Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

PRIMELE PLĂŢI pentru AGRICULTORI! PROMISIUNILE ministrului PETRE DAEA la prima ÎNTÂLNIRE OFICIALĂ cu LIDERII FERMIERILOR!

Publicat: 17 ianuarie 2017 - 21:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CONDUCERE NOUĂ ŞI UN NOU MOD DE LUCRU LA MADR. Pe 17 ianuarie 2017, noul ministru al Agriculturii împreună cu echipa sa de la Ministerul Agriculturii s-au întâlnit cu reprezentanţii fermierilor români ca să analizeze problemele din sector. Ce i-a anunţat Petre Daea pe fermieri?

Potrivit LAPAR, în cadrul întâlnirii, noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a făcut următoarele precizări:

- pe fiecare proiect de act normativ se vor face grupuri de lucru, din care vor face parte reprezentanţi din cadrul MADR, cât şi din organizaţiile reprezentative (beneficiare ale respectivei HG);
- începând de miercuri 18 ianuarie 2017, vor pleca către fermieri banii pentru subvenţia la motorina agricolă pe trimestul III din 2016;
- Ajutoarele Naţionale Tranzitorii: Comisia Europeană a facut observaţii pe propunerile transmise de România, iar luni, 23 ianuarie 2017, noul secretar de stat Alexandru Potor va merge la Bruxelles pentru a prezenta punctul de vedere al României;
- Înscrierea la APIA: depunerea cererilor să se facă din timp, fermierii să nu mai aştepte până în ultimele zile pentru depunerea documentelor;
- Irigaţii - nu se vor da bani decât pentru proiectele realizabile; în teren, ceea ce este pe hârtii nu corespunde cu realitatea; noua conducere a MADR a format deja o echipă de lucru care să se ocupe de simplificarea procedurilor privind sistemul de irigaţii;
- pentru zona montană, cât şi pentru cercetare vor fi alocaţi mai mulţi bani în buget;
- din 18 ianuarie 2017 MADR va avea o altă Organigramă, în care va fi un department şi pentru Industria Alimentară;
- va fi constituit, în perioada următoare, un grup de lucru care să lucreze pe noua Politică Agricolă Comună (PAC);
- Daea a mai precizat că nu va semna vreodată proceduri după producerea unui fenomen;
- Plata subvenţiilor pe 2016 va începe după aprobarea Bugetului;
- La MADR se lucrează la o procedură ca fermierii care au fost în eşantionul de control din ultimii trei ani să nu mai intre la control.

Din partea MADR, alături de ministrul Agriculturii Petre Daea au mai fost prezenţi la întâlnirea cu fermierii secretarii de stat Daniel Botănoiu şi Alexandru Potor, Elena Tatomir - director MADR, şefii APIA şi AFIR, Adrian Pintea, respectiv Eugen Popescu, precum şi noul director al Autorităţii de Management pentru PNDR.

Din partea fermierilor, Laurenţiu Baciu, şeful LAPAR, spune că au fost chiar prea mulţi. Din punctul meu de vedere, ministerul, dacă vrea să fie eficient, ar trebui să simplifice puţin componenţa celor cu care dezbate subiectele. Acolo sunt o mie şi una de organizaţii care se reprezintă pe ei şi pe dânşii, care o să vină numai cu probleme personale, şi atunci pierde ministerul timpul degeaba. Baciu n-a vrut însă să spună cu nume şi prenume despre cine are această părere. A mai comentat că nu înţeleg de ce a fost prezent sindicatul, pentru că politicile agricole le face patronatul, nu sindicatul. LAPAR a fost reprezentată de către vicepreşedintele Constantin Bazon.

Deşi nu a fost la întâlnire, preşedintele LAPAR, Laurenţiu Baciu era bine informat şi ne-a sus că a vorbit  în ultimele săptămâni în numeroase rânduri cu noul ministru al Agriculturii, atât faţă în faţă şi, cât la telefon. A fost o întâlnire de curtoazie, în care noi ne-am prezentat, ei şi-au prezentat echipa de conducere, ni s-a spus care este stilul de lucru, ne-au spus ceea ce îşi doresc, cum vor să colaboreze cu noi. Urmează ca orice problemă să se discute într-un grup de lucru format din minister şi din sectorul din agricultură căruia îi aparţine subiectul respectiv. Acum, după terminarea şedinţei, ne sună să le dăm fiecare organizaţie echipa de lucru. Fiecare organizaţie va participa la sectorul care o priveşte, ne-a spus Laurenţiu Baciu, după ce întâlnirea de la MADR se terminase.

Vizualizat: 9623 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

06 august 2020 - 14:40

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

05 august 2020 - 13:30

BANI PENTRU DEZVOLTAREA SATULUI. Prin Programul Național de Dezvoltare Rurale, din 2015 și până în prezent, au fost efectuate plăți în valoare totală de aproximativ 6 miliarde de euro, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa Facebook. Șeful MADR a participat, la începutul acestei săptămâni, la o videoconferință cu 8 centre regionale și 41 de oficii județene ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

05 august 2020 - 12:37

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a aprobat „Ordinul privind aprobarea listei utilizărilor minore în România”, acesta fiind publicat în Monitorul Oficial al României nr. 672 din 29 iulie 2020.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

21 iulie 2020 - 10:30

DOUĂ VARIANTE! România a negociat zilele acestea suma pe care o va primi de la UE. Ce se va întâmpla cu subvențiile fermierilor români, cu banii pentru dezvoltare rurală? În timp ce europarlamentarul Carmen Avram (S&D) anunță pe pagina sa oficială că România a pierdut, că subvențiile vor fi mai mici și că Europa ne-a tăiat din banii pentru dezvoltare rurală, președintele României, Klaus Iohannis, declară că țara noastră a obținut o sumă colosală.

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

24 iunie 2020 - 19:30

COMUNICAT ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 24 iunie 2020, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

02 aprilie 2020 - 11:48

DECIZII PE PIAȚA CEREALELOR. Rusia şi Ucraina, principalii exportatori de cereale din regiunea Mării Negre impun cote pentru exportul de cereale. Prin aceste măsuri doresc să limiteze creşterea preţurilor şi să protejeze piaţa internă. Acestă decizie vine în urma pandemiei de coronavirus care perturbă lanțurile de aprovizionare cu produse alimentare din întreaga lume. Ca efect imediat, decizia poate conduce la creșterea prețurilor FOB pentru grâu.

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

30 martie 2020 - 23:44

EXPLICAŢII OFICIALE PROCEDURĂ DE URGENŢĂ COVID-19. Sute de mii de fermieri români care nu au depus încă la APIA cererea unică pentru subvenţiile pe 2020 vor depune cererile online. Secretarul de stat în MADR Emil Dumitru a explicat pentru AGROINFO cum va funcţiona întregul proces.

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

28 martie 2020 - 12:46

În trecerea lui devastatoare prin lume, CoVid-19, inamicul invizibil, va lăsa urme adânci. Obiceiurile alimentare, deprinderile de consum, comerţul, relaţiile sociale şi cele de muncă, transporturile şi multe altele se vor schimba.

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

27 martie 2020 - 10:17

Pandemia de coronavirus poate să aibă un impact grav asupra fermelor şi companiilor din domeniul agricol, pe termen scurt, mediu şi lung.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii