Piaţa europeană a sacrificărilor de porcine s-a stabilizat. Cotaţiile pentru Marea Britanie, Spania şi Danemarca au crescut totuşi cu 1 până la 5 eurocenţi.
În Franţa, însă, tendinţa a fost de scădere, insesizabilă (cu un singur cent), în timp ce în Germania, Belgia, Austria şi Olanda preţurile au rămas la acelaşi nivel. Balanţa echilibrată dintre cantitatea furnizată şi cea solicitată pe piaţă pentru carnea de porc reprezintă principalul motiv al preţurilor neschimbate.
Preţurile de pe piaţa franceză au fost influenţate de cererea în scădere, ceea ce a dus şi la o diminuare a numărului capetelor de porcine sacrificate.
În schimb, preţurile în creştere din Spania sunt explicate prin scăderea numărului de animale disponibile pentru sacrificare, iar creşterea de pe piaţa daneză este motivată de oportunităţile tot mai bune din domeniul exportului către alte ţări, la care s-a adăugat şi valoarea în scădere a monedei euro (Danemarca nu face parte din zona euro, folosind ca monedă coroana daneză).
Trendul preţurilor pentru perioada viitoare este influenţat de oferta echilibrată de animale mature disponibile în număr îndestulător pentru sacrificare. Deocamdată nu se constată probleme în acest sector. De asemenea, oportunităţile tot mai bune în sectorul de export vor ajuta la vânzările rapide a cărnii de porc.