Adama
Agreena
AGRICOVER

Programul AGRO IMM INVEST!

Publicat: 29 aprilie 2021 - 14:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Primele garanții solicitate in cadrul Programului IMM INVEST 2021 și Subprogramului AGRO IMM INVEST  au fost aprobate. Un număr record de 10.006 IMM-uri s-au înscris deja pe platforma www.imminvest.ro: peste 8.200 IMM-uri au aplicat pentru IMM Invest și peste 1.700 pentru Agro IMM Invest. Suma totală solicitată de către cele 10.006 IMM este de 12,7 miliarde lei, anunță FNGCIMM într-un  comunicat transmis pentru Agroinfo.

"Primele garantii in cadrul Programului IMM INVEST 2021 au fost aprobate, ca urmare a publicarii tuturor prevederilor legale necesare implementarii Programului, legate de nivelul comisioanelor de risc si administrare, modelele conventiilor de lucru si mecanismul financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor in cadrul Schemei de ajutor de stat.

În cadrul programului IMM INVEST etapa 2021 au fost introduse noi categorii de beneficiari precum profesiile liberale, fermierii si intreprinderile mici cu capitalizare de piata medie (intreprinderi care, impreuna cu intreprinderile pe care le controleaza si intreprinderea/intreprinderile care are/au controlul direct sau indirect asupra lor, au intre 250 si 500 de angajati si o cifra de afaceri anuala ce nu depaseste 100 de milioane euro sau al caror bilant anual nu depaseste 86 de milioane euro).

FNGCIMM a semnat actele aditionale la conventiile de garantare cu bancile partenere in Programul IMM INVEST editia 2021 iar platforma pe care intreprinzatorii se pot inscrie pentru a accesa Programul IMM Invest si subprogramul AGRO IMM INVEST- https://www.imminvest.ro/ este deschisa pentru inscrieri. Intreprinzătorii pot consulta starea propriei solicitari accesand site-ul FNGCIMM - https://www.fngcimm.ro/informatii-solicitari-garantii-imm. Aplicaţia web-plafon care ofera platforma comuna prin care se deruleaza procesul de verificare a documentatiei aferente solicitarilor de garantare intre  FNGCIMM si banci este operationala si digitalizata, ceea ce permite asigurarea unui flux rapid de analiza si aprobare a solicitarilor de finantare garantata. Un numar record de 10.006 IMM-uri s-au inscris deja pe platforma www.imminvest.ro, din care peste 8.200 IMM-uri au aplicat pentru IMM Invest, iar peste 1.700 IMM uri au aplicat pentru Agro IMMInvest. Suma totala solicitata de catre cele 10.006 companii este de 12,7 miliarde lei.

tractor-cooperativa_b

“FNGCIMM IFN SA a operationalizat primele 5 masuri pentru mediul de afaceri din Programul de Guvernare. Acum este momentul ca intreprinzatorii care doresc sa isi dezvolte afacerile, sa se inscrie  in IMM Invest si sa se alature celor peste 25.500 de IMM-uri participante in anul 2020 care au beneficiat de facilitatile pe care le ofera cel mai de succes program economic, lansat de Guvernul Romaniei. Avand in vedere solicitarile pe care le-am primit din toate domeniile de activitate si din toate sectoarele economice, in editia din acest an, am extins categoriile de beneficiari eligibili, prin includerea intreprinderior mici cu capitalizare de piata medie, a fermierilor, a profesionistilor si a formelor de organizare a profesiilor liberale, care pot accesa acum credite de investitii si credite pentru capital de lucru, beneficiind de granturi pentru plata dobanzilor si a comisioanelor de risc si garantare. Impreuna cu partenerii bancari, oferim cea mai ieftina finantare-garantata disponibila pe piata si in acelasi timp, depunem toate eforturile sa asiguram cea mai rapida infuzie de capital, la care pot apela IMM-urile.

Masurile implementate de catre FNGCIMM IFN SA in cadrul Programului de Guvernare respectiv, IMM Invest –accesul la capital financiar cu un plafon de garantare de 14 miliarde lei, AgroIMM Invest - accesul fermierilor la capital financiar cu un plafon de garantare 1 miliard lei, IMM Factor - schema de garantare de catre stat a creditului comercial plafon de garantare 1 miliard lei , IMM Leasing - accesul la leasing financiar, cu un plafon de garantare de 2 miliarde lei, Noua Casa - plafon de garantare 1,5 miliarde lei si OUG 37 amanarea ratelor, precum si infiintarea Fondului de capital de risc pentru rezilienta economica, devin pilonii de relansare a economiei romanesti si reprezinta raspunsul Guvernului, al Ministerului de Finante si al FNGCIMM IFN SA la necesitatile crizei actuale, care a adus multe provocari dar si multe oportunitati de resetare a sectorului IMM si de deschidere a sistemului bancar catre finantarea economiei”- a declarat Dumitru Nancu, Director General al FNGCIMM.

Pentru accesarea IMM INVEST sau a subprogramului AGRO IMM INVEST, beneficiarii vor selecta una dintre cele 22 de banci participante in cadrul Programului IMM Invest: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank,  Raiffeisen Bank, BRD- Groupe Societe Generale, Unicredit Bank,  Alpha Bank, Intesa Sanpaolo Romania, Exim Bank,  OTP Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Internet Bank, Porsche Bank, Procredit Bank,  Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank si Techventures Bank.

În cadrul schemei de ajutor de stat asociate Programului IMM INVEST si a Subprogramului AGRO IMM INVEST, ajutorul de stat acopera plata dobanzii datorate de beneficiarii Programului/Subprogramului pe o perioada de 8 luni de la data acordarii creditului, fara a se depasi data de 30 iunie 2022, precum si valoarea integrala a comisionului de administrare si a comisionului de risc datorat pe intreaga durata de derulare a creditului garantat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.
Garanţia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.
FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.
FNGCIMM SA - IFN asigură o acoperire teritorială națională iar în baza apartenenței sale la AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare – asociație ce reunește 47 de fonduri de garantare mutuale, private și publice, bănci de dezvoltare și fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum și din Turcia, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Federația Rusă și Kosovo), funcționează după reguli şi principii europene."

Vizualizat: 2089 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Urgent APIA! Termen 20 septembrie!

Urgent APIA! Termen 20 septembrie!

17 septembrie 2024 - 07:57

Cererile de plată APIA pot fi modificate sau retrase total sau parţial, fără penalități, de către fermieri, în cazul intervenţiilor care fac obiectul sistemului de monitorizare a suprafeţelor, pâna la data de 20 septembrie 2024, precizează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Suma ANT ovine/caprine ajutor național tranzitoriu pentru acest an!

Suma ANT ovine/caprine ajutor național tranzitoriu pentru acest an!

17 septembrie 2024 - 07:39

Ajutorul național tranzitoriu ovine/caprine este subvenția acordată crescătorilor de oi și/sau capre de la bugetul de stat din bugetul stabilit anului următor anului de cerere. Agroinfo a obținut informații privind suma alocată pentru acest an, pentru 2024, pentru plată.

Document! Cuantum pe hectar pentru 2024 subvenții APIA achitate în avans fermierilor!

Document! Cuantum pe hectar pentru 2024 subvenții APIA achitate în avans fermierilor!

17 septembrie 2024 - 07:13

Fermierii beneficiază și-n acest an de un avans APIA plătit din 16 octombrie 2024, conform anunțului făcut deja de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Procentul pentru plățile directe, practicat la avansul APIA și aprobat de Comisia Europeană, este de 70%. Două scheme de plată pe hectar vor intra cu siguranță la plata avansului din acest an. Agroinfo a obținut cuantumul pe hectar.

Document! Cuantum subvenții APIA cap animal plătite în avans crescătorilor!

Document! Cuantum subvenții APIA cap animal plătite în avans crescătorilor!

17 septembrie 2024 - 06:35

Crescătorii de animale beneficiază anul acesta de un avans de 70% din cuantumul subvenției europene pe cap animal, sprijinul cuplat zootehnic. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat deja că data pentru plățile în avans este 16 octombrie 2024. Agroinfo a obținut cuantumul pe cap animal pentru aceste subvenții din zootehnie, aferent acestui an de campanie.

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

17 septembrie 2024 - 06:16

Evenimentul emblematic al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, ZIUA PORUMBULUI OREZU a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024, la ferma domnului Nicolae SITARU, unul dintre fondatorii Forumului APPR.

Anunț făcut ACUM de oierul Dumitru Andreșoi!

Anunț făcut ACUM de oierul Dumitru Andreșoi!

16 septembrie 2024 - 07:48

Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, Hunedoara, cunoscut drept cel mai bogat oier din România, a anunțat că a fost suspendată Sărbătoarea Crescătorilor de Ovine - Țurcana, Regina Munților.

Bilanț tragic: Şapte morți și zeci de mii de sinistrați în inundațiile care au lovit România, Polonia, Cehia, Austria!

Bilanț tragic: Şapte morți și zeci de mii de sinistrați în inundațiile care au lovit România, Polonia, Cehia, Austria!

16 septembrie 2024 - 07:23

Inundații catastrofale în Europa de Est. Şapte morți, dintre care cinci în România, și zeci de mii de sinistrați din Polonia până în Austria, din cauza uraganului Boris.

Măsuri dispuse de ANSVSA pentru crescătorii de animale din zonele afectate de inundații!

Măsuri dispuse de ANSVSA pentru crescătorii de animale din zonele afectate de inundații!

16 septembrie 2024 - 06:57

În urma precipitațiilor abundente și a inundațiilor din ultimele ore, ANSVSA a instituit, la nivel central, o celulă de criză pentru a monitoriza și gestiona situația animalelor din zonele afectate. 

Data anunțată oficial plăți APIA hectar, cap animal din acest an!

Data anunțată oficial plăți APIA hectar, cap animal din acest an!

16 septembrie 2024 - 06:34

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că demarează plata avansului la subvențiile APIA pe hectar și cap animal, aferente acestui an, din data de 16 octombrie 2024.

Județul din care dispar vacile și porcii!

Județul din care dispar vacile și porcii!

16 septembrie 2024 - 06:06

Vremurile tot mai grele din ultimii ani au dus la pierirea unui sector esențial pentru județul Vaslui și doar pasiunea si dragostea fațã de animale îi mai determinã pe unii fermieri sã nu renunțe.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii