KWS+
Reclama header after big part 2

CE suplimentează fondurile pentru despăgubirea producătorilor de legume

Publicat: 29 iulie 2011 - 13:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
România va primi 3,74 milioane de euro

Uniunea Europeană a decis suplimentarea cu 17 milioane de euro a fondurilor de 210 milioane de euro alocat pentru despăgubirea producătorilor europeni de legume în urma epidemiei cauzate de bacteria E.coli, România urmând să primească peste 3,74 milioane de euro.

Suplimentarea fondurilor va permite Comisiei Europene să acopere 100% solicitările de despăgubiri formulate de diferite state membre, se subliniază în comunicatul citat.
Astfel, producătorii români de legume vor primi 3.745.035 euro. Spania va obţine 70,97 milioane de euro, Polonia - 46,39 milioane, Italia - 36,62 milioane, Olanda - 27,18 milioane, Germania - 16 milioane, Portugalia - 5,24 milioane, Belgia - 3,6 milioane şi Franţa - 1,65 milioane.

„Utilizarea fondurilor Politicii Agricole Comune trebuie să fie pe deplin justificată. Mai multe state membre au oferit săptămâna trecută informaţii suplimentare privind cererea lor de despăgubiri. Astăzi avem o imagine clară a cererii totale de despăgubiri. Pentru a putea plăti toate aceste cereri, propun majorarea bugetului disponibil. Acest lucru va oferi asigurări că îi sprijinim corespunzător pe producătorii de legume în aceste vremuri economice dificile pentru sector şi va permite rambursarea tuturor cererilor statelor membre pentru perioada 26 mai-30 iunie”, a precizat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.

Decizia CE prevede plata unui procent maxim de 50% (70% pentru membrii organizaţiilor de producători) din preţul obişnuit practicat de producători în luna iunie pentru diferite produse. Statele membre trebuiau să-şi înainteze cererile finale de despăgubiri până la 18 iulie. Însă, a fost nevoie de informaţii suplimentare, acestea fiind cerute de la statele membre cu privire la notificările acestora. Comisia a primit şi analizat aceste informaţii suplimentare şi, în unele cazuri, a adus la zi notificările venite din partea statelor membre vizate.

Epidemia cauzată de bacteria E.coli enterohemoragică (ECEH) a cauzat moartea a 51 de persoane în Europa - 50 în Germania şi una în Suedia. Originea bacteriei E.coli a fost identificată oficial la seminţe germinate importate din Egipt.
Epidemia a fost declarată încheiată de institutul german de supraveghere sanitară Robert Koch, ultimul caz datând de la 4 iulie.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1738 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii