KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

SUBVENȚIILE APIA AȘTEPTATE DE FERMIERI! BANII ÎN CONTURI!

Publicat: 10 decembrie 2020 - 06:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII ÎN CONTURI, NU DOAR PROMISIUNI! AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți fermieri revoltați că au în conturile bancare doar promisiuni, nu și subvențiile APIA pe care se așteptau să le aibă la această dată. Între aceste plăți sunt și ajutoare restante pentru anul 2020, cum este subvenția la motorina utilizată în agricultură.

Acciza la motorina pe trimestrele 2 și 3 nu se mai aude nimic, subvenție nici un leu, seceta ne-a distrus, nu știm încotro să o luăm PROMISIUNI de la GUVERN avem o mulțimea dar conturile pe 0. Firmele de la inputuri ne-au păsuit până acum sperăm, sperăm și iar sperăm că o să intre banii, dar nimic, ne-a scris supărat și revoltat un fermier.

APIA comunică mereu că a autorizat la plată suma cutare, numărul cutare de fermieri, dar nu ne spune când ne ajung banii în conturi, totuși. Conturile noastre sunt goale, ne-a spus un alt fermier cu disperare.

Fermierii așteaptă în această lună să li se plătească ultima tranșă din subvențiile APIA pe suprafață, aferente anului 2020, schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pe înverzire, plata pentru tineri fermieri, sprijinul cuplat la ovine/caprine. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a achitat până la 27 noiembrie 2020 un procent de 70% din aceste subvenții, iar acum fermierii așteaptă diferența. Nu toți agricultorii și-au încasat însă aceste plăți. Cei care au fost selectați în eșantionul pentru teledetecție nu au intrat la plata avansului și, se pare, că pentru plata finală, APIA deblochează rând pe rând dosarele pentru plată, în funcție de cum sunt înregistrate în sistemul informatic rapoartele controlului pentru teledetecție.

O altă plată așteptată de fermieri este ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020. Fermierii au încasat acest ajutor doar pentru trimestrul 1 al acestui an. Guvernul a aprobat, în ședința din 4 decembrie 2020, suma de 176 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020. 17.540 de fermieri vor beneficia de acești bani. APIA încă nu a demarat această plată restantă.

Pe lângă aceste plăți directe care li se achită agricultorilor în fiecare an, în 2020, un an deosebit de greu pentru agricultorii români și crescătorii de animale, s-au adăugat ajutoarele Covid-19 și ajutoarele pe hectar pentru culturile agricole distruse de secetă. APIA are o listă lungă la plată, dar lucrurile se mișcă încet. Dintre ajutoarele Covid-19 doar ajutorul de 100 euro/UVM acordat crescătorilor de porci și păsări a fost transferat spre conturile acestora, plata a început pe 18 noiembrie. APIA nu a terminat încă verificarea cererilor pentru celelalte tipuri de ajutoare Covid-19, adică pentru ajutorul de 100 de euro/cap de animal acordat crescătorilor de bovine care au peste 91 de capete bovine femele adulte, dar și ajutorul de maxim 7.000 de euro/fermă pentru cei care au între 5 și 90 de capete de femele bovine adulte, pentru fermele de ovine și caprine și pentru fermele care cultivă legume-fructe și cartofi.

Plățile sunt îngreunate și de ultimele evenimente de pe scena politică. Premierul și-a dat demisia, Guvernul are un șef interimar, iar aprobarea sumelor necesare pentru plățile fermierilor pare să fie întârziată de toate aceste schimbări. Fermierii stau cu ochii pe conturi, pentru că, așa cum ne scriu, au datorii, seceta le-a distrus culturile, au nevoie de bani în acest an greu.


 


Vizualizat: 8196 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cei mai bogați fermieri din lume!

Cei mai bogați fermieri din lume!

27 noiembrie 2021 - 09:37

Revistele online AgronoMag și Luxatix au găsit cei mai bogați fermieri din lume, oameni care își datorează averea agriculturii și creșterii animalelor. Între ei se află și un prim-ministru, iar primele două locuri sunt deținute de doi chinezi. 

Oierul Dumitru Andreșoi despre certificatele de origine false la berbeci!

Oierul Dumitru Andreșoi despre certificatele de origine false la berbeci!

27 noiembrie 2021 - 07:22

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit că un certificat de origine falsificat pentru berbeci s-a vândut cu suma între 900 și 1000 de lei bucata împreună cu crotalii. Oierii care le-au cumpărat au încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenția cea mai mare din oierit, sprijinul cuplat, cu un cuantum de circa 17 euro pe cap de ovină pentru berbeci care, în realitate, nu erau de rasă pură, aveau doar certificate false și crotalii transferate de la alți berbeci.

Prima decizie a ministrului Chesnoiu: Șeful ANZ, destituit!

Prima decizie a ministrului Chesnoiu: Șeful ANZ, destituit!

26 noiembrie 2021 - 19:16

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează astăzi că, începând cu data de 2 decembrie 2021, încetează detașarea temporară a domnului Vaida Bela în postul de director general la Agenția Națională de Zootehnie ”Prof. Dr. GK Constantinescu”.

Decizie Guvern ASTĂZI: Sume suplimentare pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor!

Decizie Guvern ASTĂZI: Sume suplimentare pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor!

26 noiembrie 2021 - 19:06

În ședința Guvernului din data de 26 noiembrie 2021 a fost aprobată rectificarea bugetului MADR, care presupune disponibilizarea și redistribuirea unor resurse financiare excedentare identificate în bugetul MADR pe anul 2021, informează Ministerul Agriculturii. 

Certificate de origine false la ovine! 12 oieri, medici veterinari, ingineri zootehniști, trimiși în judecată!

Certificate de origine false la ovine! 12 oieri, medici veterinari, ingineri zootehniști, trimiși în judecată!

26 noiembrie 2021 - 15:54

ANCHETA DNA! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au trimis în judecată, în stare de libertate și sub control judiciar, 12 inculpați (crescători de ovine, medici veterinari, ingineri zootehniști etc.), pentru încercarea de fraudare a fondurilor europene pentru zootehnie, prin folosirea de certificate falsificate de atestare a unei rase de ovine, anunță DNA.

Oficial UE: O veste bună pentru fermierii români! Crește subvenția la 215 euro/ha!

Oficial UE: O veste bună pentru fermierii români! Crește subvenția la 215 euro/ha!

26 noiembrie 2021 - 10:52

O veste bună pentru fermierii români este convergența plăților. Aceasta înseamnă echivalarea în timp a subvenției la hectar cu cea din alte state membre, ceea ce va însemna o creștere de la 170/195 EUR/ha în 2019/2020 până la 215 EUR/ha în 2027, anunță europarlamentarul român Dan Motreanu.

Subvenția APIA vaci lapte pentru acest an - 379 euro/cap animal, cuantum estimat!

Subvenția APIA vaci lapte pentru acest an - 379 euro/cap animal, cuantum estimat!

26 noiembrie 2021 - 09:46

Ministerul Agriculturii a anunțat ieri, joi, 25 noiembrie 2021, plafonul alocat pentru acest an, pentru plata sprijinului cuplat zootehnic pentru bovine. Agroinfo a estimat cuantumul pe cap de vacă de lapte pe care ar urma să-l primească anul acesta crescătorii români de bovine care sunt eligibili pentru această schemă de plată.

Stau la oraș și vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran!

Stau la oraș și vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran!

26 noiembrie 2021 - 09:02

Unul dintre cititorii Agroinfo care trăiește la oraș îi dă replica vicepreședintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, într-un mesaj transmis către redacția noastră. Vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran, spune cititorul nostru.

Eurodeputat român: Redistribuția subvențiilor către fermierii mai mici!

Eurodeputat român: Redistribuția subvențiilor către fermierii mai mici!

26 noiembrie 2021 - 08:15

Avem de departe cei mai mulți mici fermieri din UE, care de cele mai multe ori sunt în afara circuitelor economice și nu produc profit din munca lor. Noua Politică Agricolă Comună vine cu mai mulți bani pentru fermierii mici și mijlocii, dar și cu oportunitatea pentru ei de a se integra pe piață producând alimente ecologice, sănătoase, care sunt o prioritate pentru UE în viitor, spune europarlamentarul român Alin Mituța. 

Subvenții APIA exclusiv pentru fermierii adevărați, nu pentru alte buzunare!

Subvenții APIA exclusiv pentru fermierii adevărați, nu pentru alte buzunare!

26 noiembrie 2021 - 08:00

Este modificată definiția fermierului activ, pentru că vrem ca banii UE să meargă către adevărații fermieri care se ocupă cu agricultura și nu către proprietarii de terenuri – până acum, s-a întâmplat și acest lucru, a spus europarlamentarul român Alin Mituța, într-un interviu G4Media. Noua definiție a fermierului activ va intra din 2023, odată cu noua Politică Agricolă Comună. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Între vecini

Între vecini
Soţia către soţ: Detalii