Adama
Agreena
AGRICOVER

Scrisoare deschisă către MADR: Apel la ministrul agriculturii!

Publicat: 07 august 2023 - 13:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reprezentanții presei concentrați pe nișa de agricultură au transmis o scrisoare deschisă ministrului agriculturii Florin Ionuț Barbu, căruia îi reproșează lipsa de comunicare eficientă, imparțială, echidistantă.

"Către: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale În atenția: Florin-Ionuț Barbu, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Stimate Domnule Ministru,

În urma consultării plenului Asociației Presei Agricole din România – A.P.A.R. vă semnalăm o situație surprinzătoare în fața căreia am fost expuși recent în relația de comunicare profesională cu instituția MADR, pe teme de interes public și vă asigurăm de faptul că premisa demersului nostru este aceea de a contribui la menținerea coordonatelor caracteristice echidistanței și transparenței actului de informare a publicului interesat de domeniile aflate în responsabilitatea instituției pe care o conduceți.

barbu madr_b

Situația surprinzătoare la care am făcut referire vizează întârzierea transmiterii/netransmiterea de către MADR a unei comunicări publice legate de semnarea de către dumneavoastră, în calitate de ministru al agriculturii, a documentului privind aprobarea derogării celor trei substanțe – Nuprid, Picus, Yunta – pentru tratamentul sămânței de cereale.

Cunoaștem faptul că MADR și-a asumat dialogul pe subiectul legat de autorizarea de urgență a celor trei produse de protecția plantelor cu reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare, știind faptul că din componența conducerii acestei organizații face parte și un jurnalist. MADR și-a asumat, astfel, responsabilitatea de a se asigura de faptul că nu vor fi alterate echidistanța și transparența activităților desfășurate de propriul aparat de comunicare publică, inclusiv comunicarea cu jurnaliștii.

Din păcate, despre subiectul referitor la aprobarea derogării, singura entitate care a transmis public informații (detaliate), cu mult înainte ca acestea să apară în comunicarea oficială/instituțională a fost un organ de presă care aparține unuia dintre membrii conducerii Alianței pentru Agricultură și Cooperare, MADR întârziind în informarea publică și, astfel, oferind ocazia unor interpretări (posibil eronate) de comunicare părtinitoare și lipsită de transparență.

Deși există fotografii ale site-urilor/paginilor unde au fost publicate informațiile respective (cu locul, data, ora), nădăjduim că această situație surprinzătoare a reprezentat doar o disfuncționalitate care va rămâne singulară și că, în continuare, comunicarea publică din partea MADR se va desfășura în spiritul cadrului asumat, rapid, echidistant și transparent.

Vă mulțumim pentru faptul că ați parcurs aceste rânduri și rămânem încredințați că vom colabora în mod eficient, cu scopul comun al informării rapide, corecte și complete a publicului interesat de problematicile referitoare la sistemul agroalimentar și la mediul rural din România. 

Asociația Presei Agricole din România – A.P.A.R. este o organizație profesională națională care cuprinde un număr de 53 jurnaliști, specialiști în marketing & comunicare și cadre didactice din domeniile agroalimentar și rural.

A.P.A.R. este singura asociație media din România afiliată la organizațiile internaționale ENAJ – Rețeaua Europeană a Jurnaliștilor Agrarieni și IFAJ – Federația Internațională a Jurnaliștilor din Agricultură Cu cele mai bune gânduri, Consiliul Director A.P.A.R.
NICOLETA DRAGOMIR – membru fondator, preşedinte
LIVIU GORDEA – membru fondator, vicepreşedinte
PETRONELA MIHAI – membru fondator, vicepreşedinte
CORINA MARES – vicepreşedinte
MIRELA-IOANA SCARLAT – vicepreşedinte
DANIEL-CRISTIAN PLĂIAŞU – vicepreşedinte
SORIN-TIBERIU BUNGESCU – secretar general"

 

Vizualizat: 1666 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oficial MADR! Noua subvenție pentru cumpărarea vacilor și mieluțelor!

Oficial MADR! Noua subvenție pentru cumpărarea vacilor și mieluțelor!

24 mai 2024 - 13:49

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, participă luni, 27 mai 2024, la Consiliul Agricultură și Pescuit, care se va desfășura la Bruxelles. Delegația română va solicita în sesiune publică aprobarea subvenției pentru achiziționarea animalelor de reproducție, anunță MADR în comunicatul transmis astăzi Agroinfo. 

APIA ASTĂZI: Plăți pentru crescătorii de animale!

APIA ASTĂZI: Plăți pentru crescătorii de animale!

24 mai 2024 - 12:48

Sprijin financiar în valoare de peste 322 milioane lei pentru susținerea activitații crescătorilor din sectorul suin și avicol în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Șef APIA: Dacă nu vor primi subvenții anul ăsta, este strict vina fermierilor!

Șef APIA: Dacă nu vor primi subvenții anul ăsta, este strict vina fermierilor!

24 mai 2024 - 11:07

Avertisment! Perioada scurtă alocată depunerii cererilor unice APIA îi va lăsa anul acesta pe mulți fermieri fără subvențiile APIA pe hectar și cap animal. Sute de fermieri nu vor primi aceste ajutoare, avertizează directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Bihor, Sorin Ioan Roman.

Anunț făcut de ministrul agriculturii!

Anunț făcut de ministrul agriculturii!

23 mai 2024 - 20:06

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a venit cu vești importante în ceea ce privește cerealele ucrainene. Acesta spune că interdicția în ceea ce privește aceste grâne în România nu va expira.

Verificări la micii fermieri cultivatori de legume!

Verificări la micii fermieri cultivatori de legume!

23 mai 2024 - 19:41

Aproape 9.300 de fermieri din județul Olt s-au înscris, în acest an, pentru a beneficia de ajutorul de 1.500 euro pe hectar, destinat compensării pierderilor cauzate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit Radio România Actualități.

Buget mai mare, subvenții APIA mai mari!

Buget mai mare, subvenții APIA mai mari!

23 mai 2024 - 17:18

Ministrul agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a avut miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției o întâlnire cu reprezentanții principalelor forme asociative din sectorul vegetal, pentru a discuta provocările cu care se confruntă fermierii.

APIA ASTĂZI: Fermieri, în 2 zile aveți banii în cont!

APIA ASTĂZI: Fermieri, în 2 zile aveți banii în cont!

23 mai 2024 - 11:08

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că ieri, 22 mai 2024, a efectuat plata aferentă ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal, aprobat de Guvernul României sub formă de grant direct în valoare de 100 euro/hectar, iar în următoarele 2 zile beneficiarii vor avea banii în conturi.

Mesaj URGENT plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Mesaj URGENT plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

23 mai 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale sunt avertizați de către secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, să respecte termenul limită de 7 iunie 2024 dacă vor să beneficieze de subvențiile APIA pe hectar și cap animal, aferente acestui an.

Plata subvenției APIA de 100 euro/ha și animal pe care o iau și fermierii persoane fizice!

Plata subvenției APIA de 100 euro/ha și animal pe care o iau și fermierii persoane fizice!

23 mai 2024 - 05:56

Plata subvenției de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal, respectiv 100 euro/echivalentul UVM pentru sectoarele suin și avicol a fost demarată miercuri, 22 mai 2024, a anunțat secretarul de stat MADR Adrian Pintea.

AFIR ASTĂZI: Ajutor de maxim un milion euro/beneficiar!

AFIR ASTĂZI: Ajutor de maxim un milion euro/beneficiar!

22 mai 2024 - 18:56

În urma finalizării etapei de evaluare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, Rapoartele intermediare de selecție pentru intervenția DR-28 Crearea/ modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural și pentru intervenția DR-27 Crearea/ modernizarea infrastructurii de acces agricolă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Soluţiile Vantage pentru agricultura de precizie / Precision Planting / Carbon Bee

Soluţiile Vantage pentru agricultura de precizie / Precision Planting / Carbon Bee

Vantage oferă soluţii integrate pentru agricultura de precizie, atât pentru cei care practică agricultura conservativă, cât şi pentru agricultura convenţională. Două dintre acestea sunt:

- semănatul de precizie, cu ajutorul tehnologiei Precision Planting prin care se realizează semănatul uniform atât în ceea ce priveşte adâncimea de semănat cât şi distanţa dintre seminţe/plante, în sistem no-till, minimum-till şi convenţional;

- erbicidarea "Spot spraying" - cu ajutorul tehnologiei Carbon Bee de la AgTech, sistemul SmartStriker - care permite detectarea precisă, în timp real, a buruienilor şi erbicidarea individuală a acestora.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Bacşiş

Bacşiş
O familie de scoţieni, îşi termină cina într-un restaurant. Detalii