Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Subvenții APIA ilegale! Funcționar din primărie recunoaște de trei ori că e vinovat!

Publicat: 03 mai 2021 - 07:20
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Un funcţionar din cadrul Primăriei Valea Stanciului, Dolj, a încheiat trei acorduri de recunoştere a vinovăţiei cu procurorii DNA. El a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Două dintre dosarele penale în care funcționarul primăriei și-a recunoscut vina vizează eliberarea de documente, adeverințe false pentru încasarea subvențiilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), scrie Gazeta de Sud.

Procurorii DNA din Craiova anunţau, în iulie 2019, trimiterea în judecată a două persoane acuzate că au păgubit APIA cu aproape 300.000 de lei.
Anchetatorii au susţinut că, în perioada 23 mai 2008 – 15 mai 2014, cei doi inculpați „au depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente cu un conținut nereal, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate“.

Prejudiciul total este de 281.767 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză. Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 12 mai.

Procurorii anticorupţie au precizat că cei doi inculpaţi nu puteau frauda APIA fără ajutorul unui funcţionar din cadrul Primăriei Valea Stanciului. Acesta a solicitat şi obţinut încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției.

„În prezența avocaților, inculpatul S.N., la data faptei funcționar în cadrul Primăriei Valea Stanciului, a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia“, au mai susţinut procurorii DNA.

catuse-bani-tanar-fermier_b

Funcţionarul a fost de acord să primească o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, plus interzicerea unor drepturi. Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost admis de instanţă pe 17 septembrie 2019.

În iulie 2020, Judecătoria Segarcea a admis un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de acelaşi funcţionar cu procurorii din Segarcea. În acelaşi dosar, un acord de reconoaştere a încheiat şi fostul edil din Valea Stanciului.

Acesta din urmă a primit o pedepasă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Funcţionarul a primit aceeaşi pedeapsă pentru complicitate la abuz în serviciu. După contopirea cu pedeapsa primită în septembrie 2019, inculpatul a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.

În noiembrie 2020, procurorii DNA au anunţat că au dispus sesizarea instanței de judecată cu un acord de recunoaştere încheiat cu acelaşi funcţionar. De data acesta a fost acuzat de complicitate la folosirea de documente false pentru obținerea de fonduri europene

Procurorii au reținut că inculpatul a eliberat mai multe adeverinţe false unor persoane.

„În perioada 2011-2012, inculpatul S.N., în calitatea menționată mai sus, ar fi eliberat unor persoane mai multe adeverințe false care ulterior ar fi fost depuse cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în scopul de a obține, în mod injust, sume de bani în cadrul schemelor de sprijin, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate”, au precizat anchetatorii.

Inculpatul a acceptat o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Acordul de recunoaştere a fost admis de instanţă pe 8 decembrie 2020.
Pe 16 aprilie, Tribunalul Dolj a contopit ultimele două pedepse primite de inculpat. Astfel, după contopirea pedepselor de doi ani opt luni şi doi ani de închisoare cu suspendare, inculpatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

sursa: gds.ro

Vizualizat: 3242 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

12 mai 2021 - 08:36

Ajutorul pentru bunăstarea animalelor va fi acordat și crescătorilor de ovine, de vaci, de capre, nu doar crescătorilor de porci și păsări cum se întâmplă acum. Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii români. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

12 mai 2021 - 07:44

Bugetul PNDR destinat perioadei de tranziție 2021-2022 este de aproximativ 3,26 miliarde Euro și anume: fonduri FEADR 2021-2027 CFM (Cadrul Financiar Multianual) - 2.569,10 mil. euro și fonduri EURI (Instrumentrul de Relansare al Uniunii Europene) - 692,09 mil. euro.

Cățean (MADR): Laptele de pajiște, o nouă schemă de ajutor pentru crescătorii de animale!

Cățean (MADR): Laptele de pajiște, o nouă schemă de ajutor pentru crescătorii de animale!

12 mai 2021 - 07:16

Ciobanii austrieci au fost mai isteți decât noi și au înregistrat încă din 2018 produsul lapte de fân la Comisia Europeană, un produs protejat la nivel european care le aparține. România cu atâtea pășuni, cu așa tradiție îndelungată în oierit a pierdut în fața Austriei care nu se poate lăuda cu aceeași tradiție. Acum, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, oierul George Cățean, vine cu ideea unei scheme de calitate, laptele de pajiște, copiată de la austrieci.

Plata subvențiilor APIA pentru crescătorii de animale! Anunț important!

Plata subvențiilor APIA pentru crescătorii de animale! Anunț important!

11 mai 2021 - 14:45

Sprijinul cuplat zootehnic, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum din zootehnie! Crescătorii de animale sunt anunțați că pierd această subvenție APIA, cifrată la aproape 200 de euro/cap de animal, dacă nu au cerut până la data de 1 mai 2021 adeverința de apartenență a animalelor la rasă necesară pentru obținerea banilor de la APIA. Anunțul este făcut de Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România, ACBCR, și sunt vizate rasele de bovine Limousine și Charolaise.

Ministrul Oros: Eu vreau ca fermierii să câștige!

Ministrul Oros: Eu vreau ca fermierii să câștige!

11 mai 2021 - 08:12

Culturile agricole arată bine la ora actuală chiar dacă unele lucrări au fost întârziate din cauza ploilor abundente şi a frigului, iar estimările sunt foarte bune, a declarat, luni, ministrul agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei conferințe susținută la sediul MADR. Șeful MADR a adăugat, referitor la creșterea prețurilor, că-și dorește ca fermierii să câștige.

România, 3,2 milioane de exploatații agricole!

România, 3,2 milioane de exploatații agricole!

11 mai 2021 - 07:48

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică din România, Tudorel Andrei, estimează că România ar putea avea 3,2 milioane de exploataţii agricole după efectuarea Recensământului General Agricol. La ultimul recensământ au fost înregistrate 3,6 milioane de exploataţii agricole.

Datele care sunt vitale pentru acordarea ajutoarelor din agricultură!

Datele care sunt vitale pentru acordarea ajutoarelor din agricultură!

11 mai 2021 - 07:15

„Datele statistice sunt vitale pentru cunoașterea realităților din agricultura românească. Fără acestea, nu se vor putea lua cele mai eficiente decizii în viitor” a declarat domnul Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, la conferința organizată luni, 10 mai 2021, la Ministerul Agriculturii. Pe baza acestor date se stabilesc și subvențiile de care vor beneficia fermierii.

Subvenții APIA! Anunț APIA pentru fermieri!

Subvenții APIA! Anunț APIA pentru fermieri!

11 mai 2021 - 06:59

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care beneficiază de subvenții că este în plină desfășurare campania de primire a Cererilor unice de plată pentru anul 2021. Au mai rămas 7 zile în care fermierii pot să ceară subvențiile agricole din acest an fără penalități.

Investigații la ferme mari!

Investigații la ferme mari!

10 mai 2021 - 16:12

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie în rândul unor mari producători şi comercianţi de carne de pasăre din România, în urma unor indicii care arată că ar putea exista înţelegeri sau practici pentru limitarea ofertei de produse, scopul final fiind creşterea artificială a preţurilor de vânzare, potrivit unui comunicat de presă al autorităţii. Referitor la aceste investigații, Uniunea Crescătorilor de Păsări ne-a transmis astăzi un comunicat.

Ministrul Oros: Verificăm dacă rezultatele recensământului se suprapun fidel cu bazele de date cu animale!

Ministrul Oros: Verificăm dacă rezultatele recensământului se suprapun fidel cu bazele de date cu animale!

10 mai 2021 - 13:50

De astăzi, 10 mai 2021, începe recensământul general agricol, demararea acțiunii a fost marcată printr-o conferință de presă susținută la Ministerul Agriculturii, fiind prezenți, alături de ministrul agriculturii, și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Institutului Național de Statistică, Serviciului de Telecomunicații Speciale. Ministrul Adrian Oros a declarat că rezultatele vor arăta dacă numărul de animale se suprapune pe bazele de date deja existente, suprafața agricolă, numărul de ferme, etc.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Botan
|
05. 03, 2021. Monday 17:52
Nu este acesta singurul caz ..referitor la acte ..adeverinte date false..fara ca aceste persoane sa lucreze terenurile..cunosc caz la cea mai mică comună din jud Botoșani.. aceeași problemă..adeverinte date fiului primarului..la care el.nu lucrează nici o palmă de teren..e sofer pe microbuzul școlii.. si alti funcționari ai primăriei iau si ei pe ce rămân..ca na ei stiu cine il declara si cine nu..nu mai zic de primar ii trece pe fiusu pășune.. terenuri lucrate ..proiecte a făcut are omul tractor nou fendt cu toata gama de utilaje..care îl închiriază sa zică lumea că el.are teren si lucrează teren..dar e cu totul altfel..proiecte pe 2 iazuri..proprietate cică la fel de fiul primarului...si multe altele..eu zic ca ar fi bine sa ii purifică un pic de la facturi cu seminte..impozite..animale..terenuri declarate ilegal..arenda..etc..sunt multe uite unde ii pot verifica si o sa se lămurească ca este adevarat ce spun..nu zic ca avand control anul trecut de lucrătorii apia..si ce credeti..ca dom primar ii arătau terenurile altora ..la care acei muncitori sau nimerit cand si recolta porumbul cu gloria pe acele suprafata.. iau întrebat ce cauta..si au zis ca la control e fiul primarului..dar terenul pe care îl arată e terenul pe care îl.lucrez si nu mi-a eliberat adeverința APIA mie..si l-a trecut dom primar..si eu ma refer acea pers..lucreaza terenul si in ziua de azi..nu credeti ca sunt mână în mână cu cei de la apia..?..un pic de pușcărie i se merita domnului primar..si celorlalti care nu ridica un pai si iau sume mari de bani nemunciti.. si altii care lucrează ii retine..si cei de la fonduri europene sa il controleze sa vada ce acte false a dat de a luat tractor cu toata gama.de utilaje fara ca el sa lucreze o palmă de pământ.. si țin sa va aduc la cunostinta acest dom primar e primar din 2012 si in prezent la care cand a intrat ca primar avea 0.50 ha teren si un autoturism ford din 1996...iar acum terenuri..iazuri..apartamente..vile..masini de lux a lui fiusu..sala de fittnes..acte făcute false persoanelor care nu se răspuns de terenuri..si multe altele. Va rog daca e sa se poata face un pic de lumina si aceste specii de pers sa fie INCHISE..si confiscat tot ce au nemunciti.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Bancul zilei

2 minute

2 minute
Soţia: – Înainte erai foarte fericit dacă mă vedeai măcar două minute pe zi. Detalii