Adama
Agreena
AGRICOVER

Scrisoare deschisă către MADR: Apel la ministrul agriculturii!

Publicat: 07 august 2023 - 13:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reprezentanții presei concentrați pe nișa de agricultură au transmis o scrisoare deschisă ministrului agriculturii Florin Ionuț Barbu, căruia îi reproșează lipsa de comunicare eficientă, imparțială, echidistantă.

"Către: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale În atenția: Florin-Ionuț Barbu, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Stimate Domnule Ministru,

În urma consultării plenului Asociației Presei Agricole din România – A.P.A.R. vă semnalăm o situație surprinzătoare în fața căreia am fost expuși recent în relația de comunicare profesională cu instituția MADR, pe teme de interes public și vă asigurăm de faptul că premisa demersului nostru este aceea de a contribui la menținerea coordonatelor caracteristice echidistanței și transparenței actului de informare a publicului interesat de domeniile aflate în responsabilitatea instituției pe care o conduceți.

barbu madr_b

Situația surprinzătoare la care am făcut referire vizează întârzierea transmiterii/netransmiterea de către MADR a unei comunicări publice legate de semnarea de către dumneavoastră, în calitate de ministru al agriculturii, a documentului privind aprobarea derogării celor trei substanțe – Nuprid, Picus, Yunta – pentru tratamentul sămânței de cereale.

Cunoaștem faptul că MADR și-a asumat dialogul pe subiectul legat de autorizarea de urgență a celor trei produse de protecția plantelor cu reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare, știind faptul că din componența conducerii acestei organizații face parte și un jurnalist. MADR și-a asumat, astfel, responsabilitatea de a se asigura de faptul că nu vor fi alterate echidistanța și transparența activităților desfășurate de propriul aparat de comunicare publică, inclusiv comunicarea cu jurnaliștii.

Din păcate, despre subiectul referitor la aprobarea derogării, singura entitate care a transmis public informații (detaliate), cu mult înainte ca acestea să apară în comunicarea oficială/instituțională a fost un organ de presă care aparține unuia dintre membrii conducerii Alianței pentru Agricultură și Cooperare, MADR întârziind în informarea publică și, astfel, oferind ocazia unor interpretări (posibil eronate) de comunicare părtinitoare și lipsită de transparență.

Deși există fotografii ale site-urilor/paginilor unde au fost publicate informațiile respective (cu locul, data, ora), nădăjduim că această situație surprinzătoare a reprezentat doar o disfuncționalitate care va rămâne singulară și că, în continuare, comunicarea publică din partea MADR se va desfășura în spiritul cadrului asumat, rapid, echidistant și transparent.

Vă mulțumim pentru faptul că ați parcurs aceste rânduri și rămânem încredințați că vom colabora în mod eficient, cu scopul comun al informării rapide, corecte și complete a publicului interesat de problematicile referitoare la sistemul agroalimentar și la mediul rural din România. 

Asociația Presei Agricole din România – A.P.A.R. este o organizație profesională națională care cuprinde un număr de 53 jurnaliști, specialiști în marketing & comunicare și cadre didactice din domeniile agroalimentar și rural.

A.P.A.R. este singura asociație media din România afiliată la organizațiile internaționale ENAJ – Rețeaua Europeană a Jurnaliștilor Agrarieni și IFAJ – Federația Internațională a Jurnaliștilor din Agricultură Cu cele mai bune gânduri, Consiliul Director A.P.A.R.
NICOLETA DRAGOMIR – membru fondator, preşedinte
LIVIU GORDEA – membru fondator, vicepreşedinte
PETRONELA MIHAI – membru fondator, vicepreşedinte
CORINA MARES – vicepreşedinte
MIRELA-IOANA SCARLAT – vicepreşedinte
DANIEL-CRISTIAN PLĂIAŞU – vicepreşedinte
SORIN-TIBERIU BUNGESCU – secretar general"

 

Vizualizat: 1716 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

20 iunie 2024 - 10:47

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) urgentează plata subvențiilor APIA pe hectar, aferente anului de cerere 2023. Termenul final pentru achitarea plăților directe, stabilit de regulamentele europene, este 30 iunie 2024, așa că APIA mai are doar câteva zile. Ce subvenții APIA pe hectar trebuie să ajungă la fermieri, cuantum pentru fiecare?

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

20 iunie 2024 - 08:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 30 iunie 2024 pentru a finaliza plățile din zootehnie, aferente anului de cerere 2023. Ce subvenții APIA pe cap animal ajung la crescătorii de vaci, oi și capre în aceste zile?

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

19 iunie 2024 - 20:04

Pe o zi cu o căldură năucitoare, 40 de grade Celsius, combinele au duduit pe câmpuri. Fermierii au început să recolteze grâul pentru că se anunţă producţie-record. Nu vor să lase niciun bob să se usuce în căldura deşertică. Cu utilajele moderne, munca la câmp se face acum ca la birou: pe răcoare, în briza aerului condiţionat.

Tăiați de pe lista de plată APIA!

Tăiați de pe lista de plată APIA!

19 iunie 2024 - 18:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi exclude de la plata subvențiilor APIA pentru acest an pe fermierii, crescătorii de animale ale căror terenuri sau efective de animale sunt declarate și-n alte cereri depuse la APIA. Agroinfo a obținut informații de la APIA. 

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

19 iunie 2024 - 15:18

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 17 – 19 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în suma totală 239.990.840,43 lei (48.281.256,73 euro), anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

19 iunie 2024 - 08:27

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) recuperează sumele acordate necuvenit în cadrul unei campanii de plată. Cum procedează APIA? Agroinfo a obținut informații de la APIA.

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

19 iunie 2024 - 07:30

Sesiunea de primire a cererilor unice pentru plata subvențiilor aferente acestui an s-a încheiat pe data de 12 iunie 2024. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este ocupată în această perioadă cu verificarea cererilor și pregătirea controalelor în teren. Ce verificări face APIA în acest an pentru plata subvențiilor APIA?

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

18 iunie 2024 - 18:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pregătește următoarea etapă la plata subvențiilor APIA, cuvenite pentru acest an fermierilor, crescătorilor de animale, în așa fel încât la data de 15 octombrie 2024 să fie demarată plata avansului APIA.

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

18 iunie 2024 - 12:01

Agențiile Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că fermierii care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, valoarea ISR, actualizată în 2024 este de 660 lei, astfel fermierii angajatori beneficiază de jumătate din această sumă pentru fiecare angajat elev sau student.

Lege plată subvenție micii fermieri!

Lege plată subvenție micii fermieri!

18 iunie 2024 - 09:13

Pe masa președintelui Klaus Iohannis se află pentru promulgare Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lucruri mici...

Lucruri mici...
Adevărata fericire constă în lucrurile mici: Detalii