KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

PRIMELE PLĂŢI pentru AGRICULTORI! PROMISIUNILE ministrului PETRE DAEA la prima ÎNTÂLNIRE OFICIALĂ cu LIDERII FERMIERILOR!

Publicat: 17 ianuarie 2017 - 21:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CONDUCERE NOUĂ ŞI UN NOU MOD DE LUCRU LA MADR. Pe 17 ianuarie 2017, noul ministru al Agriculturii împreună cu echipa sa de la Ministerul Agriculturii s-au întâlnit cu reprezentanţii fermierilor români ca să analizeze problemele din sector. Ce i-a anunţat Petre Daea pe fermieri?

Potrivit LAPAR, în cadrul întâlnirii, noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a făcut următoarele precizări:

- pe fiecare proiect de act normativ se vor face grupuri de lucru, din care vor face parte reprezentanţi din cadrul MADR, cât şi din organizaţiile reprezentative (beneficiare ale respectivei HG);
- începând de miercuri 18 ianuarie 2017, vor pleca către fermieri banii pentru subvenţia la motorina agricolă pe trimestul III din 2016;
- Ajutoarele Naţionale Tranzitorii: Comisia Europeană a facut observaţii pe propunerile transmise de România, iar luni, 23 ianuarie 2017, noul secretar de stat Alexandru Potor va merge la Bruxelles pentru a prezenta punctul de vedere al României;
- Înscrierea la APIA: depunerea cererilor să se facă din timp, fermierii să nu mai aştepte până în ultimele zile pentru depunerea documentelor;
- Irigaţii - nu se vor da bani decât pentru proiectele realizabile; în teren, ceea ce este pe hârtii nu corespunde cu realitatea; noua conducere a MADR a format deja o echipă de lucru care să se ocupe de simplificarea procedurilor privind sistemul de irigaţii;
- pentru zona montană, cât şi pentru cercetare vor fi alocaţi mai mulţi bani în buget;
- din 18 ianuarie 2017 MADR va avea o altă Organigramă, în care va fi un department şi pentru Industria Alimentară;
- va fi constituit, în perioada următoare, un grup de lucru care să lucreze pe noua Politică Agricolă Comună (PAC);
- Daea a mai precizat că nu va semna vreodată proceduri după producerea unui fenomen;
- Plata subvenţiilor pe 2016 va începe după aprobarea Bugetului;
- La MADR se lucrează la o procedură ca fermierii care au fost în eşantionul de control din ultimii trei ani să nu mai intre la control.

Din partea MADR, alături de ministrul Agriculturii Petre Daea au mai fost prezenţi la întâlnirea cu fermierii secretarii de stat Daniel Botănoiu şi Alexandru Potor, Elena Tatomir - director MADR, şefii APIA şi AFIR, Adrian Pintea, respectiv Eugen Popescu, precum şi noul director al Autorităţii de Management pentru PNDR.

Din partea fermierilor, Laurenţiu Baciu, şeful LAPAR, spune că au fost chiar prea mulţi. Din punctul meu de vedere, ministerul, dacă vrea să fie eficient, ar trebui să simplifice puţin componenţa celor cu care dezbate subiectele. Acolo sunt o mie şi una de organizaţii care se reprezintă pe ei şi pe dânşii, care o să vină numai cu probleme personale, şi atunci pierde ministerul timpul degeaba. Baciu n-a vrut însă să spună cu nume şi prenume despre cine are această părere. A mai comentat că nu înţeleg de ce a fost prezent sindicatul, pentru că politicile agricole le face patronatul, nu sindicatul. LAPAR a fost reprezentată de către vicepreşedintele Constantin Bazon.

Deşi nu a fost la întâlnire, preşedintele LAPAR, Laurenţiu Baciu era bine informat şi ne-a sus că a vorbit  în ultimele săptămâni în numeroase rânduri cu noul ministru al Agriculturii, atât faţă în faţă şi, cât la telefon. A fost o întâlnire de curtoazie, în care noi ne-am prezentat, ei şi-au prezentat echipa de conducere, ni s-a spus care este stilul de lucru, ne-au spus ceea ce îşi doresc, cum vor să colaboreze cu noi. Urmează ca orice problemă să se discute într-un grup de lucru format din minister şi din sectorul din agricultură căruia îi aparţine subiectul respectiv. Acum, după terminarea şedinţei, ne sună să le dăm fiecare organizaţie echipa de lucru. Fiecare organizaţie va participa la sectorul care o priveşte, ne-a spus Laurenţiu Baciu, după ce întâlnirea de la MADR se terminase.

Vizualizat: 9704 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Aprobă Guvernul în această săptămână ajutorul Covid pentru crescătorii de bovine?

Aprobă Guvernul în această săptămână ajutorul Covid pentru crescătorii de bovine?

14 iunie 2021 - 16:47

Crescătorii de bovine ne întreabă dacă se mai aude ceva de ajutorul Covid la bovine. Proiectul de ordonanță de urgență care instituie acest ajutor a fost publicat pe site-ul MADR în 21 aprilie 2021. Ministrul agriculturii a anunțat săptămâna trecută că speră ca ordonanța să fie aprobată de Guvern în această săptămână.

Nou Regulament UE din 11 iunie! Cuantum plăți directe pentru fermieri pentru anul 2021!

Nou Regulament UE din 11 iunie! Cuantum plăți directe pentru fermieri pentru anul 2021!

14 iunie 2021 - 11:23

Cuantumurile plăților directe care urmează să fie acordate fermierilor în cadrul schemelor de sprijin și care depășesc 2 000 EUR pentru o cerere de ajutor depusă pentru anul calendaristic 2021 se reduc cu o rată de ajustare de 1,658907 %, precizează Comisia Europeană în Regulamentul (UE) din 11 iunie 2021 de stabilire a ratei de ajustare a plăților directe în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului pentru anul calendaristic 2021.

Comunicat APIA de astăzi!

Comunicat APIA de astăzi!

14 iunie 2021 - 10:13

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 11 iunie 2021 s-a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021, inclusiv perioada de depunere cu penalități, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi, 14 iunie, pentru Agroinfo.

Bagi în animal porumb cu 1 leu/kg, vinzi vițelul cu 8-9 lei/kg și ai subvenție de 5 lei!

Bagi în animal porumb cu 1 leu/kg, vinzi vițelul cu 8-9 lei/kg și ai subvenție de 5 lei!

14 iunie 2021 - 08:56

Am dat 50 de lei pe adeverință de la medicul veterinar ca să cer subvenția la APIA pentru vaci și am primit de la APIA 20 de lei subvenție pentru toate cele 4 vaci pe care le am. Nu mi-am scos nici banii de adeverință, de unde să mai scot și hrana pentru animale, i-a scris Maria Bondar ministrului agriculturii, Adrian Oros. Micii fermieri, crescători de animale au nevoie de multă rezistență anul acesta ca să nu renunțe. A explodat prețul la hrana pentru animale, a rămas mic prețul dat de abator, iar subvențiile APIA, de nimic.

Oier mare și exportator: Prețul la maxim la ovinele românești pentru export!

Oier mare și exportator: Prețul la maxim la ovinele românești pentru export!

13 iunie 2021 - 13:21

Prețul la maxim astăzi la ovinele românești pentru export! Spune unul dintre marii fermieri români, Gigică Apostol din comuna Baia, județul Tulcea. Crescătorul de oi adaugă că e și normal ca prețul să fie mare,  furajele sunt foarte scumpe anul acesta, munca la ovine este foarte grea, costurile multe, iar crescătorul trebuie să-și scoată banii peste prețul de producție, altfel merge în pierdere și nu mai are rost să ducă ferma mai departe.

Secretar de stat MADR: Ajutorul național tranzitoriu!

Secretar de stat MADR: Ajutorul național tranzitoriu!

13 iunie 2021 - 11:27

Sumele acordate anul acesta, în contul anului trecut, pentru ajutoarele naționale tranzitorii jignesc fermierul, crescătorul român de animale, spus franc, fără ocolișuri. Este una dintre cele mai mari supărări și dezamăgiri, pentru că ANT-ul este o subvenție populară de care beneficiază numărul cel mai mare de crescători de animale, fermieri.

Comunicat Agra Asigurări: 2,9 milioane ha asigurate și peste 4500 de fermieri asigurați!

Comunicat Agra Asigurări: 2,9 milioane ha asigurate și peste 4500 de fermieri asigurați!

13 iunie 2021 - 10:23

Agra Asigurări, compania care a introdus digitalizarea în sectorul asigurărilor agricole, aniversează 5 ani de activitate în România. Bilanțul acestei perioade indică peste 4500 de fermieri asigurați cu peste 2.9 mil. ha suprafețe cultivate, 4 categorii de produse de asigurare în portofoliu.

Prețuri mai mari pe tona de grâu, rapiță și porumb!

Prețuri mai mari pe tona de grâu, rapiță și porumb!

13 iunie 2021 - 09:44

Preţul grâului la recoltă a trecut de 200 euro/tonă pentru prima dată în ultimii cinci ani. Grâul de panificaţie se vinde cu 217 euro/tonă, rapiţa cu 543 euro/tonă, iar porumbul se negociază cu 269 euro/tonă, preţuri mai mari cu 20-50% faţă de acum cinci ani, scrie Ziarul Financiar.

Anunț secretar de stat MADR: Ajutor APIA, la aprobare săptămâna viitoare în Guvern!

Anunț secretar de stat MADR: Ajutor APIA, la aprobare săptămâna viitoare în Guvern!

13 iunie 2021 - 09:20

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Marius Micu, a anunțat că săptămâna ce urmează, în ședința Guvernului, ar urma să fie aprobat un ajutor financiar așteptat cu nerăbdare de fermieri. Este vorba despre subvenția APIA de 2.000 de euro pentru legumele cultivate în spații protejate. Din păcate, tergiversarea aprobării acestei subvenții a determinat excluderea de pe lista de plată a unei culturi agricole.

Mesajul ministrului Adrian Oros pentru fermierii care-l critică și-i cer demisia!

Mesajul ministrului Adrian Oros pentru fermierii care-l critică și-i cer demisia!

13 iunie 2021 - 08:28

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat, în direct la Agro TV, săptămâna aceasta, ce le răspunde fermierilor, crescătorilor de animale care-l critică și-i cer demisia.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Bancul zilei

Ghinion...

Ghinion...
Un porc se uită la o priză. Detalii