ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

ȘEF APIA, MESAJ URGENT PENTRU FERMIERI! PLATA SUBVENȚIILOR PE HECTAR ȘI ANIMAL!

Publicat: 17 februarie 2021 - 16:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENTUL OBLIGATORIU PENTRU SUBVENȚII APIA! Atenție, fermieri și crescători de animale, aveți la dispoziție mai puțin de două săptămâni ca să vă actualizați datele din registrul agricol al primăriei, în cazul terenurilor, și datele de la medicul veterinar concesionar, în cazul animalelor pentru care cereți anul acesta subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)!

Adeverința pentru APIA, pe care trebuie să o atașați la cererea unică pentru subvențiile din acest an, este transmisă de către primării direct la APIA. Deci, pe înțelesul tuturor, nu mai trebuie să duceți voi, fermierii, această adeverință la APIA. Însă, până la data de 1 martie 2021, ATENȚIE, trebuie să mergeți la primării și la medicul veterinar concesionar pentru actualizarea datelor cu privire la terenurile agricole și la numărul de animale pentru care cereți subvenții. În cazul în care nu actualizați aceste date, veți avea probleme la încasarea subvențiilor din acest an. Până la 1 martie 2021, prima zi de depunere a cererilor unice la APIA, trebuie să actualizați aceste date, anunță șeful APIA Mureș.

Există o schimbare legislativă în Ordonanța 3 din 2015, Ordonanță care a apărut cu schemele de plăți. Cea mai importantă modificare este faptul că dacă fermierii trebuiau să meargă la primărie să solicite adeverința cu datele din registrul agricol, adeverință care este document de eligibilitate, practic, cel mai puternic din punct de vedere al încărcăturii legislative, dovada utilizării terenului, nu mai e necesară deplasarea beneficiarilor să solicite eliberarea adeverințelor. Noi, pe baza listelor pe care le avem cu beneficiarii care au depus cerere în campania anterioară, solicităm primăriilor eliberarea și transmiterea online a acestor adeverințe. Bineînțeles, aici vin cu rugămintea, pentru că, conform legislației în vigoare, fermierii au obligația ca până la data de 1 martie să actualizeze la primării datele din registrul agricol pentru anul în curs. Exact ca la fermele de animale și pentru fermele din vegetal, există o dinamică, anul ăsta poate am vândut un teren sau am cumpărat un teren.

Toate chestiunile astea trebuie să le actualizezi, pentru că foarte multe primării au deja registrul agricol electronic și generează din sistem pe baza datelor de la taxe și impozite. Există o legătură între baza de date din cadrul UAT (unitate administrativ-teritorială n.r.) și poate genera acea listă. Dar lista dacă nu e actualizată până la data de 1 martie, atunci evident că poate veni cu lipsuri pentru că rămâne cu datele din anul anterior.

Fac un apel către toți fermierii, către toți potențialii beneficiari care vor depune cererea unică de plată în anul 2021 la APIA ca aceste date să fie actualizate până la 1 martie, pentru că, după aceea, noi, în momentul în care transmitem primele liste să nu existe blocaje, că, domle, datele nu sunt actualizate, e cumva așa, că omul a cumpărat un teren, nu l-a actualizat. Și același lucru și la medicul veterinar, iarăși, dinamica și vânzările de animale, la oi există reformele care se vând în toamnă sunt mieii care fac un an și se crotaliază. Atât datele din registrul agricol cu privire la terenuri, cât și animalele să le actualizeze, o dată la primărie și cealaltă parte la medicul veterinar concesionar pe raza căruia își desfășoară activitatea, a anunțat Ovidiu Săvâșcă, directorul executiv APIA Mureș, la City TV.

Vizualizat: 4195 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier!

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier!

12 august 2022 - 20:34

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat lista fermierilor care au solicitat finanțare pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020). Acest Raport de selecție lunar, publicat pe pagina de internet a AFIR în data de 12.08.2022, conține lista cererilor de finanțare depuse online în perioada 27 octombrie – 26 noiembrie 2021 (respectiv, etapa a treia din sesiunea 2021 a submăsurii 6.3).

VIDEO!Elicopterele Armatei transportă apă pentru animalele din ferme!

VIDEO!Elicopterele Armatei transportă apă pentru animalele din ferme!

12 august 2022 - 07:46

Elicopterele din dotarea forţelor armate elveţiene au fost mobilizate pentru a transporta apă pentru mii de animale însetate care suferă de pe urma temperaturilor ridicate înregistrate în ţara pajiştilor alpine, transmite Reuters.

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

11 august 2022 - 19:58

Un crescător de bovine din județul Argeș spune că a rămas fără 11 bovine, paguba fiind calculată la circa 80.000 de lei. Animalele erau într-un țarc, pe pășune, supravegheate de un cioban. Crescătorul a anunțat Poliția.

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

11 august 2022 - 10:42

Odată cu noua Politică Agricolă Comună 2023-2027, se schimbă data de referință sau data istorică pentru ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, acordate crescătorilor de bovine. Anul de referință va fi 2018. Deci, de la anul, nu mai este valabilă actuala dată de referință, 31 ianuarie 2013.

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

11 august 2022 - 09:49

Porci neidentificați, fără crotalii, ascunși în hala unei ferme pe care era pus lacătul. Proprietarul fermei a găsit porcii când a vrut să dea în chirie hala.

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

11 august 2022 - 08:24

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Agriculturii să intervină de urgență pentru a salva fermierii români. FACIAS a transmis un comunicat media. 

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

10 august 2022 - 20:36

La inițiativa ministrului Petre Daea, o echipă formată din specialiști ai MADR și ai ASAS, coordonată de secretarul de stat Dragoș-Costin Telehuz, a elaborat un Ghid de bune practici agricole privind efectele generate de schimbările climatice, anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

10 august 2022 - 17:13

Guvernul a aprobat astăzi, 10 august 2022, Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

10 august 2022 - 16:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit de la alte 10 județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata. Față de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

10 august 2022 - 16:29

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 10 august 2022, că a început plățile pentru beneficiarii micrograntului de 5.000 euro/fermier. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

FlexiTech Agro, fertilizare integrată: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” - Mihaela Radu, director de marketing Naturevo

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii