KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

SUBVENȚIILE APIA AȘTEPTATE DE FERMIERI! BANII ÎN CONTURI!

Publicat: 10 decembrie 2020 - 06:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII ÎN CONTURI, NU DOAR PROMISIUNI! AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți fermieri revoltați că au în conturile bancare doar promisiuni, nu și subvențiile APIA pe care se așteptau să le aibă la această dată. Între aceste plăți sunt și ajutoare restante pentru anul 2020, cum este subvenția la motorina utilizată în agricultură.

Acciza la motorina pe trimestrele 2 și 3 nu se mai aude nimic, subvenție nici un leu, seceta ne-a distrus, nu știm încotro să o luăm PROMISIUNI de la GUVERN avem o mulțimea dar conturile pe 0. Firmele de la inputuri ne-au păsuit până acum sperăm, sperăm și iar sperăm că o să intre banii, dar nimic, ne-a scris supărat și revoltat un fermier.

APIA comunică mereu că a autorizat la plată suma cutare, numărul cutare de fermieri, dar nu ne spune când ne ajung banii în conturi, totuși. Conturile noastre sunt goale, ne-a spus un alt fermier cu disperare.

Fermierii așteaptă în această lună să li se plătească ultima tranșă din subvențiile APIA pe suprafață, aferente anului 2020, schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pe înverzire, plata pentru tineri fermieri, sprijinul cuplat la ovine/caprine. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a achitat până la 27 noiembrie 2020 un procent de 70% din aceste subvenții, iar acum fermierii așteaptă diferența. Nu toți agricultorii și-au încasat însă aceste plăți. Cei care au fost selectați în eșantionul pentru teledetecție nu au intrat la plata avansului și, se pare, că pentru plata finală, APIA deblochează rând pe rând dosarele pentru plată, în funcție de cum sunt înregistrate în sistemul informatic rapoartele controlului pentru teledetecție.

O altă plată așteptată de fermieri este ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020. Fermierii au încasat acest ajutor doar pentru trimestrul 1 al acestui an. Guvernul a aprobat, în ședința din 4 decembrie 2020, suma de 176 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020. 17.540 de fermieri vor beneficia de acești bani. APIA încă nu a demarat această plată restantă.

Pe lângă aceste plăți directe care li se achită agricultorilor în fiecare an, în 2020, un an deosebit de greu pentru agricultorii români și crescătorii de animale, s-au adăugat ajutoarele Covid-19 și ajutoarele pe hectar pentru culturile agricole distruse de secetă. APIA are o listă lungă la plată, dar lucrurile se mișcă încet. Dintre ajutoarele Covid-19 doar ajutorul de 100 euro/UVM acordat crescătorilor de porci și păsări a fost transferat spre conturile acestora, plata a început pe 18 noiembrie. APIA nu a terminat încă verificarea cererilor pentru celelalte tipuri de ajutoare Covid-19, adică pentru ajutorul de 100 de euro/cap de animal acordat crescătorilor de bovine care au peste 91 de capete bovine femele adulte, dar și ajutorul de maxim 7.000 de euro/fermă pentru cei care au între 5 și 90 de capete de femele bovine adulte, pentru fermele de ovine și caprine și pentru fermele care cultivă legume-fructe și cartofi.

Plățile sunt îngreunate și de ultimele evenimente de pe scena politică. Premierul și-a dat demisia, Guvernul are un șef interimar, iar aprobarea sumelor necesare pentru plățile fermierilor pare să fie întârziată de toate aceste schimbări. Fermierii stau cu ochii pe conturi, pentru că, așa cum ne scriu, au datorii, seceta le-a distrus culturile, au nevoie de bani în acest an greu.


 


Vizualizat: 8058 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

03 august 2021 - 07:54

Preț uriaș plătit anul acesta pentru un hectar de teren agricol, 116.473 euro pe hectar! Terenul se află în extravilanul Iașului, format din parcele cu viță de vie, teren arabil, fâneață și drum.

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

03 august 2021 - 07:19

„Prognozăm o recoltă aproape record pentru grâul de iarnă cultivat în România”, indică ultima estimare a analiștilor Comisiei Europene potrivit cărora campania de recoltare a grâului avansează bine, cu perspective foarte bune în ceea ce privește randamentul.

Ministrul Oros: Pentru prima dată, fermierii beneficiază de aceste noi ajutoare!

Ministrul Oros: Pentru prima dată, fermierii beneficiază de aceste noi ajutoare!

03 august 2021 - 06:54

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat luni, 2 august 2021, că fermierii români beneficiază de noi ajutoare europene. Este pentru prima dată când în Programul Național de Dezvoltare Rurală au fost introduse ajutoare exclusiv pentru legumicultură.

Secretar de stat MADR, anunț pentru fermele mici!

Secretar de stat MADR, anunț pentru fermele mici!

03 august 2021 - 06:36

Secretarul de stat George Căţean din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a declarat sâmbătă, la Borsec, în cadrul unei dezbateri despre agricultura din zonele montane, că fermele mici trebuie să devină ferme integrate şi nu să rămână doar vânzătoare de materie primă.

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

02 august 2021 - 20:04

Există fermieri veritabili și cei care fac agricultură doar ca să primească subvenții, a declarat secretarul de stat MADR, George Cățean, la sfârșitul săptămânii trecute, la Borsec. Cei care fac agricultura pentru a încasa subvențiile vor dispărea dintre fermierii veritabili.

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

02 august 2021 - 18:53

Animals International cere Poliției și ANSVSA să facă razie națională și să aplice sancțiuni! Animals International atrage atenția că în ciuda anunțului ANSVSA de sistare a exportului cu animale vii, mulți operatori economici ignoră măsurile dispuse de autoritatea centrală competentă, acuză Animals International într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

02 august 2021 - 18:28

Shopron, primul farmers market din Brașov, se va deschide în zona Bartolomeu, în luna septembrie, în vecinătatea complextului Brintex din Șoșeaua Cristianului nr.7. Acesta este un nou proiect comercial de amploare care se dorește a fi primul „farmers market” din Brașov. Magazinul are o suprafață de 13.000 mp, iar fermierii locali, crescătorii de animale pot să vândă aici de la legume la carne și brânzeturi.

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 17:27

Premierul Florin Cîțu a cerut Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA), Poliției și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să asigure suspendarea transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, și să aplice cele mai aspre sancțiuni, unde este cazul.

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii