Adama
Vinasa Rompak

România şi viitorul PAC

Publicat: 21 iulie 2010 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Poziţia oficială a ţării noastre privind reforma Politicii Agricole Comune (PAC) a fost prezentată şi discutată în 17 iunie a.c., la Bucureşti, unde Reprezentanţa Comisiei Europene în România împreună cu Ministerul Agriculturii au organizat conferinţa "Contribuţii privind reforma Politicii Agricole Comune", pe tema dezbaterii publice despre viitorul PAC.

Peste cinci mii de contribuţii au fost trimise de cetăţeni ai UE, organizaţii interesate şi grupuri de reflecţie în cadrul dezbaterii publice on-line privind viitorul, principiile şi obiectivele PAC, lansate de comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, în luna aprilie a.c. şi încheiate în 11 iunie a.c..

Cele mai multe opinii şi sugestii au venit din Germania, Polonia, Franţa, Letonia, Austria şi Spania. Contribuţiile vor fi sintetizate într-un raport care va fi prezentat în cadrul unei conferinţe, programată pentru zilele de 19-20 iulie 2010, la Bruxelles.

 

Poziţia oficială a României

România este adepta sistemului actual al PAC, cu doi Piloni, a precizat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, prezent la eveniment.

În cadrul Pilonului I - Plăţi directe şi măsuri de piaţă, Ministerul Agriculturii optează pentru menţinerea sau identificarea unor noi instrumente de intervenţie pe piaţă pentru a acţiona în situaţiile de criză, precum şi identificarea unui mecanism financiar comunitar pentru gestiunea riscurilor şi simplificarea standardelor de eco-condiţionalitate.

Pentru Pilonul II - Dezvoltare rurală, poziţia României include identificarea unor măsuri noi de sprijin care să stimuleze comasarea terenurilor, încurajarea dezvoltării activităţilor economice neagricole din mediul rural şi contracararea efectelor schimbărilor climatice.

Ministerul Agriculturii a optat şi pentru menţinerea unui buget adecvat care să asigure un nivel de trai decent fermierilor, pentru păstrarea specificaţiilor zonelor rurale, a modelului european de agricultură şi a tradiţiilor locale, precum şi menţinerea finanţării din bugetul comunitar şi naţional, cu subvenţionarea proiectelor majore preponderent din bugetul comunitar.

Vizualizat: 1048 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii