Adama
Vinasa Rompak

„Soluţie tehnică” în cazul materialului modificat genetic

Publicat: 30 iunie 2011 - 16:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Federaţia Europeană a Producătorilor de Furaje (FEFAC) a salutat aşa-numita „soluţie tehnică” propusă de Comisia Europeană în cazul importurilor de furaje, prin care se permit urme de material modificat genetic neaprobate încă pe teritoriul UE.

„Există în cele din urmă o definiţie analitică a «toleranţei zero», care continuă să fie solicitată din punct de vedere politic. Rezultatele testelor pe urme de organisme modificate genetic pot fi interpretate acum cu mai multă precizie şi sunt reproductibile”, susţine Patrick Vanden Avenne, preşedintele FEFAC.

Acesta a subliniat totodată riscurile iminente la care se supune sectorul zootehnic din Uniunea Europeană, din cauza legislaţiei restrictive în ceea ce priveşte culturile modificate genetic. „Producătorii de hrană pentru animale pot pierde accesul la porumbul din Brazilia şi SUA, în toamna anului 2011, şi, eventual, soia din Brazilia, în primăvara anului 2012, deoarece Uniunea Europeană nu a aprobat încă noile soiuri modificate genetic”, spune Vanden Avenne.

„UE trebuie să continue de urgenţă eforturile sale de a căuta sincronizarea deplină în ceea ce priveşte aprobările culturilor modificate genetic cu marile ţări exportatoare, pentru a proteja hrana animalelor şi a stimula competitivitatea sectorul zootehnic”, afirmă liderul producătorilor europeni de furaje.

Uniunea Europeană importă aproximativ 45 milioane tone de cereale pe an, majoritatea fiind boabe şi şrot de soia din Brazilia, Argentina şi Statele Unite, destinate pentru furaje. Majoritatea culturilor de soia din aceste ţări sunt modificate genetic.

Vizualizat: 1272 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii