Adama
Vinasa Rompak

RĂZBOI CLIMATIC?! ŞEFUL METEOROLOGILOR: Dacă te uiţi la HĂRŢILE pe IULIE şi AUGUST, te apucă FRICA!

Publicat: 23 aprilie 2017 - 21:27
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

FENOMENE METEO EXTREME! Viscol în plină primăvară şi chiar ninsori în mijlocul verii, perioade lungi de secetă severă în toiul cărora apar furtuni violente cu grindină mare cât un ou de găină, tornade şi ploi torenţiale. Toate s-au întâmplat deja în România şi asta ne aşteaptă şi în continuare. Este avertismentul oficial al meteorologilor.

15 judeţe din România au fost în ultimele zile sub cod portocaliu de vânt şi ninsori puternice. Meteorologii recunosc că au înregistrat recorduri de frig pentru această perioadă.  La Miercurea Ciuc, pe 22 aprilie dimineaţa au fost minus 9 grade Celsius, cea mai redusă temperatură înregistrată pentru această zi din 1969 încoace. Asta, după ce cu mai puţin de o săptămână în urmă au fost temperaturi de peste 20 de grade Celsius la amiază. Acest episod de vreme severă a lovit toată Europa, din estul Franţei până în Rusia, însă la noi a fost accentuat de un ciclon mediteranean, mai spun meteorologii.

Vezi FOTO CU PRĂPĂDUL FĂCUT DE ZĂPADĂ şi CARE SUNT CELE MAI AFECTATE CULTURI AGRICOLE.

Raluca Nodea cultivă căpşuni în Polovragi, jud. Gorj. Este revoltată că Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) nu a anunţat din timp valul de frig din ultimele zile, care a distrus o bună parte din recoltele producătorilor români de fructe şi legume: ANM TREBUIA SĂ ANUNŢE! Am staţie meteo în Polovragi, plătită din banii noştri, şi trebuie să le duc caşcaval şi căpşuni ca să mă anunţe!

URMEAZĂ O VARĂ EXTREMĂ!

Americanii au spus clar, încă de anul trecut, că ne confruntăm, până la sfârşitul lunii aprilie, cu La Niña, fenomenul opus lui El Niño. Asta înseamnă frig, îngheţ, zăpezi. Când se termină La Niña, vin căldurile, cu care am mai avut de-a face. Ce anticipasem eu era luna mai şi iunie cu grindină şi nu cred că se va schimba lucrul ăsta. Dacă vă uitaţi pe Foreca, dar nu e treaba noastră, a fermierilor, să ne uităm, o să vedeţi că masele de aer rece şi cald alternează, e plin de avertismente de genul „Thunder storm”, adică  tunete şi fulgere, o să cadă grindina, deci oricum dacă scăpăm acum, şi numai de la Dumnezeu scăpăm, cu recolta împuţinată, ce scapă va fi topit de grindină.

Ăsta e ultimul val de frig şi e într-adevăr foarte violent, dar o să urmeze o vară extremă. Uitaţi-vă pe prognozele făcute de centrul european (Centrul European pentru prognoze de la Redding, Anglia – n.red.) şi o să vedeţi că o să fie cantităţi mari de apă pornite din senin. Vara sunt cu atât mai periculoase. Ne trebuie tehnologie, ne trebuie stații meteo și ne trebuie ANM-ul să își facă treaba, a spus, pentru AGROINFO, Raluca Nodea.

Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, spune că probabil în pomicultură şi viticultură vor fi pagubele cele mai mari, dar e bine să mai aşteptăm încă două zile, pentru că, din păcate, în nopţile următoare, vor mai fi condiţii de brumă. (...) Puţin probabil că va mai veni un astfel de episod, dar şi primăvara şi vara nu vor fi lipsite de fenomene extreme, a declarat aceasta, într-o emisiune la România TV. Directorul ANM afirmă că avem nevoie de o reţea meterologică puternică, ca să ne dăm seama în ce lume trăim.

RĂZBOI GEOCLIMATIC: Statele care au tehnici şi tehnologii de control al mediului înconjurător. Cum funcţionează?

Iniţial m-am gândit că e război climatic, ruşii dădură cu ceva. Când colo, e şi la nemţi şi la alţii, deci nu au numai cu noi, a mai spus Raluca Nodea.

anm avertizare furtuna_b

De război geoclimatic vorbeşte, însă, foarte serios, generalul Emil Streinu, specialist radiolocaţie. Acesta a avertizat că astfel de episoade vor fi tot mai dese. Streinu spune, cu convingere, că sunt folosite tehnici şi tehnologii de control al mediului înconjurător de către statele dezvoltate, pentru a câştiga un avantaj economic şi arată către Rusia, care ar răspunde prin astfel de metode embargoului impus de Uniunea Europeană.

Streinu, ca şi alţi adepţi ai teoriei conspiraţiei, vorbeşte despre un „arsenal neconvenţional de modificare a climei”. În momentul de faţă se lucrează electronic, cu instalaţiii de mare putere, prin încălzirea puternică a atmosferei şi modificarea permeabilităţii electrice a picăturii de ploaie şi a fulgului. (...) Acum avem o zăpadă lucrată electronic. Sunt folosite căderi de precipitaţii pe teatrele de operaţiuni militare şi pentru avantaje economice, a spus Streinu, tot la RTV.

Acesta susţine că SUA, China, Rusia, Ucraina, Serbia, Norvegia, Germania, Iranul, dar şi Suedia ar deţine şi folosi tehnici şi tehnologii de control a mediului înconjurător pentru  interese geopolitice şi economice.

Ion Sandu, preşedintele Societăţii Meteorologice Române: IULIE, AUGUST ŞI SEPTEMBRIE VOR FI CATASTROFALE PENTRU AGRICULTURĂ ÎN FIECARE AN!

Meteorologii nu neagă aceste teorii, dar sunt rezervaţi să le discute. Ei se bazează pe măsurători şi prognoze. Război climatic sau furia naturii, oricum consecinţele vor fi devastatoare. Cel mai îngrijorător este mesajul preşedintelui Societăţii Meteorologice Române, Ion Sandu, fostul director general al ANM. Sandu şi-a dat demisia în decembrie 2016, în semn de protest faţă de intenţia Guvernului de a privatiza ANM.

Sub limbaj diplomatic se spune că 2016 a fost mai cald decât în 2015 şi că, ultimii 20 de ani, în fiecare an a fost din ce în ce mai cald. Ce trebuie să înţelegem din asta? Violenţa fenomenelor meteo extreme este în creşere şi va fi atât de frecventă în viitor, încât şi oamenii politici şi populaţia trebuie să se îngrijoreze şi să ia măsuri de reducere a impactului.

Am condus ANM 15 ani. În ultimii 10 ani putem transmite mesajul că iulie, august şi septembrie pentru agricultură va fi catastrofală această perioadă în fiecare an. Perioadele bune, normale, vor fi rare. (...) Din infornaţiile existente, aceste luni s-ar putea să fie o secetă atât de puternică încât culturile de primăvară s-ar putea să fie total compromise. (...) Nu mai e timp să se aştepte să se facă perdele de protecţie şi să se extindă Canalul Siret-Bărăgan. În iulie şi august vor fi temperaturi atât de mari şi perioade lungi, încât cu siguranţă vom avea furtuni. Poţi să ai o cantitate lunară de precipitaţii de 40 de litri/mp într-o singură zi şi în rest e secetă. (...) Dacă te uiţi la hărţile pe iulie şi august te apucă frica. Sunt estimări, nu sunt prognoze exacte, dar au probabilitate de realizare de 70%, dar anul trecut şi în alţi ani s-au potrivit. Când ai prognoza cu temperaturi foarte mari şi secetă este de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente, pentru că toată cantitatea de precipitaţii se descarcă într-o zi sau într-o oră, a spus, Ion Sandu, la RTV, de Ziua mondială a meteorologiei, pe 23 martie 2017.

Vizualizat: 189163 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

FOTO: PRĂPĂD în toată ŢARA! ZĂPADA face RAVAGII!

FOTO: PRĂPĂD în toată ŢARA! ZĂPADA face RAVAGII!

IMAGINILE VORBESC! Zăpada venită pe neaşteptate face ravagii în agricultură, dar mai ales în pomicultură. Sunt şanse minime ca după episodul alb să mai gustăm fructe româneşti, spun pomicultorii. 

IARNĂ ÎN APRILIE! CARE VOR FI CELE MAI AFECTATE CULTURI AGRICOLE!

IARNĂ ÎN APRILIE! CARE VOR FI CELE MAI AFECTATE CULTURI AGRICOLE!

DEZASTRU PENTRU AGRICULTURĂ! Anunțul meteorologilor este alarmant pentru agricultori! Rapița, pomii frucitiferi și vița de vie ar putea fi cele mai afectate culturi agricole de temperaturile scăzute, de lapoviță și ninsoare. În două zile din această săptămână, ne vom confrunta cu temperaturi de îngheț, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
04. 26, 2017. Wednesday 18:47
Schimbarile climatice sunt din ce in ce mai negative in ultimii ani.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii