Adama
Vinasa Rompak

România şi Bulgaria, codaşe, iar, la gestionarea fondurilor UE

Publicat: 06 decembrie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sistemele integrate de administrare şi control (IACS) în domeniul agriculturii din România şi Bulgaria înregistrează puncte slabe, relevă raportul pe 2009 al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, difuzat la începutul acestei luni la Bruxelles, reluând o rezervă inclusă în raportul anual de activitate pentru 2009 al Direcţiei Generale Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG AGRI) a Comisiei Europene.

„Comisia a constatat că, în ceea ce priveşte exerciţiul 2008, în Bulgaria şi România au existat deficienţe semnificative ale IACS. Ca urmare, aceste două state membre au stabilit planuri de acţiune, care au fost monitorizate atent de către Comisie. Cu toate acestea, având în vedere că finalizarea acestor planuri de acţiune este prevăzută doar pentru anul 2011 şi că există deja întârzieri în punerea în aplicare a acţiunilor individuale, directorul general al DG AGRI a formulat, în raportul său de activitate pentru 2009, o rezervă cu privire la IACS în Bulgaria şi România, pe baza riscului privind reputaţia Comisiei”, se arată în raportul Curţii de Conturi a UE.

„În privinţa plăţilor, Comisia a reuşit pentru prima dată să scadă rata globală de eroare pentru cheltuielile UE la sub 5%, ceea ce înseamnă că cel puţin 95% din totalul plăţilor efectuate în 2009 au fost corecte”, se afirmă în comunicatul difuzat de CE referitor la raportul Curţii de Conturi.

În ceea ce priveşte ajutoarele acordate pentru agricultură, situaţia a rămas stabilă în ultimii ani, nivelul de eroare oscilând în jurul pragului de 2% stabilit pentru acordarea avizului favorabil.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 919 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii