Adama
Vinasa Rompak

„Simplificarea Politicii Agricole Comune după 2013”, protocol de colaborare România - Franţa

Publicat: 06 septembrie 2011 - 14:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 01 - 02  septembrie 2011, la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a fost organizat grupul de lucru „Simplificarea Politicii Agricole Comune după 2013” cu participarea experţilor agenţiilor de plăţi din România şi Franţa.

Cele două zile de discuţii intense au reprezentat rezultatul unei acţiuni planificate cu ocazia semnării, în luna mai a.c., a protocolului de colaborare tripărtit între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Agenţia pentru Servicii şi Plăţi (ASP) şi FranceAgriMer.

Subiectele de discuţii s-au axat pe domeniile: administrarea pieţelor de produse agricole, gestionarea măsurilor de intervenţie, controlul pe teren, sistemul LPIS, plăţile directe către agricultori.

Printre altele s-au discutat elemente de simplificare a Politicii Agricole Comune după 2013, gestionarea crizelor în sectorul legume - fructe, simplificarea controalelor administrative şi pe teren şi metode alternative de realizare a acestora, planul de acţiuni comune viitoare în ceea ce priveşte elaborarea politicilor agricole europene, precum şi colaborarea sectorială.

La eveniment au participat Florin Marius Faur, director general APIA, Ciprian Alic - director general adjunct APDRP, Edward Jossa - preşedinte - director general ASP, Hans van Ek - Learning Network, Pierre Schwartz - Ambasada Franţei în România, precum şi reprezentanţi ai tuturor instituţiilor implicate.

Colaborarea dintre agenţiile de plăţi din cele două state membre a început încă din anul 2007 şi a avut ca scop acordarea de consiliere şi suport tehnic şi metodologic de către partea franceză în vederea în vederea îmbunătăţirii continue a mijloacelor şi metodelor de aplicare a politicilor comunitare în sectorul agricol.

Steaguri_b

În luna mai 2011, APIA, ASP şi FranceAgriMer au încheiat un nou Protocol de Parteneriat, care are ca scop derularea unor schimburi de experienţă şi informaţii, în vederea implementării cu succes a unui mecanism transparent şi eficient de susţinere a producătorilor agricoli.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1444 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii