Adama
Agreena
AGRICOVER

SUBVENȚIILE APIA AȘTEPTATE DE FERMIERI! BANII ÎN CONTURI!

Publicat: 10 decembrie 2020 - 06:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII ÎN CONTURI, NU DOAR PROMISIUNI! AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți fermieri revoltați că au în conturile bancare doar promisiuni, nu și subvențiile APIA pe care se așteptau să le aibă la această dată. Între aceste plăți sunt și ajutoare restante pentru anul 2020, cum este subvenția la motorina utilizată în agricultură.

Acciza la motorina pe trimestrele 2 și 3 nu se mai aude nimic, subvenție nici un leu, seceta ne-a distrus, nu știm încotro să o luăm PROMISIUNI de la GUVERN avem o mulțimea dar conturile pe 0. Firmele de la inputuri ne-au păsuit până acum sperăm, sperăm și iar sperăm că o să intre banii, dar nimic, ne-a scris supărat și revoltat un fermier.

APIA comunică mereu că a autorizat la plată suma cutare, numărul cutare de fermieri, dar nu ne spune când ne ajung banii în conturi, totuși. Conturile noastre sunt goale, ne-a spus un alt fermier cu disperare.

Fermierii așteaptă în această lună să li se plătească ultima tranșă din subvențiile APIA pe suprafață, aferente anului 2020, schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pe înverzire, plata pentru tineri fermieri, sprijinul cuplat la ovine/caprine. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a achitat până la 27 noiembrie 2020 un procent de 70% din aceste subvenții, iar acum fermierii așteaptă diferența. Nu toți agricultorii și-au încasat însă aceste plăți. Cei care au fost selectați în eșantionul pentru teledetecție nu au intrat la plata avansului și, se pare, că pentru plata finală, APIA deblochează rând pe rând dosarele pentru plată, în funcție de cum sunt înregistrate în sistemul informatic rapoartele controlului pentru teledetecție.

O altă plată așteptată de fermieri este ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020. Fermierii au încasat acest ajutor doar pentru trimestrul 1 al acestui an. Guvernul a aprobat, în ședința din 4 decembrie 2020, suma de 176 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020. 17.540 de fermieri vor beneficia de acești bani. APIA încă nu a demarat această plată restantă.

Pe lângă aceste plăți directe care li se achită agricultorilor în fiecare an, în 2020, un an deosebit de greu pentru agricultorii români și crescătorii de animale, s-au adăugat ajutoarele Covid-19 și ajutoarele pe hectar pentru culturile agricole distruse de secetă. APIA are o listă lungă la plată, dar lucrurile se mișcă încet. Dintre ajutoarele Covid-19 doar ajutorul de 100 euro/UVM acordat crescătorilor de porci și păsări a fost transferat spre conturile acestora, plata a început pe 18 noiembrie. APIA nu a terminat încă verificarea cererilor pentru celelalte tipuri de ajutoare Covid-19, adică pentru ajutorul de 100 de euro/cap de animal acordat crescătorilor de bovine care au peste 91 de capete bovine femele adulte, dar și ajutorul de maxim 7.000 de euro/fermă pentru cei care au între 5 și 90 de capete de femele bovine adulte, pentru fermele de ovine și caprine și pentru fermele care cultivă legume-fructe și cartofi.

Plățile sunt îngreunate și de ultimele evenimente de pe scena politică. Premierul și-a dat demisia, Guvernul are un șef interimar, iar aprobarea sumelor necesare pentru plățile fermierilor pare să fie întârziată de toate aceste schimbări. Fermierii stau cu ochii pe conturi, pentru că, așa cum ne scriu, au datorii, seceta le-a distrus culturile, au nevoie de bani în acest an greu.


 


Vizualizat: 8702 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

12 iulie 2024 - 09:16

Fermierii ale căror produse sunt conforme au posibilitatea de a afișa rezultatele analizelor la punctele de vânzare, dovedind astfel calitatea produselor românești.

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

12 iulie 2024 - 06:55

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 03 – 10.07.2024, a efectuat plăți în suma totală de 80.864.046,51 lei (16.302.986,34 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

11 iulie 2024 - 17:01

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat astăzi Lista proiectelor depuse aferente submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, P4.1.1 „Achiziții simple de utilaje agricole la nivelul fermei (vegetal)”, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, etapa 1, sesiunea 01/ 2024.

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

11 iulie 2024 - 16:22

În ședința de Guvern din 11 iulie 2024 a fost aprobat Memorandumul cu tema „Suplimentarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament aprobate pe luna iulie 2024 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, în baza prevederilor OUG34/2023.

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

11 iulie 2024 - 15:10

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 660 din 10 iulie 2024 a fost publicat Ordinul nr. 278/2024 pentru aprobarea sistemului de sancțiuni aplicabil intervențiilor și ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, aferente cererilor de plată începând cu anul de cerere 2024.

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

11 iulie 2024 - 09:06

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că situația în ceea ce privește urșii a fost scăpată de sub control în România, numărul estimativ al animalelor depășind 8.000.

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

11 iulie 2024 - 08:18

Tinerii fermieri până-n 40 de ani beneficiază de Sprijinul complementar pentru venit (CIS YF), o subvenție pe hectar, în plus față de ceilalți fermieri. Subvenția APIA le este garantată tinerilor fermieri timp de 5 ani. Cum se calculează perioada de plată APIA și ce schimbări au survenit în acest an?

Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice

Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice

10 iulie 2024 - 18:51

În perioada 08-10 iulie 2024, Rețeaua Rurală Națională a organizat Seminarul Adhoc cu tema „Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice în contextul Planului Strategic’’. Evenimentul a reunit reprezentanți ai asociațiilor profesionale din agricultura ecologică, retaileri, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, Consiliul Concurenței și operatori din agricultura ecologică.

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

10 iulie 2024 - 18:14

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 271/112/2024 pentru modificarea anexei nr. 4 la Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin OMADR şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020.

Oficial ASTĂZI! Registrul Agricol, modificare titlu de proprietate teren!

Oficial ASTĂZI! Registrul Agricol, modificare titlu de proprietate teren!

10 iulie 2024 - 15:51

MADR a publicat în transparență decizională Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind registrul agricol pentru perioada 2025-2029.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Neîntelegere

Neîntelegere
Aseara, nevasta-mea a lasat un biletel pe frigider: Detalii