economie circulară. Alexandru Baciu îşi produce singur furajele, energia și fertilizanții! 

Atât adăposturile, cinci la număr, cât şi abatorul, precum şi instalaţia de Biogaz cu o capacitate de 635 kWh au fost construite de ROTA GUIDO după proiectele și îndrumările acestora.

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii