PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Pentru a încasa sprijinul cuplat la sfecla de zahăr, aferent anului 2020, fermierii care au solicitat această plată de la APIA fac dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha. Actele se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 ianuarie 2021, anunță APIA.
Fermierii care au solicitat această plată pe hectar, pentru anul 2020, depun la APIA factură, pentru persoanele juridice, sau adeverinţă eliberată de fabrica de zahăr pentru persoanele fizice, prin care dovedesc că au realizat producția minimă la hectar. Actele se prezintă la APIA până la data de 31 ianuarie 2021.
Pentru cultura de sfeclă de zahăr înfiinţată începând cu anul de cerere 2016, trebuie să facă dovada că utilizează sămânţă certificată, în conformitate cu Legea nr. 266/2002. Documentul oficial de certificare a lotului de sămânţă sau Buletinul de analiză oficială, cu menţiunea "sămânţă admisă pentru însămânţare", sau Buletinul de analiză oficială cu menţiunea "Necesar propriu" şi "Interzisă comercializarea" sau documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor menţionate emis într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o ţară terţă care are echivalenţă conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficială care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate sau adeverinţa eliberată de fabrica de zahăr cu care fermierul a încheiat contractul de producere a sfeclei de zahăr se prezintă la APIA până la data de 31 ianuarie a anului următor anului de cerere curent, adică până la 31 ianuarie 2021 pentru plata pe hectar aferentă anului 2020.
Cuantumul pe hectar al sprijinului cuplat pentru sfecla de zahăr, pentru anul de cerere 2019, a fost de 829,34 euro/ha = 3.939,0332 lei/ha. Pentru anul de cerere 2020, cuantumul va fi stabilit de APIA după ianuarie 2021, când expiră termenul de depunere a documentelor.
CITEȘTE ȘI: CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU IANUARIE 2021!
ATENȚIE! Acest articol aparține AGROINFO și este protejat de dispozițiile Legii 8/1996 privind dreptul de autor și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe AGROINFO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.