KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Șef APIA: Suma APIA pe hectarul de pășune, teren arabil care ajunge anul acesta în conturile fermierilor!

Publicat: 16 noiembrie 2021 - 14:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Sergiu Jităreanu, a calculat subvenția pe hectar pe care o primesc anul acesta fermierii, crescătorii de animale, atât pentru terenul arabil, cât și pentru pășune. Suma poate să crească în funcție de adăugarea altor plăți suplimentare. Șeful APIA Iași a vorbit și despre subvențiile din zootehnie.

"Calculul reiese din însumarea schemelor (...) Din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), avem schema de bază, SAPS (schema unică de plată pe suprafață n.r.) de 95 de euro, la care adăugăm în cazul fermelor mai mici sau egale de 5 hectare, încă 5 euro (plata redistributivă n.r.), deci avem 100 de euro, dacă ferma este mai mare, pentru primele 30 de hectare, pragul de 30, avem încă 40 de euro pe hectar (de la 5 ha până la 30 ha inclusiv plata redistributivă pentru acest an este de cca 48 de euro n.r.), avem plata pentru bunele practici agricole și de mediu care este de circa 58 de euro și ajungem undeva la 180-190 de euro, cam atât se adună în final.

Bine, mai sunt schemele de plată, de exemplu, în sectorul vegetal, avem scheme pntru sprijinul cuplat. Sunt selectate de către statul membru anumite culturi care intră în acest sprijin cuplat, se adaugă, pe lângă plățile pe care le-am discutat, o plată suplimentară. Aici amintesc leguminoasele pentru boabe, cum ar fi soia, fasolea și mazărea pentru industrializare sau leguminoasele perene cum ar fi lucerna. Aceste culturi primesc un sprijin suplimentar, dar cu condiția să obțină o anumită producție la hectar. O să exemplific soia, minim 1.300 kg la hectar pentru care fermierul trebuie să facă dovada procesării, predării către o instituție care procesează sau consumul propriu cu animalele, să fie înregistrat în fișele interne ale exploatației.

Pentru acest an nu este stabilită încă suma pentru sprijinul cuplat, fermierii trebuie să aducă documentele justificative la APIA. Suntem în perioada în care trebuie să aducă documente, respectiv dovada obținerii producției și predării către o unitate specializată în procesare", a explicat directorul executiv APIA Iași, Sergiu Jităreanu, pentru o emisiune BZI. 

El a adăugat că pentru zootehnie, APIA plătește acum un avans crescătorilor de oi și/sau capre din sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, aferent acestui an.

"Să amintesc câteva condiții: pentru a primi sprijin cuplat pentru ovine, fermierul trebuie să dețină minim 150 de capete ovine până la maxim 500 se adresează schema. La data depunerii cererii, respectivele animale trebuie să aibă minim un an, la data de 31 martie, și se pune și o vârstă maximă, respectiv, la femele 8 ani, iar la masculi, 6 ani. Masculii obligatoriu să fie înscriși în regstrul genealogic al rasei, pagina principală, iar raportul dintre sexe să fie de un mascul la 35 de femele ovine. Deci, sunt multe, fiecare schemă are condițiile ei", a mai spus șeful APIA Iași.

 

Vizualizat: 18573 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

30 noiembrie 2021 - 09:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii că termenul limită pentru plata unor subvenții APIA pe hectar este 31 decembrie 2021. Până la această dată, fermierii care au solicitat aceste scheme de plată trebuie să depună la APIA actele doveditoare.

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2021 - 08:17

"Am suplimentat cu 200 milioane lei bugetul pentru subvenții, astfel încât sumele necesare sprijinului pentru motorină și pentru susținerea sectorului de ameliorare în zootehnie să fie asigurate", a anunțat ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu. 

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

30 noiembrie 2021 - 07:43

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, odată cu formarea noului Guvern s-a stabilit efectuarea mai multor vizite în teren pentru a afla cu exactitate nevoile din sectoarele de agricultură pe care România le are, dar mai ales pentru a fi conectați cu realitățile din teren. Șeful MADR a anunțat reluarea unui ajutor de care au beneficiat în anii trecuți fermierii români. 

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

30 noiembrie 2021 - 07:26

Ministerul Agriculturii a publicat pe 23 noiembrie 2021, în setul de acte ale Planului Național Strategic, tipurile de intervenții din sectorul apicol pentru perioada 2023-2027. Pentru ajutoarele din apicultură este alocat plafonul total de 28.742.348,7 euro.

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

29 noiembrie 2021 - 18:23

"Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor și agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc", a declarat astăzi premierul Nicolae Ionel Ciucă, după ce a făcut o vizită într-o fermă de păsări. 

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

29 noiembrie 2021 - 16:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a comunicat astăzi, 29 noiembrie 2021, că a transferat către conturile crescătorilor de ovine/caprine suma totală de 45.204.154,53 euro, reprezentînd plata avansului la sprijinul cuplat zootehnic achitat pentru speciile ovine și caprine, pentru acest an.

OFICIAL APIA ASTĂZI: Banii transferați în conturile crescătorilor de oi și capre!

OFICIAL APIA ASTĂZI: Banii transferați în conturile crescătorilor de oi și capre!

29 noiembrie 2021 - 13:35

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 29 noiembrie 2021, că a transferat către conturile crescătorilor de oi și/sau capre suma de 45,20 milioane de euro.

Comunicat APIA de ASTĂZI!

Comunicat APIA de ASTĂZI!

29 noiembrie 2021 - 13:17

Final de Campanie a plăților în avans pentru anul de cerere 2021! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2021. Din 2 decembrie 2021, APIA demarează plățile finale!

Rasa de câini crescută de un cioban, considerată cea mai eficientă pentru paza stânelor de oi!

Rasa de câini crescută de un cioban, considerată cea mai eficientă pentru paza stânelor de oi!

29 noiembrie 2021 - 09:06

„Câinele ciobănesc caucazian este un câine de munte, puternic, catalogat drept cea mai eficientă rasă pentru pază și apărare. Acesta are o neîncredere față de străini, de aceea este destul de greu pentru început să te apropii de un astfel de câine. În schimb, dacă devii stăpânul lui și îi câștigi încrederea, devine cel mai ascultător și docil prieten”, spune oierul Ion Leuntean, din Căușeni, Republica Moldova.

Date meteo de ASTĂZI: Lapoviță și ninsoare în această săptămână!

Date meteo de ASTĂZI: Lapoviță și ninsoare în această săptămână!

29 noiembrie 2021 - 08:24

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, mai exact aproape întreaga lună decembrie.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

La zece minute de mers pe jos de Castelul Bran, am descoprit o fermă ultramodernă, în care aproape toată treaba o fac roboţii DeLaval. Automatizarea a fost singura soluţie ca să nu renunţe la vacile de lapte, ne-a spus tănărul fermier Vlad Enescu.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Chelner...

Chelner...
Chelner ai picioare de broască? Detalii